Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Την σύνταξη του δημάρχου θέλει ο Γκυρίνης. Βουλευτική σύνταξη παίρνει και ο Χαλκίδης όμως...

Διαβάζοντας ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο Γκυρίνης διακαώς επιθυμεί την επανεκλογή του για να τεκμηριώσει δικαίωμα σε "δημαρχιακή σύνταξη" που είναι παχυλή σκέφτηκα ότι μπορεί ο ανώνυμος σχολιογράφος να έχει και ένα δίκιο.
Ως γνωστόν, οι εκλεγόμενοι για δυο θητείες δήμαρχοι σε ηλικία 62 ετών κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης.

Το αφήνω το σχόλιο εδώ και εσείς που θα..... πάτε στην κάλπη για να εκλέξτε τον επόμενο δήμαρχο Αλεξάνδρειας ας το αξιολογήσουν αυτό το ενδεχόμενο, ας το συνεκτιμήσουν μαζί με όλα τα άλλα και ας αποφασίσουν ποιον θα εμπιστευτούν.
Να σημειώσω βέβαια ότι βουλευτική σύνταξη έχει κατοχυρώσει και ο Μιχ. Χαλκίδης εδώ και χρόνια. Δε γνωρίζω το ύψος της ούτε και από πότε άρχισε να την εισπράττει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην τον δώσουμε και σύνταξη. Σιγά σιγά θα πιστέψει πως θα τον έχουμε ισόβια δήμαρχο για τις ,,,, υπηρεσίες που προσέφερε στον τόπο μας. Καλά θα κάνει όχι να μας αδειάσει την θέση του δημάρχου αλλά ας αλλάξει και πόλη να μην τον βλέπουμε και συγχυζόμαστε .

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ: Ο Π. Γκυρίνης κατά της απόφασης για το Σκοπιανό – αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στην πόλη και αλλαγή ονομάτων στις πλατείες
ΤΩΡΑ: Ο Π. Γκυρίνης κατά της απόφασης για το Σκοπιανό – αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στην πόλη και αλλαγή ονομάτων στις πλατείες

Πριν από λίγο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας για την συμφωνία με τα Σκόπια.



Ο δήμαρχος στάθηκε κατά της απόφασης στην τοποθέτησή του ενώ πρότεινε να αλλάξουν τα ονόματα σε πλατείες της πόλης μας και να τοποθετηθούν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις εισόδους της Αλεξάνδρειας και το θέμα να συζητηθεί ως κατεπείγον.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος πρότεινε να μετονομαστούν οι πλατείες:

Πλατεία Ελευθερίας να μετονομαστεί σε πλατεία Μακεδονίας

Πλατεία ΟΣΕ να μετονομαστεί σε πλατεία Φιλίππου

Πλατεία Αμελοτοπίων να μετονομαστεί σε πλατεία Μ. Αλεξάνδρου

Πλατεία 19ης Μαΐου να μετονομαστεί σε πλατεία Ολυμπιάδος

Ο δήμαρχος είπε πως μια πρόταση που υπάρχει από παλαιότερους πολιτικούς ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, με τον Βουκεφάλα ή χωρίς, σε εισόδους της πόλης μας.

Το θέμα που έθεσε ο δήμαρχος δεν πέρασε ως κατεπείγον και δεν συζητήθηκε (ψήφισαν 16 σύμβουλοι υπέρ και 1 ο Χρήστος Αλευράς κατά) αφού δεν πήρε 17 ψήφους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5 : 11 Δεν είναι μόνο αυτό που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο άσχετος αυτός που παριστάνει τον Δήμαρχο έφερε το θέμα αυτό με τν διαδικασία του επείγοντος αλλά μετά το ξέχασε να το φέρει ως τακτικό θέμα σε ένα επόμενο Δημοτικό συμβούλιο !!! Θα έβαζε όχι ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά ένα σε κάθε είσοδο τις Πόλης μας σύμφωνα με την πρόταση του. Αν τα είδατε εσείς τα είδα και εγώ!!! Και το ποιο τραγελαφικό. Η πρόταση του ήτανε να αλλάξει μετονομασία η Πλατεία 19ης Μαΐου σε Πλατεία Ολυμπιάδος!!!! Ξεχνώντας ο άσχετος την σοβαρότητα τις ονομασίας, και αγνοώντας την σημασία τις γενοκτονίας των ποντίων από τους τούρκους!!!! Και όμως αυτός ο τύπος που ακούει στο όνομα Γκυρίνης θέλει να ξανά είναι Δήμαρχος και θα έχει και το θράσος να ζητήσει τους ψήφους των ποντίων συμπολιτών μας. Την απάντηση θα την πάρει στις εκλογές που έρχονται. Φούμο στους άσχετους και πολιτικά επικίνδυνους.