Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο Στ. Μίχος προς Γκυρίνη για το Πνευματικό Κέντρο

Ο Μίχος με τον βουλευτή Αντωνίου
Η "Συνεργασία Πολιτών" ήταν το αυτοδιοικητικό σχήμα που είχε στήσει ο Σύριζα το 2010 και το 2014 είχε καταφέρει να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο αλλά επί της ουσίας και μετά την απόφαση του κόμματος να συνεργαστεί με τον Ναλμπάντη δεν υφίσταται. 
Η "Συνεργασία" έχει επικεφαλής τον Στ. Μίχο που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Ναλμπάντη. Ωστόσο, ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος όντας......
επικεφαλής της παράταξης του Σύριζα παίρνει θέση για το θέμα του Πνευματικού Κέντρου δίνοντας την δική του εκδοχή, κάνοντας την δική του προσέγγιση. Προτείνει ο Μίχος να αρχίσει το Πνευματικό να λειτουργεί και ασκεί πίεση στον Γκυρίνη να φτιάξει κανονισμό λειτουργίας, να ορίσει διοίκηση, να κάνει προγραμματισμό κλπ. Αποφεύγει να πάρει θέση ο Μίχος για το πλέον ουσιώδες, να γίνει νόμιμο το κτήριο τόσο από πλευράς ουσίας όσο και από πλευράς τύπων. 
Το κτήριο ως γνωστόν δεν παραλήφθηκε από κανέναν. Ο Γκυρίνης αποφάσισε να το θέσει σε λειτουργία για προεκλογικές σκοπιμότητες. Το κτήριο άνοιξε παράτυπα και ό,τι γίνεται εκεί μέσα δεν έχει την πρωταρχική νομιμοποίηση. Αν συμβεί οτιδήποτε θα τρέχουν όλοι και δε θα φτάνουν.
Άρα λοιπόν, τόσο ο Μίχος όσο και η παράταξή του Ναλμπάντη αυτό που πρέπει να πράξουν είναι να πιέσουν τον Γκυρίνη με κάθε μέσο ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες παραλαβής από τις υπηρεσίες. Μετά, ας συνεργαστούν και να λύσουν και τα υπόλοιπα.

Διαβαστε την ανακοίνωση της παράταξης:

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 

χαιρετίζει ως θετικό το γεγονός της λειτουργίας του Πνευματικούκαι Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.
Ως δημοτική παράταξη είχαμε αναδείξει εγκαίρως τις μεθοδεύσεις για προεκλογικούς σκοπούς καθώς και τις αναίτιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του, σημαντικού για τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής, έργου.
Η δημιουργία κανονισμού λειτουργίας, ο ορισμός διοίκησης από ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών, η ανάπλαση των εξωτερικών δημόσιων χώρων, η πλήρης πρόσβαση σε όλους τους χώρους σε ΑΜΕΑ και η διάθεση των χώρων σε πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους που θα προάγουν τον πολιτισμό είναι μερικές από τις ενέργειες που προτείναμε ως παράταξη όλο αυτό το διάστημα.
Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Δήμαρχο κ. Γκυρίνη και την διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ορθολογική λειτουργία του ΠΠΚ.
Οι πολίτες του Δήμου χρειάστηκε να κάνουν υπομονή περισσότερα από 30 χρόνια για να δουν το έργο να ολοκληρώνεται, χρειάστηκε να «ματώσουν» οικονομικά, σε αυτούς τους πολίτες ανήκουν τα εύσημα περισσότερο από κάθε άλλο.

Μίχος Στέργιος 
Επικεφαλής Δημοτικός σύμβουλος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Ναλμπαντη γιατί τον αναφέρεις? Είδες με ποια ιδιότητα υπογράφει ο Μίχος?