Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ο Στέφανος Σιμψερής υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος. Τι είπε στον Κυριάκο και σταμάτησε να χασκογελάει;

Για τους παροικούντες την ντόπια πολιτική και έχοντες μιαν ηλικίαν ο Στέφανος Σιμψερής δεν χρειάζεται συστάσεις. Νεαρό στέλεχος της ΝΔ στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, σπουδαγμένος, γυρνάει στο χωριό του στα Τρίκαλα και σχετικά γρήγορα "φτιάχνει" όνομα στα της ΝΔ. Η κομματική του διαδρομή περνάει από σαράντα κύματα αφού πολλές ήταν οι φορές που συγκρούστηκε με την "άλλη" πλευρά, αυτή που ήλεγχε τα του κόμματος στην..... περιοχή. Ωστόσο, η κοινωνική του γείωση έφτασε να είναι αρκετά μεγάλη και όποτε έβαζε υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση εκλέγονταν με άνεση "χτυπώντας" πρωτιές.
Θέλετε λίγο ο αυθορμητισμός του, θέλετε ο καλός του χαρακτήρας έκανε λάθος επιλογές τις οποίες "πλήρωσε" ακριβά. Αποσύρθηκε από τα κοινά εθελούσια και αφιερώθηκε στη δουλειά του ως εκαιδευτικός, στην οικογένειά του αφού έγινε παπούς και στα συνδικαλιστικά των καθηγητών με την ΔΑΚΕ. Η πορεία της ζωής του ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη και όλοι είχαμε πειστεί ότι ο Στέφανος έχει κόψει οριστικά και αμετάκλητα τις επαφές του με την αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών ως δημοτικός σύμβουλος είτε ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίο στον δήμο Πλατέος.
Όλοι θυμόμαστε ότι και το 2014 ο Γκυρίνης του είχε προτείνει να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιό του. Αρνήθηκε. 
Με έκπληξη είναι η αλήθεια, μαθαίνω ότι ο Στέφανος Σιμψερής θα είναι υποψήφιος με τον Γκυρίνη σ΄ αυτές τις εκλογές. Σ΄ αυτές που ο Γκυρίνης θα υποστεί το θάνατο της αλεπούς. Σ΄ αυτές που ο Γκυρίνης θα υποστεί ήττα τεραστίων διαστάσεων.
Προσπαθώ να εξηγήσω με λογικά επιχειρήματα την απόφαση του Στέφανου. Αδυνατώ. Η απόφασή του εξηγείται μόνο με το συναίσθημα. Ωστόσο, το συναίσθημα τις περισσότερες φορές σε οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι συγκρινόμενα τα δυο πολιτικά μεγέθη, του Σιμψερή και του Γκυρίνη, το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό. Είναι ετεροβαρής η σχέση κρινόμενη πολιτικά. Ο Σιμψερής προσθέτει στον Γκυρίνη και όχι το αντίστροφο. Ο Γκυρίνης έχει ανάγκη τον Σιμψερή και όχι το αντίθετο. Ο Σιμψερής έχει ιστορία και όχι ο Γκυρίνης.

Πάμε τώρα στην ουσία. Είναι αναγκαίος ο Σιμψερής στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ανεπιφύλακτα σας λέω ότι είναι. Γνωρίζει ποια είναι η ουσία και είναι "μαλωμένος" με τους τύπους και την γραφειοκρατία. Όταν αναλάβει ένα έργο ή μια αποστολή είναι αποτελεσματικός. 
Μπορεί, έχει την δυνατότητα να εκλεγεί; Αποτελεί ζητούμενο και θα το δείξει η κάλπη. Θα τον προτιμούσα υποψήφιο με ένα άλλο ψηφοδέλτιο όπου θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Κλείνω λέγοντας ότι προσωπικά αν ψήφιζα Γκυρίνη έναν που θα "σταύρωνα" θα ήταν ο Στέφανος Σιμψερής γιατί το αξίζει προσωπικά, αυτόνομα και όχι ως παρακολούθημα του τραγικά αποτυχημένου απερχόμενου δημάρχου.
Στηρίξτε τον λοιπόν όσοι από σας θα ψηφίστε το εν λόγω ψηφοδέλτιο. Το αξίζει.

-Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Γιδά. Είδα με μεγάλη προσοχή όλα τα βίντεο που αναρτήθηκαν από τα τοπικά μέσα όσο και τις δεκάδες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν. Ξεχώρισα το εξής: Ο Μητσοτάκης για μια και μοναδική φορά στάθηκε για δευτερόλεπτα σοβαρός, αγέλαστος και με προσοχή άκουσε έναν πολίτη. Τον Σιμψερή που κάτι του ψυθιρίζει στο αφτί που βέβαια δε γνωρίζω.
Στις άλλες επαφές ο Μητσοτάκης απλώς χαριεντίζεται, δίνει χειραψίες και χαζογελάει. Στο τετ α τετ του με τον Στέφανο είναι σοβαρός. Αυτό κάτι λέει...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εκπλήσσομαι ότι κάτι σοβαρό θα είπε στον αρχηγό, γνωρίζοντας τη μακροχρόνια σχέση που έχει με την οικογένεια Μητσοτάκη...!

Ανώνυμος είπε...

Χαχα μοχλα εισαι τελειος.Θα πεσει πολυ γελιο......

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον….. θα του είπε τους λόγους που εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη και για αυτό ο Μητσοτάκης έχασε το χαμόγελο του και γούρλωσε τα μάτια του.

Margaret είπε...

Δεν θα σχολιάσω τιποτα άλλο,ούτε καν το γεγονός πως κάτι έχει πιάσει τον κ.Μόχλα με τους υποψηφίους των Τρικάλων και μαζί με την ψήφο θα ρίχνουμε και κλάμα με αυτά τα δακρύβρεχτα που μας γράφει, και θα πω μόνο τούτο: έχω την εντύπωση πως στην φωτογραφία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Σιμψερής!Ούτε καν...Μετά απο αυτό λοιπόν τι να πεις και τι ν αφήσεις...!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι Margaret δεν είναι ο κ. Σιμψερής, είναι ο. Ευαγγελόπουλος Σωτήριος, κάτοικος Αλεξάνδρειας και όχι Τρικάλων, ηλικίας 80+++. Χαρη επειγόντως γυαλιά.

Ανώνυμος είπε...

Τα Τρίκαλα είναι ο ομφανός της γης και του δήμου μας βγάζουν πολιτικούς άνδρες δυνατούς που καθορίζουν το μέλλον μας. Ο Σιμψερής πήγε στον Γκυρίνη ή ο Γκυρίνης στον Σιμψερή; Ιδού η απορία. Συμφωνώ με όσα γράφει ο Χάρης για τον πολιτικό Σιμψερή. Διαφωνώ με πολλές συμπεριφορές του στην κοινωική ζωή. Δεν ψηφίζω Γκυρίνη και δεν θα ψηφίσω Σιμψερή.

Χρήστος Λαρισα είπε...

Μέσα έπεσες! Ήττα τεραστίων διαστάσεων ήταν. Αλλά την έπαθες εσύ και όχι ο Γκυρίνης..! Χαχαχαχα!
Ας είναι! Όλοι πέφτουμε έξω, αλλά δεν παριστάνουμε όλοι τον δημοσιογράφο...