Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο Γκυρίνης "θυσιάζει" Δριστά για χάρη της Όλγας- Ακυρώνει παρουσία 25 ετών

Κινήσεις απελπισίας και πανικού εκ μέρους του Γκυρίνη που εγκλωβισμένος από δεσμεύσεις και υποσχέσεις φαίνεται να "θυσιάζει" στενούς του συνεργάτες, συνεργάτες που έβαλαν πλάτη και περιόρισαν την φθορά του, συνεργάτες που αθόρυβα παρήγαγαν έργο και περιόρισαν την διάλυση του δήμου. Η απόφαση του Γκυρίνη να μετακίνησει τον Στέφανο Δριστά στην δημοτική ενότητα Αλεξάνδρειας αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Ως γνωστόν ο Στ. Δριστάς είχε...... εκλεγεί δήμαρχος Πλατέος το 1994 και επανεκλέχτηκε στην ίδια θέση το 1998. Το 2002 ηττήθηκε από τον Δημητριάδη παρέμεινε στα έδρανα της αντιπολίτευσης ως αρχηγός παράταξης ως το 2010. Την χρονιά εκείνη ο δήμος Πλατέος ενώνεται με τον δήμο Αλεξάνδρειας και μαζί με τις Αντιγονίδες και τη Μελίκη συγκροτούν τον μεγάλο δήμο. Ο Δριστάς και στις εκλογές του 2010 είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας εκπροσωπώντας την δημοτική ενότητα Πλατέος. Το 2014 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Πλατέος.
Μ΄ άλλα λόγια για πάνω από 25 χρόνια ο Δριστάς εκπροσωπεί στα κοινά τον κόσμο, τους πολίτες του Πλατέος και της ευρύτερης ενότητας με επιτυχία άλλες φορές μεγάλη άλλες φορές μικρότερη. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τους δεσμούς του Δριστά με τους κατοίκους της περιοχής που είναι πλέον δεσμοί άκρως ανθεκτικοί. Είναι ο δικός τους άνθρωπος.
Αυτός ο άνθρωπος όμως επελέγη από τον Γκυρίνη να θύσιαστεί και τον μετακινεί στην δημοτική ενότητα Αλεξάνδρειας διαγράφοντας μονοκοντυλιά την ιστορία του, ακυρώνοντας την ως τώρα παρουσία του, αμφισβητώντας τους δεσμούς του με τους συμπολίτες του που ως τώρα είναι ακατάλυτοι.
Και γιατί γίνεται αυτό; Δεν θα το μάθεται ούτε από τον Γκυρίνη ούτε από τον Δριστά όσο και να τον πιέσετε. Είναι τόσο ευγενικός που θα φροντίσει να καλύψει τον αρχηγό του γνωρίζοντας ότι οδεύει ως πρόβατο επί σφαγή.
Ο Δριστάς είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι στην ΔΕ Πλατέος θα ήταν εκλόγιμος. Αν δει κανείς τους υποψηφίους του Γκυρίνη στην εν λόγω ενότητα θα διαπιστώσει εύκολα ότι οι εκλογιμοι είναι οι Παντόπουλος και Δριστάς. Ούτως ή άλλως δυο θα εκλέξει η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου στην ενότητα αυτή.
Ερχόμενος στην ενότητα Αλεξάνδρειας τα περιθώρια στενεύουν αφού οι εκλόγιμες θέσεις δεν θα είναι πάνω από τρεις το πολύ τέσσερις και ουσιαστικά τρεις θα εκλεγούν αφού τη μια θέση θα καταλάβει ο Γκυρίνης ως επικεφαλής. Στην ενότητα αυτή ο Δριστάς είναι προφανές ότι έχει πρόβλημα εκλογής αφού τη μια θέση έχει καπαρωμένη ο Δελιόπουλος και θα τρέχει για την άλλη μια ή τις δυο στην καλύτερη περίπτωση.

Γιατί έγινε αυτή η μετακίνηση;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανα ορισμένοι συνομιλητές με είπαν ότι η μετακίνηση Δριστά είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης του Γκυρίνη έναντι της Μοσχοπούλου όταν γινότανε οι συζητήσεις για την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο. Είχε διαπιστώσει η Μοσχοπούλου προφανώς ότι η εκλογή της στην ενότητα Πλατέος είναι αρκετά δύσκολη αν όχι αδύνατη και η παρουσία των Παντόπουλου και Δριστά γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Έτσι λοιπόν επελέγη για θυσία ο Δριστάς που ενημερώθηκε αρμοδίως και κατόπιν εορτής και εικάζω ότι έμεινε στήλη άλατος μόλις το του είπαν...

Αυτή η απόφαση του Γκυρίνη είναι χαρακτηριστική. Είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο λειτουργίας και της λογικής που τον διακατείχε όλα αυτά τα χρόνια στην διοίκηση. Αποφάσιζε κατά μόνας, άδειαζε συνεργάτες σε μόνιμη βάση. 
Τώρα, έκανε συμφωνία με την Όλγα Μοσχοπούλου και αδειάζει τον Δριστά για χάρη της....

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για τον κ. Δριστά. Τον ξεφτιλίζει ο κ. Τίποτα. Η αξιοπρέπεια του πρέπει να νικήσει την ευγένεια του.

Ανώνυμος είπε...

ντροπή σας κ. Γκυρίνη. Ο πρώτος δήμαρχος Πλατέος εκτός Πλατύ.Ντροπή. Εμάς τους πλατιώτες δεν μας νοιάζουν οι υπόγειες διαδρομές σας και συμφωνίες σας. Θα φάτε φούμο στο Πλατύ που δεν περιμένατε. Αγνοια, αλαζονεία , έπαρση, αμάθεια, αυτός είναι ο Γκυρίνης.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Μόχλα είμαστε μία παρέα Πλατιωτών και τα πίνουμε τώρα. Ψηφίζουμε χρόνια τώρα τον Στέφανο και τρελαθήκαμε με την είδηση. Στέφανε φτύστον τώρα και θα είμαστε μαζί σου , όπου και να πας, ακόμη και στο σπίτι σου. Αυτός ο τενεκές δήμαρχος δεν ξαναγίνεται

Ανώνυμος είπε...

κ. Δριστά, αφήστε τις ευγένειες και τιμήστε τους επί σειρά ετών ψηφοφόρους σας. Παραιτηθειτε ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Δριστας πρέπει να αντιδράσει αμέσως για να σώσει την αξιοπρέπειά του. Ή αποχώρησή του από την παράταξη του δημάρχου είναι μονόδρομος.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Οι εδρες που παιρνουν ειναι δυο. Καποιος απο τους Δριστα, Ολγα, Παντοπουλο θα εμενε εξω, και αυτο θα ηταν τεραστιο πληγμα με απροβλεπτες συνεπειες, ιδιαιτερα αν αυτη που εμενε εξω ηταν η Ολγα.
Στην Αλεξανδρεια οι εδρες που βγαζει ειναι τρεις. Εκει μπορει να μπει ο δριστας μαζι με ραπτη και δελιοπουλο , αλλα μενουν απο εξω δυνατοι νυν στυλοβατες του οπως Γκιουρτζης, Σταυρης, ενω μηδενιζονται οι ουτως η αλλος ελαχιστες πιθανοτητες να εκλεγει καποιος νεος.
Και αν χασει τη δημαρχεια, στον β γυρο, οπως ολα δειχνουν τοτε καταβαμβανει τη μια θεση ο ιδιος και μενει απ εξω καποιος εκ των Ραπτη, Δελιοπουλου. Εκει να δεις κλαματα!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ποιος τρελος τον εφερε αυτον και μεις τα προβατα τον καναμε δημαρχο. Πισω ρε στο χωραφι αμορφωτε που θα διωξεις τον Δριστσ απο το Πλατυ. Αιντε και πολυ σε ανεχθηκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Στεφανε ως εδω. Φθανει η ανοχη στο κ. Τοποτα. Αν δεν παραιτηθεις τωρα μην ξαναπατησεις στο Πλατυ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΚΗΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΟ ΣΤΕΦΑΝΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στεφανε θα συμφωνησω με ολους τους παραπσνω. Μην τον αφηνεις να σε ξεφτιλιζεις. Σκεψου το ονομα σου το ονομα του πατερα σου κσι τα παιδια σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκυρινης ειναι αφιλος . Δεν σεβετσι κανεναν . Συμπεριφορα κακου αλαζονα ανασφαλους ατομου.Σημερα ο Δριστας. Αυριο ο Δελιοπουλος, αν ο μη γενοιτο εκλεγει.

Ανώνυμος είπε...

Δριστά είσαι άξιος της μοίρας σου και του χαρακτήρα σου. Ωραία σε γλεντάει ο Γκυρίνης κακομοίρη. Μισθός νάναι και ας με φτύνουν. Τι θα κάνεις όμως τώρα που δεν θα εκλεγείς; Κοίτα μόνο μην το μάθουν τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια και σε φτύνουν και αυτά. Αντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

Αμα έβαλε την νερόβραστη στην θέση του δριστά εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο γκυρίνης και πλέον αυτά που λέει η πιάτσα βγαίνουν αληθινά κατά 999%. Η νερόβραστη καμένο χαρτί είναι , αλλά που να το καταλάβει ο γκυρίνης. Αλλά μήπως πίσω απο αυτήν την απαίτηση κρύβεται ο μέντορας της δημητριάδης? Οπότε τα έχει κάνει σαλάτα ο γκυρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μα φυγει βρε πλατιωτες ούτος ή άλλος στο χωριο σας δεν πατούσε πάρα μονο επιλεκτικα. διότι κατάλαβε ότι δεν τον πατε. τέσσερα χρόνια και δεν είδατε κανενα έργο. Τώρα ξαφνικά τον συμπονατε.