Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

αποκλειστικό - Προληπτική ασυνομοκρατία στο Γυμνάσιο Πλατέος - Για να μη χαλάσει η αυριανή φιέστα

Προληπτική αστυνόμευση είχαμε να δούμε από το κράτος στις μεγάλες διαδηλώσεις προ διετίας στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας. Όταν επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη η αστυνομία συνελάμβανε "υπόπτους" για πιθανή πρόκληση επεισοδίων.

Έτσι, στην λογική αυτή, τρεις αστυνομικοί από την ασφάλεια της Βέροιας επισκέφθηκαν το...
Γυμνάσιο Πλατέος πριν από λίγη ώρα και εκεί συνάντησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων προς τους οποίους είπαν ορθά κοφτά ότι "δεν πρέπει να κάνουν απολύτως τίποτα στην αυριανή εκδήλωση -φιέστα για τα εγκαίνια των Εργατικών Κατοικιών. Να μη γίνει τίποτα, να μην εμφανιστεί κανένα πανό, να μην ακουστεί κανένα σύνθημα αύριο γιατί θα γίνουν συλλήψεις".
Το τελεσίγραφο αυτό διαβιβάστηκε στα μέλη του Συλλόγου που αποσβολωμένα άκουσαν τους αστυνομικούς να τους εκφοβίζουν ουσιαστικά και να επιχειρούν να ακυρώσουν προκαταβολικά οποιαδήποτε σκέψη ή σχεδιασμό της όποιας αντίδρασης ή διαμαρτυρίας των Γονέων για το γεγονός ότι το σχολείο παραμένει σε ομηρία ...διαρκείας.

Είναι φανερό ότι η αστυνομία δεν ενήργησε από μόνη της. Είναι αυτονόητο ότι ενημερώθηκε από αυτούς που διοργανώνουν ή θα συμμετάσχουν στην αυριανή εκδήλωση- φιέστα για τον πιθανό "κίνδυνο" να εκδηλωθούν διαμαρτυρίες στους κυβερνητικούς παράγοντες που θα παραβρεθούν.
Τέτοια φαινόμενα προληπτικής αστυνόμευσης και εκφοβισμού είναι καταδικαστέα και θα πρέπει άμεσα τα κόμματα να πάρουν θέση και να καταγγελθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: