Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Εκνευρίστηκε ο Δήμαρχος με την δράση της ΟΜΑΔΑ . Ρεπορτάζ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το κρύψει. Το γεγονός ότι πλησιάζουν οι εκλογές του Μαϊου κάνουν τον δήμαρχο νευρικό και να ενοχλείται από κάθε κίνηση ή ενέργεια που θεωρεί ότι του ακυρώνει τον σχεδιασμό ή βγάζουν προς τους δημότες μια εικόνα με την οποία ο ίδιος δε συμφωνεί.

Πιο συγκεκριμένα. Το τελευταίο χαρακτηριστικό περιστατικό που αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τον εκνευρισμό του δημάρχου είχε ως...

πρωταγωνιστές τον ίδιο, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου, την ΟΜΑΔΑ και την ...αστυνομία!!! Η ΟΜΑΔΑ, μια ομάδα που συνέστησαν συμπολίτες εδώ και έναν περίπου χρόνο και ασχολείται με τον εθελοντισμό και έχει μια συνεχή και συνεπή δράση αποφάσισε να κάνει μια παρέμβαση στην πλατεία Ελευθερίας. Τα μέλη της ΟΜΑΔΑς αποφάσισαν να προβούν σε εργασίες καθαρισμού της πλατείας που έχει εγκαταλειφθεί. Μάζεψαν τα χαρτάκια και τα σκουπίδια, ξεχορτάριασαν και τοποθέτησαν καλαθάκια απορριμμάτων με τον λογότυπο της ΟΜΑΔΑ.

Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον δήμαρχο και τα μέλη της διοίκησης γιατί, με την δική τους λογική, απέδειξε την γύμνια τους, την ανικανότητά τους να κρατήσουν μια πλατεία καθαρή στοιχειωδώς ώστε να είναι επισκέψιμη και όχι εστία μόλυνσης και μεταδοτικών ασθενειών από τα σκουπίδια και των σκυλιών τα κόπρανα κλπ Ο Φ. Δημητριάδης πήρε την απόφασή του να σταματήσει αυτή τη δράση της ΟΜΑΔΑ που τον εκθέτει. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση στο εξωκλήσι δίπλα στον Αλιάκμονα στο Νησέλι, στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Όμως, εκεί είναι μακριά και δεν δημιούργησε μεγάλες εντυπώσεις εις βάρος της διοίκησης.

Η ΟΜΑΔΑ την προηγούμενη βδομάδα αποφάσισε να κάνει ακόμα μια δράση μπροστά στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Μάζεψε ρούχα και σχολικά είδη για τους άπορους μαθητές. Η διοίκηση του δήμου ανησύχησε και εκνευρίστηκε. Ενημέρωσε τον διοικητή του ΑΤ Αλεξάνδρειας και άρχισε μια σειρά συστάσεων και παροτρύνσεων προς τα μέλη της ώστε να “συναιτισθούν”. Εκ μέρους της ΟΜΑΔΑ ενημερώθηκε από τον αστυνόμο ο Χρήστος Αντωνίου για τις αντιρήσεις του δημάρχου και ότι θα έπρεπε να πάρει άδεια για τη δράση αυτή. Ο κ. Αντωνίου πήγε στο Δημαρχείο όπου συνάντησε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία του είπε ότι αυτές οι δράσεις δεν θα πρέπει να γίνονται διότι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την δράση της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου που έχει ως επικεφαλής την ίδια. Μ΄ άλλα λόγια η κ. Μοσχοπούλου “είδε” ότι η δράση της ΟΜΑΔΑ ακυρώνει στην πράξη την ύπαρξη της δικής της εθελοντικής δομής και έκανε την ευθεία πρόταση προς τον κ. Αντωνίου να προσχωρήσουν στην δομή του δήμου και να μη λειτουργούν ξεχωριστά.

Η πρόταση της προέδρου ήταν σαφής και δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Ήθελε να ενσωματώσει την ΟΜΑΔΑ στις δράσεις του δήμου Αλεξάνδρειας ώστε να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά εκλογικά ωφέλη εν όψει των δημοτικών εκλογών. Η απάντηση του μέλους της ΟΜΑΔΑ ήταν σαφής, ήταν αρνητική. Έφυγε από το γραφείο της προέδρου και ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο. Στο γραφείο του δημάρχου μπήκε πρώτη η πρόεδρος και μετά από ένα τέταρτο μπήκε και ο κ. Αντωνίου που δέχτηκε ευθέως την επίθεση του δημάρχου για την δράση της ΟΜΑΔΑ που είναι ανταγωνιστική προς την δράση της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου. Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στην επέμβαση της ΟΜΑΔΑ στην πλατεία Ελευθερίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η επέμβαση έκανε ζημιά στην εικόνα του δήμου και ανάγκασε τους δημότες να κάνουν κριτική στην διοίκηση για ανεπέρκεια.

Η όποια απορία του μέλους της ΟΜΑΔΑ Χρήστου Αντωνίου είχε απαντηθεί. Αντιλήφθηκε ότι ο δήμαρχος θέλει διακαώς να σταματήσει τη δράση των εθελοντών χρησιμοποιώντας γραφειοκρατικά τεχνάσματα αφού ετέθη ως όρος η συγκρότηση της ΟΜΑΔΑ σε σωματείο με καταστατικό κλπ ενώ είναι γνωστό ότι τέτοιες συλλογικότητες δεν έχουν τη δομή του σωματείου ούτε διοικήσεις, ούτε προέδρους κλπ αλλά στη βάση της ομοφωνίας και συναπόφασης λειτουργούν.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν αφενός η αποκάλυψη του εκνευρισμόύ του δημάρχου και αφετέρου να γίνει η εκδήλωση του Σαββάτου που έγινε κανονικά μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και ήταν εξαιρετικά επιτυχής./

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μά καλά έπρεπε να συμβεί αυτό για να καταλάβεται ότι ο άνθρωπος είναι παπατζής?