Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Περίεργες κινήσεις στη Νάουσα - Ποινικοποιείται η πολιτική δράση;

Περίεργες καταστάσεις στη Νάουσα. Διαβάζω ότι κάποιοι γονείς του δευτέρου γυμνασίου Νάουσας καταγγέλουν την ΚΝΕ της πόλης γιατί “παρέσυραν” τα παιδιά τους σε διαδήλωση προς το δημαρχείο. Φέρονται οι γονείς να δηλώνουν ότι μέλη της ΚΝΕ της οργάνωσης της Νάουσας ήταν έξω από το σχολείο και παρακίνησαν τα ανήλικα παιδιά τους και τα παρέσυραν σε πορεία. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για το γεγονός ενώ λένε ότι ήδη ενημέρωσαν την διεύθυνση εκπαίδευσης.

Νομίζω ότι το γεγονός αυτό, αν ισχύει, είναι ...

πολύ επικίνδυνο. Η ενέργεια να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ποινικοποιώντας την πολιτική δράση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για τη λειτουργία των κομμάτων στους μαζικούς χώρους. Είναι η πιστή εφαρμογή της χρυσαβγίτικης λογικής ότι πρέπει να “καθαρίσουν” τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από τις πολιτικές νεολαίες και την πολιτική για να κάνουν πάρτι οι λεγόμενοι “πατριώτες” στρατολογώντας τους μαθητές στην συμμορία.

Οι γονείς αυτοί που πήραν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία προφανώς είναι της λογικής ότι η πολιτική πρέπει να μένει εκτός σχολείου. Κάνουν ότι δεν βλέπουν τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης και που είναι απόρροια της συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα. Μ΄ άλλα λόγια, αν δεν είναι της χρυσαβγίτικης λογικής, στρουθοκαμηλίζουν και παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους φασίστες. Είναι προφανές ότι τα κόμματα της Αριστεράς της Νάουσας αλλά και της Ημαθίας θα πρέπει να καταδικάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί ανοίγει επικίνδυνους δρόμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: