Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Καμιά πρωτοτυπία από τους βουλευτές ΝΔ Ημαθίας- Οι ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά και ένα σχόλιο

Οι κλασσικοί πολιτικοί έχουν στο γραφείο τους ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονται οι γιορτές, οι επέτειοι και άλλα σημαντικά γεγονότα. Οι υπάλληλοί τους σημειώνουν ποιοι γιορτάζουν για να στείλουν ευχές με sms, ποιοι πέθαναν για να στείλουν συλλυπητήρια, ποιοι παντρεύονται για να στείλουν ευχές ή να...
παραβρεθούν αν τα σόγια είναι μεγάλα και έχουν "σταυρούς".

Στην ίδια ακριβώς λογική υπακούει και η συμπεριφορά τους σε άλλα γεγονότα όπως αυτό της έναρξης της σχολικής χρονιάς ή στην εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ. Στέλνουν πανομοιότυπα ευχετήρια- συγχαρητήρια. Κάνουν ένα κόπυ πέιστ και όλα καλά, έχουν βγάλει την υποχρέωσή τους και έχουν εξασφαλίσει την φωτογραφία τους στις έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες του νομού.

Η σχολική χρονιά άρχισε με δεκάδες κενά σε δασκάλους και καθηγητές. Με πολλά προβλήματα να απασχολούν την εκπαίδευση. Όμως, οι βουλευτές της Ημαθίας που στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν όπως η στρουθοκάμηλος. Κάνουν ότι δε βλέπουν, ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι δεν ακούν. Το παίζουν βουλευτές με ειδικές ανάγκες; Ίσως, γιατί τους βολεύει να αποφεύγουν να αναφερθούν στις απολύσεις των καθηγητών, στην απαγόρευση των αποσπάσεων (επιτρέπονται μόνο αυτές που κάνουν τα γραφεία τους στις βιβλιοθήκες κυρίως), στον υποσιτισμό των μαθητών, στην διάλυση της εκπαίδευσης και το κλείσιμο σχολείων και ειδικοτήτων.

Απλά, όλοι τους δίνουν ευχές γενικώς και αορίστως. Και μαζί μ΄ αυτούς, ακολουθεί στις ευχές και η Δώρα Μπαλτατζίδου με την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου. Να μην ξεχνιόμαστε, εκλογές ξανάρχονται.

Για την ιστορία παραθέτουμε τα μηνύματα των βουλευτών και της Δώρας:




Τσαβδαρίδης Λαζ
 
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και πάλι την απαρχή καινούργιων ονείρων, στόχων και προσπαθειών για την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Η μαθητιώσα νεολαία μας βρίσκεται ξανά στην αφετηρία μίας δύσκολης αλλά όμορφης πορείας με σκοπό την μύηση στην κοινωνία της γνώσης, τη βελτίωση της πνευματικής και κοινωνικής καλλιέργειας, την σταδιακή ολοκλήρωση της προσωπικότητας της.
 
Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, οι μαθητές μας έχουν συνεχώς δίπλα τους, ακούραστους συμπαραστάτες και αρωγούς,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, οι οποίοι, με υπευθυνότητα, μεράκι,αφοσίωση και κατανόηση, συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των στόχων τους και αποτελούν θεμελιώδεις λίθους για την επίτευξη τους.
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, η φετινή χρονιά να είναι μια χρονιά παραγωγική και δημιουργική για τη μαθητιώσα νεολαία μας.
Όλοι εμείς, πολιτεία και αρμόδιοι φορείς, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή, οφείλουμε να είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις για την διασφάλιση των ίσων και πολλαπλών ευκαιριών στην εκπαίδευση, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την επαρκή οικονομική υποστήριξη των εκπαιδευτικών δομών αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου και έργου της εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις μίας σύγχρονης κοινωνίας.
Καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

 

Απ. Βεσυρόπουλος - βουλευτής

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, χωρίς προβλήματα και δυσκολίες.

Η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, επιβάλει να θεμελιώσουμε νέες πρακτικές, νέες πολιτικές, νέες αξίες. Η εκπαίδευση αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε, ώστε να χτίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς σε γερά θεμέλια.
 
Με τη διαρκή συνεργασία όλων, Πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Γ. Μπατσαρά - βουλευτής

Την αφετηρία νέων προσδοκιών και ελπίδων σηματοδοτεί το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς. Το σχολείο είναι η μεγάλη ευκαιρία των παιδιών μας να αποκτήσουν γνώση, δεξιότητες και προσόντα, επενδύοντας στο μέλλον τους.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε φορά, η Παιδεία και η Εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ως γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καταθέτω σε καθημερνή βάση όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, συμπαραστάτης και αρωγός στο δύσκολο έργο των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά και στις αγωνίες των γονέων.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, χωρίς ακρότητες και σκοπιμότητες. Καλή πρόοδο!




 Περιφερειακή Σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου εύχεται σε όλους τους μαθητές της Περιφέρειας Καλή Σχολική Χρονιά με πρόοδο και επιτυχίες. Η νέα Σχολική Χρονιά που αρχίζει σήμερα με την τελετή του αγιασμού ναείναι γόνιμη και αποδοτική. Στους γονείς να έχουν δύναμη και υπομονή να στέκονται πάντα δίπλα στους μαθητές ως αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθεια τους.
Αυτή η χρονιά φαίνεται να έχει πρόσθετες δυσκολίες που όμως με την εποικοδομητική συνεργασία μαθητών, δασκάλων-καθηγητών, γονέων και πολιτείας θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία της περιοχής μας στην κατάσταση που αξίζει για τα παιδιά μας και θα βρούμε τις λύσεις που χρειάζονται παρόλο το δύσκολο Δημοσιονομικό Έλεγχο.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος δεσμεύεται να βρίσκεται κοντά σε όλους τους μαθητές καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς επιλύοντας στον βαθμό που επιτρέπει το αξίωμά της τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Καλή Σχολική Χρονιά, καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους.


Με τιμή,
Δώρα Μπαλτατζίδου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φωτογραφία !! Τρία σε ένα όπως τα απορρυπαντικα!! Μόνο που αυτοί βρομίζουν αντί να καθαρίζουν!!

Ανώνυμος είπε...

Η φώτο έπρεπε να έλεγε --> Οι 3 σωματοφύλακες που θα πάρουν τα σπίτια του απλού πολίτη με την πλήρη υποταγή στα συμφέροντα της τρόικας - πουλημένης κυβέρνησης.