Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

"Βρέχει" χιλιάρικα επιχορηγήσεων στους Συλλόγους από το Δημοτικό Ταμείο Αλεξάνδρειας - Αξιολόγηση και έλεγχος υπάρχει; Πολιτική;

Ενάμιση χιλιάρικο ζητάει ο σύλλογος και η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε να του δώσει χίλια ευρώ. Ο λόγος για τον Σύλλογο Θρακιωτών Μελίκης "ΤΟ ΚΩΣΤΙ" που θέλει να κάνει ορισμένες εκδηλώσεις ως το τέλος του χρόνου. Η μια μάλιστα έγινε και θα χρηματοδοτηθεί ..αναδρομικά.
Χίλια ευρώ λοιπόν στον συγκεκριμένο σύλλογο της Μελίκης για να κάνει τρεις εκδηλώσεις που κατά τον...
σύλλογο κοστολογούνται στα χίλια πεντακόσια ευρώ. Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και η γρουνοχαρά τον Δεκέμβριο.
Επίσης θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου  και μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ξεριζωμού με μουσικές και τα συναφή.

Και έρχομαι εγώ τώρα ο κακόβουλος αφού βλέπω ότι οι επιχορηγήσεις αυτού του είδους πέφτουν βροχή και στην σημερινή συνεδρίαση το σώμα θα κληθεί να επιχορηγήσει ουκ ολίγους με χιλιάρικα από το δημοτικό ταμείο, να ρωτήσω: Υπάρχει κανείς από την διοίκηση επιφορτισμένος με την πολιτιστική πολιτική του δήμου να αξιολογεί και να ελέγχει το πού πάνε αυτά τα λεφτά; Υπάρχει δομημένη πολιτιστική πολιτική με στόχους τετραετίας που να υλοποιείται; Υπάρχει κανείς να κάνει έναν πολιτιστικό απολογισμό ώστε όλοι, σύμβουλοι και πολίτες, να γνωρίζουν ότι τα λεφτά τους έπιασαν τόπο;

Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Η κάθε διοίκηση του δήμου δίνει χρήματα, όταν έχει δίνει πολλά και όταν υπάρχει στενότητα δίνει λιγότερα, αλλά πάντα δίνει και ποτέ δεν κάλεσε τους συλλόγους να διαβουλευτεί, να συζητήσει μαζί τους ώστε να "παραχθεί" ένα αποτέλεσμα που να "συνάδει" με την δική της πολιτιστική πρόταση που έχει βέβαια τεθεί υπόψη του εκλογικού σώματος πριν τις εκλογές και έχει πάρει την έγκρισή του.

Το θέμα είναι ζωτικής σημασίας και ποτέ στα τόσα χρόνια που παρακολουθούμε δημοσιογραφικά τα τοπικά πράγματα δεν έχει καταστρωθεί μια συγκροτημένη πολιτιστική και αθλητική πολιτική από τις διοικήσεις του δήμου με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, να έχουν μετατραπεί αρκετοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι σε προσωπικά φέουδα και εργαλεία προώθησης προσωπικών επιδιώξεων, πολιτικών και άλλων.

Αυτή η στρεβλή κατάσταση πρέπει να σταματήσει από τη νέα δημοτική διοίκηση η οποία πρέπει να λειτουργήσει με πρόγραμμα και διαφάνεια στη βάση μιας στοχευμένης πολιτικής στο χώρο που ενδιαφέρει χιλιάδες συμπολίτες

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μην το αφήσεις το θέμα γιατί το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μας τελείωσαν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ψωμί να φάνε, δεν έχουν τα απαραίτητα. Να κάνω και εγώ 1 σύλογο και να πέρνω χιλιάρικα. Λίγο τσίπα δεν έχουν στο δήμο ώστε να αξιολογούν. Μας έχουν φάει τα πανηγύρια και ο κόσμος δεν έχει να φάει. Όποιος θέλει πανηγύρια να τα κάνει με τις δικές τους πλάτες. 'Εχουμε πίξει απο συλόγους. Ας γίνει τουλάχιστον ένας σύλογος ΑΝΕΡΓΩΝ να πηγαίνουν τα ευρώπουλα σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε παρτάκιδες - προέδρους συλόγων.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο χάρη για το θέμα. Μην το αφήσεις. (έχεις αφήσει πολλά στο παρελθόν, συνέχισε δυνατα).