Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός από τους βλαχοδήμαρχους υπάρχουν και οι βλαχοαντιδήμαρχοι, λέει ο Χρ. Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας)

Αλ. Τσίπρας
Χρ. Αντωνίου
Προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια εσκεμμένη αναφορά στους δημάρχους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που έχοντας την γνωστή τακτική σε όλους μας, μια τακτική βασισμένη σε πελατειακά κριτήρια εξυπηρετήσεων, μικρών και μεγάλων ρουσφετιών κλπ καταφέρνουν και επιβιώνουν πολιτικά και καθορίζουν τις τύχες των...
τόπων τους.

Ο Τσίπρας πολύ καλά έκανε και τους αποκάλεσε "βλαχοδήμαρχους" γιατί περί αυτού πρόκειται. Αντέδρασε ο Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ διότι, λέει, θίχτηκε. Βέβαια, κανείς από τους βλαχοδήμαρχους δεν θίχτηκε και δεν όρθωσε το ανάστημά του όταν οι βουλευτές της Κυβέρνησης με τους υπουργούς έχουν διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση, όταν τα κόμματά τους έχουν ισοπεδώσει κάθε κοινωνική δομή στους ΟΤΑ.
Όχι, θύμωσαν οι βλαχοδήμαρχοι διότι ο Τσίπρας τούς είπε κατάμουτρα την πραγματικότητα. Τους έτριψε στη μούρη την ταυτότητά τους. Τους χώθηκε ως ενοχλητική μύγα στη μύτη τους.
Αντέδρασαν οι δήμαρχοι που αναγνώρισαν τον εαυτό τους στον χαρακτηρισμό του προέδρου του ΣΥΝ. Πολύ καλά έκαναν και εκτέθηκαν για να γνωρίζουν και οι πολίτες.

Στα δικά μας τώρα ο αναπληρωτής γραμματέας της οργάνωσης της Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Αντωνίου έγραψε, επεκτείνοντας τον χαρακτηρισμό του Τσίπρα, για τους άλλους που συμπληρώνουν τους δημάρχους. Τους βλαχοαντιδήμαρχους. Δείτε το σχόλιο του Χρήστου Αντωνίου:


Εκτός από τους, κατά Αλέξη Τσίπρα, Βλαχοδήμαρχους (σπουδαιοφανείς φορείς τοπικής εξουσίας,εξασκημένοι στη πελατειακή λογική), υπάρχουν και οι βλαχοαντιδήμαρχοι.
Χειρίζονται δευτερεύουσες υποθέσεις που κανονικά θα έπρεπε να διεκπεραιώνονται από τις υπηρεσίες, χωρίς τη μεσολάβησή τους. Αλλάζουν καμένες λάμπες δημοτικού φωτισμού στη γειτονιά σας, βουλώνουν τρύπες στο δρόμο απέναντι από το σπίτι σας, καθαρίζουν ιδιωτικά οικόπεδα με δαπάνες του Δήμιου, στρώνουν με άσφαλτο ιδιωτικούς δρόμους, σβήνουν διάφορες κλήσεις και πρόστιμα, μεσολαβούν για την έκδοση πιστοποιητικών, μοιράζουν κάδους απορριμάτων.

Κερνούν ενίοτε και καφέδες στο Δημαρχείο.Πάντα με το ....αζημίωτο. Γιατί ενοχλούνται;  Ή μήπως δεν τους έχετε δει, ούτε τους έχετε συναντήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: