Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ακυβέρνητο σκάφος ο Δήμος Βέροιας / Χάρης Καφτεράνης

Χ. Καφτεράνης
Η τραγωδία στον Δήμο Βέροιας δεν έχει τέλος. Οι πραγματικές ή ανύπαρκτες συμπληρωματικές εργασίες στη γέφυρα Κούσιου, εκτιμήθηκαν αρχικά από μεν τον εργολάβο στο ύψος των 900.000 ευρώ περίπου, από δε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στο ύψος των 9.000 ευρώ περίπου.
Στο πρώτο συμβούλιο που ακολούθησε κατετέθη νέα...
πρόταση απο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, που  φαντάζομαι κατόπιν σοβαρής μελέτης των στοιχείων, ανέβασε την πρόταση του Δήμου στις 490.000 ευρώ περίπου!!
 
Ακολουθεί δημόσια παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου και γνώστη του αντικειμένου κου Δημήτρη Δάσκαλου, ο οποίος με αριθμούς καταρρίπτει την πρόταση του Δήμου ως εκτός τόπου και χρόνου, ο οποίος Δήμος ευρισκόμενος σε δεινή θέση, αποδέχεται ουσιαστικά το τραγικό λάθος και εισηγείται νέοα πρόταση χαμηλότερη κατά 240.000 ευρώ περίπου!!!
 
Ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που δυνητικά θα άλλαζε χέρια, χωρίς κανείς να νοιώθει υπεύθυνος να απολογηθεί για το φαιδρό αν όχι δόλιο του φαινομένου.
 
Φυσικά ούτε λόγος για την Δήμαρχο κα Ουσουλτζόγλου, η οποία ευρισκόμενη σε πολιτική ευδαιμονία, όλως περιέργως, ευχαριστεί για την ''συνεργασία ''' όσους παραιτούνται από την παράταξή της χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά ανίκανη να διαχειριστεί τα του Δήμου. Δυστυχώς για την κα Δήμαρχο προκύπτει αμίλεικτο το δίλημμα, είτε δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και την τραγικότητα των στιγμών που περνά η αξιοπιστία της ως Δημάρχου, είτε αντιλαμβάνεται και αδρανεί κινούμενη με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, πράγμα που είναι τρισχειρότερο!
 
Συνυπολογείστε και το ότι σε κάθε συμβούλιο εσχάτως έχουμε και από μία απομάκρυνση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, συνοδευόμενη από μιά δήλωση απαξίας στο πρόσωπο της Δημάρχου με την έννοια της πολιτικής ανικανότητας.
 
Αντί το φαινόμενο να προβληματίσει και ενδεχομένως να σηματοδοτήσει αλλαγές στην λειτουργία, η Δήμαρχος κα Ουσουλτζόγλου τους δίνει και συμβουλές για την μετέπειτα πολιτική τους πορεία, χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα την μεγάλη της πολιτική εμπειρία. Φυσικά η στάση σχολιάζεται σκωπτικά και όχι αδίκως και από τα εναπομείναντα στελέχη της πλειοψηφίας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Τσοχατζόπουλος λόγω της μεγάλης του εμπειρίας βρίσκεται ένα βήμα πριν τα Διαβατά!
Ο τόπος είχε την ατυχία σε χαλεπούς καιρούς να διοικείται από μια Δημοτική αρχή που κινείται απο το φάσμα του γελοίου στο φάσμα του επικίνδυνου. Ενας δρόμος απομένει, αν υπάρχει στοιχειώδης αίσθηση της ευθύνης  δημόσιος απολογισμός συνοδευόμενος από ειλικρινή αυτοκριτική, άμεση επανατοποθέτηση των στόχων για το διάστημα που απομένει και χρήση της κοινής λογικής στη λήψη των αποφάσεων.
 
Αν δεν γίνει αντιληπτό το επικίνδυνο της κατάστασης, ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: