Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών καταγγέλουν τρομοκρατία και απειλές - Ανακοίνωση


Το σωματείο εργαζομένων στον συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας και Πέλλας έδωσε στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία εμπεριέχονται σοβαρές καταγγελίες κατά της εργοδοσίας η οποία εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για να εξαναγκαστούν σε μείωση των...
αποδοχών τους καθώς και σε αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας που εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσει να αποδεχτούν μείωση των νόμιμων αμοιβών τους .


Δεν σεβάστηκαν τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και τη Διοίκηση του Σωματείου μας, αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και εξαπολύοντας απειλές για απολύσεις στις διάφορες συναντήσεις με το προσωπικό για να πετύχουν τους στόχους τους.

Παραπλάνησαν το προσωπικό με υποσχέσεις για καμία αλλαγή στις αμοιβές ώστε σιωπηρά να συναινέσει στις αμέτρητες τροποποιήσεις του κανονικού ωραρίου εργασίας για την κατάργηση των υπερωριών Σαββάτου κλπ. χωρίς να τις τηρήσουν.
.
Τον Μάιο του 2013 προχώρησαν σε περικοπή ποσοστού των αμοιβών σε μέρος των εργαζομένων χωρίς τη συναίνεση τους και χωρίς καμιά ενημέρωση στο προσωπικό.
Τον Ιούλιο του 2013 προχώρησαν σε τρείς απολύσεις με την προσχηματική δικαιολογία της περικοπής δρομολογίων. Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μια μελετημένη κίνηση ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να υποκύψουν στις παράλογες και αντεργατικές απαιτήσεις της τους.


Το Σεπτέμβριο του 2013 και αφού οι εργαζόμενοι δέχθηκαν να μπουν στη διαδικασία της συζήτησης λόγω των ισχυρών πιέσεων που τους είχαν ασκηθεί, άλλαξαν τη στάση τους ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, περικοπές επιδομάτων και αλλαγές στις συμβάσεις οι οποίες θίγουν βασικά εργασιακά δικαιώματα και μάλιστα με απειλές για την αναδρομική κράτηση χρημάτων για τους
προηγούμενους μήνες. Ζητούν δηλαδή να τους επιστρέψουμε τα χρήματα που έχουμε δουλέψει.


Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας έκλεισε κερδοφόρα το 2012 και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί και το 2013. Η εργοδοσία το μόνο που προσπαθεί να επιτύχει είναι να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους ώστε να έχει μεγαλύτερα κέρδη.

 
Σωματείο Εργαζομένων Σ.Φ.Η.Π.
Παρ. Θεσσαλονίκης 131, Βέροια ,
Email: somateio.ergazomenon.sfip@itadmin.gr
Βέροια, 26/09/2013


Οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας προσπάθησαν να βρουν συμβιβαστικές λύσεις με την εργοδοσία αλλά είναι προφανές ότι ο λόγος της επιμονής της εργοδοσίας είναι η εφαρμογή των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων γι’ αυτό και δεν τις δέχθηκαν.

Οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας Πέλλας εκφράζουν τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. και δηλώνουν ότι θα είναι δίπλα σ’ αυτούς και την Ομοσπονδία του κλάδου στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.
Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για την επιβίωση μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: