Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δήμου Αλεξάνδρειας για τη ΔΕΗ και τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, και συγκεκριμένα στην συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21:30, συζητήθηκε ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης λόγω της κατεπείγουσας φύσης του η «Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα τιμολόγια οικιακού ρεύματος της ΔΕΗ».

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα ...λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, έγινε εισήγηση του θέματος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου, έγινε τοποθέτηση εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21:30, εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα:
Η ΔΕΗ που από την 1η Αυγούστου 2013 αυξάνει αδικαιολόγητα τα τιμολόγια του οικιακού ρεύματος, "κόβει" αδιακρίτως και με συνοπτικές διαδικασίες το ρεύμα των νοικοκυριών που κωλύονται ή/και καθυστερούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Συμπολίτες μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχιας, εν μέσω καύσωνα, στερούνται το ηλεκτρικό ψυγείο, τον ανεμιστήρα κ.ο.κ. και πολύ σύντομα θα στερούνται τη θέρμανση, το φωτισμό άλλα και το μαγείρεμα.
 
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμπαραστεκόμενος στη συγκεκριμένη κατηγορία των, σε οικονομικό αδιέξοδο, συμπολιτών μας, καλεί:
 
- Τη ΔΕΗ να παύσει τις διακοπές ρεύματος και να εντάξει τα νοικοκυριά αυτά στο κοινωνικό τιμολόγιο και σε προγράμματα μακροχρόνιων διακανονισμών,
 
- Τους βουλευτές του Νομού μας να λάβουν θέση, ενεργώντας ταυτόχρονα, ώστε να σταματήσει η ΔΕΗ τέτοιες ενέργειες.
 
- Τους όμορους Δήμους και Νομούς και τους βουλευτές τους, αλλά και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να τοποθετηθούν επίσης και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην ανάλγητη και κοινωνικά ισοπεδωτική αυτή πρακτική της ΔΕΗ.
 
Β. Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:
 
1. Στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 
2. Στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.
 
3. Στη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας –Θράκης (ΔΕΗ)
 
4. Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ)
 
5. Στους Βουλευτές Νομού Ημαθίας
 
6. Στη Δήμαρχο Βέροιας
 
7. Στο Δήμαρχο Νάουσας
 
8. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με δελτίο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πλάκα μας κάνεις κ Δημητριάδη? Τώρα προεκλογικά πήρες χαμπάρι τι γίνεται με την ΔΕΗ? Και έκανες και κοινοποίηση σε όλους τους φορείς!!! Με τους βουλευτές του κόμματος σου βρίσκεσαι κάθε τόσο και τα λέτε, τώρα μας το παίζεις αντιμνημονιακός? Ως πότε νομίζεις ότι μπορείς να μας δουλεύεις? Και κάτι ακόμη, όσο για την κοινοποίηση του ψηφίσματος μου θυμίζεις την Διοίκηση Δημούλη που έστειλε ψήφισμα στον Μπούς για να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές στην Νεβάδα!!!!! Αλήθεια εκείνη η παραίτηση σου που είχες θέση στη διάθεση των αναρμοδίων για τη διαμαρτυρία σου για τους σχολικούς φύλακες, την Δημοτική Αστυνομία τι έγινε? Νομίζεις πως μας δούλεψες? Ν Ο Μ Ι Ζ Ε Ι Σ!!!!!!!!!!!!!!!!