Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δημητριάδη. Έμεινε με το τηλέφωνο στο χέρι

Πριν από δύο μέρες στην τοπική κοινωνία, στα στέκια όπου διαμορφώνεται και "ζυμώνεται" η κοινή γνώμη, είχε διαρρεύσει εντέχνως ότι η πλευρά Δημητριάδη θα ανακοινώσει στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας δυο ηχηρά ονόματα συμπολιτών ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στην δημοτική ενότητα Αλεξάνδρειας.
Τα γνωστά ανυπόληπτα παπαγαλάκια είχαν... αρχίσει να διατρέχουν την οδό Βετσοπούλου και με ύφος σπιούνου της κατοχής έλεγαν σε όποιον ήταν έτοιμος να ακούσει ότι "περιμένετε δυο τρεις μέρες και ο Φώτης θα ανακοινώσει δυο ονόματα που θα  κάνουν "μπαμ", θα κάνουν την διαφορά και θα τον καθαρίσουν τον Γκυρίνη".
Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά τους που δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Δεν μπορούσαν να κρατηθούν τα παπαγαλάκια και άρχισαν να λένε και τα ονόματα των συμπολιτών που θα ήταν υποψήφιοι με τον Δημητριάδη.

Ωστόσο, οι μέρες πέρασαν και η παράταξη Δημητριάδη δεν ανακοίνωσε τίποτα. Ο ένας συμπολίτης που δέχτηκε την πρόταση από τον απερχόμενο δήμαρχο έκανε σειρά συναντήσεων με φίλους του που του είπαν να μην κάνει το λάθος. Ένα λάθος που θα τον σημάδευε για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο συμπολίτης το σκέφτηκε και προβληματίστηκε σοβαρά. Έκανε και ένα τελευταίο ραντεβού με έναν ακόμα φίλο του που εμπιστεύεται την γνώμη του πάρα πολύ. Ο συνομιλητής του ήταν απόλυτος και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση. Η απόφαση ήταν αρνητική. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος ενημερώθηκε για την αρνητική γι΄αυτόν εξέλιξη και όπως ήταν φυσικό ένιωσε την πίεσή του να ανεβαίνει. Αμέσως τηλεφώνησε στον δεύτερο επώνυμο συμπολίτη μας που ήταν στο "περίμενε" και του ζήτησε να μπει αυτός στο ψηφοδέλτιο. Ο συνομιλητής του ζήτησε να μάθει την εξέλιξη της πρώτης υπόθεσης γιατί η δική του τελική απόφαση ήταν άμεσα συναρτημένη με την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Μόλις έμαθε την αρνητική εξέλιξη απάντησε κι αυτός αρνητικά διότι δεν θα ήθελε να επαληθευτούν όλα όσα είχαν γραφεί προ μηνός περίπου για το άτομό του και τα ανταλλάγματα που του προσφέρθηκαν για να μπει στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος.

Συμπερασματικά. Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δημητριάδη και τώρα ψάχνει εναγωνίως εναλλακτική λύση που αφενός θα φέρει στην παράταξή του δυναμική και αφετέρου θα αντιστρέψει επικοινωνιακά το εις βάρος του κλίμα.
Εξ άλλου, στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η χτεσινή μάζωξη που κάλεσε όλων των υποψηφίων συμβούλων στο "Αλεξάνδρειο" για να τους δώσει εντολές και κατευθύνσεις. Εκεί, όπως λέει το ρεπορτάζ, το κλίμα με τις εξελίξεις αυτές αλλά και από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ήταν βαρύ και σαφώς όχι νικηφόρο παρά τις προσπάθειες ορισμένων να το ανεβάσουν το ηθικό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω Πασιντέλη για να ανέβει το πρεστίζ του ψηφοδελτίου!!

Ανώνυμος είπε...

ponas xaroyli poy tha einai pali o dimitriadis dimarxos.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει στα αλήθεια σώφρων άνθρωπος – εξαιρείται ο Κίμωνας- που να πιστεύει πως ένας Δήμαρχος μπορεί να Διοικεί το Δήμο 20 συνεχόμενα χρόνια? Μήπως έχουμε χούντα και δεν το κατάλαβα? Τι όμως είναι αυτό που κάνει το σημερινό Δήμαρχο να είναι ξανά υποψήφιος? Ο πόνος για τον Δήμο? Η αγάπη στον αθλητισμό? Η συμπόνια για τους ανθρώπους μας? Όχι , τίποτε από όλα αυτά!! Ας αναρωτηθούμε τους λόγους που επιθυμεί την επανεκλογή του για μία ακόμη πενταετία. Και μετά? Μην είδατε το Παναή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΠΟΛΛΟΊ ΤΟ ΜΙΣΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.....