Κυριακή 13 Απριλίου 2014

VIDEO- Ο Θαν. Αγαπητός στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανταρσία στην κεντρ. Μακεδονία στην Ημαθία

Την πρώτη της δημόσια παρέμβαση στην Ημαθία έκανε η «Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά» παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιό της στο νομό. Στην συνέντευξη τύπου που έγινε στη Βέροια ο επικεφαλής του σχήματος Θανάσης Αγαπητός που είναι...
υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέπτυξε την πολιτική πρόταση της παράταξης και τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και στόχος είναι να αναδειχτούν οι κύριες αιτίες της κρίσης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, του χρέους, της λιτότητας, της διάλυσης του συστήματος υγείας, των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των απολύσεων κλπ. Τόνισε ότι η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων πρέπει να πέσει, να ανατραπεί η πολιτική αυτή που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους δανειστές και η χώρα να κινηθεί σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Βέβαια, αναγνώρισε ότι το κίνημα παρότι έκανε μεγάλους και πολλούς αγώνες δεν κατάφερε να βγει νικηφόρο απ΄ αυτούς και αυτό οφείλεται σε πολλές ανεπάρκειες όπως ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, η νοοτροπία της άλλης αριστεράς που θέλει την διαχείριση του συστήματος και όχι την ανατροπή του.


Ο Θαν. Αγαπητός ανέφερε μια σειρά ζητήματα που ταλανίζουν το λαό όπως οι απολύσεις και η ανεργία, το σύστημα υγείας που καταρρέει, η υπέρμετρη φορολογία. Όλα τα ζητήματα αυτά καθώς και τα αιτήματα των κινημάτων που αναπτύσσονται κατά τόπους όπως στις Σκουριές και αλλού θα αναδειχτούν μέσα στο «νεκροταφείο του Περιφερειακού συμβουλίου», όπως είπε χαρακτηριστικά για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία» έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία είπε ότι είναι ανεδαφική και όπου επιχειρήθηκε ιστορικά διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος από αριστερό κόμμα απέτυχε διότι είτε ενσωματώθηκε είτε ανατράπηκε όπως έγινε στη Γαλλία, στην Ιταλία και τελευταία στην Κύπρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Θαν. Αγαπητός είπε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με απόφασή της στηρίζει αυτοδιοικητικά σχήματα που έχουν αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά και δεν στηρίζει σχήματα που είτε στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από το ΚΚΕ.
Σίμος Ανδρονίδης, Χ. Μόχλας, Θαν. Αγαπητός, Αγγ. Αρβανιτάκη, Γ. Ασημακόπουλος και Αν. Μουσκεφτάρα

Την συνέντευξη «άνοιξε» ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Χάρης Μόχλας, δημοσιογράφος που είπε ότι η παράταξη στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κάνει γνωστές τις θέσεις της για τα τοπικά ζητήματα όπως είναι οι ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση των νερών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανεργία, η υγεία και οι υποδομές της στην Ημαθία κλπ και στη συνέχεια ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Ημαθίας που είναι:

Ανδρονίδης Σίμος, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ

Αρβανιτάκη Αγγελική, νηπιαγωγός

Ασημακόπουλος Γιώργος, δημοτικός υπάλληλος

Μουσκεφτάρα Αναστασία, ψυχολόγος- ειδική παιδαγωγός

Τσαμπουλατίδης Xρήστος, φοιτητής




Προηγήθηκε μοίρασμα υλικού του σχήματος

















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόχλα πας για παπάς? Χώρις πλάκα αμα σε κάνω επεξεργασία φωτογραφίας μια χαρά παπά σε κάνω :)

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη Κυριακή Μόχλα δαγκωτό!! Μετά βλέπουμε.