Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ Ημαθίας για τις 9 Απριλίου στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο...
εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας. Καμία αναμονή.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των "εργοδοτικών" ασφαλιστικών εισφορών. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων. Ξηλώνουν τις τριετίες. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με "ειδικό μισθολογικό καθεστώς".

Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9ΑΠΡΙΛΗ 2014.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: