Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Βέροια με το ΠΑΜΕ!!


Μπορεί τα προβλήματα των εργαζόμενων να αυξάνονται καθημερινά, όμως η οργανωμένη αγωνιστική  αντίδραση σ’αυτά δεν φτάνει στο ύψος των απαιτήσεων. 
Στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στη Βέροια. Η μία από...
την ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία στην πλατεία δημαρχείου, που συγκέντρωσε ελάχιστους απεργούς και η δεύτερη μεγαλύτερη απ’ αυτήν, από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ωρολογίου.

Η Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε με δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης της Βέροιας. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Γιώργος Κουτσιούκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Αντώνης Γκουντής από την ΠΑΣΕΒΕ, ο Κώστας Μήτσκας από την ΠΑΣΥ, η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου από την ΟΓΕ, ενώ την κεντρική ομιλία από το ΠΑΜΕ έκανε οΣούλης Ανδρεόπουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων. 

Στην ομιλία του υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα: «Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους, που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομήχανους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους… Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: