Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλεξάνδρεια- Πως διαμορφώνεται το σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών το 2014

Φ. Δημητριάδης
Τα δεδομένα ήταν γνωστά. Η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ δημάρχου Δημητριάδη και του στενού του συνεργάτη, πρώην αντιδήμαρχο Ν. Γκαβαρδίνα ήταν η θρυαλλίδα για την εικόνα της παράταξης εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014.

Ο δήμαρχος, ως έμπειρος τακτικιστής που είναι, επιχείρησε να σώσει την παρτίδα αλλά οι δεσμεύσεις που...

έδωσε στον πρώην συνεργάτη του ήταν τέτοιες που θα προκαλούσαν "εξέγερση" στο εσωτερικό της ομάδας και έκανε πίσω. Δεύτερο "άδειασμα" δε σήκωνε ο στρατηγός και πήρε την τελική του απόφαση. Η αποχώρησή του ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και επίσημα και τώρα πλέον, απελευθερωμένος από κάθε περιορισμό που επιβάλλει η συμμετοχή του στη δημοτική ομάδα, θα αρχίσει την κατά ριπάς κριτική και κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Τι όμως μπορεί να σημαίνει αυτή η εξέλιξη τόσο για την παράταξη Δημητριάδη όσο και γενικότερα; Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στον δήμο Αλεξάνδρειας εν όψει των δημοτικών εκλογών; Θα υπάρξουν άλλες φυγόκεντρες κινήσεις, αποχωρήσεις και γενικότερα θα συμβεί μια ανασύνθεση του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού ή θα μείνουν στατικά τα πράγματα;

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε μια μια διαφορετική οπτική την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και σε συνδυασμό με τις κινήσεις των επίδοξων υποψήφιων δημάρχων να συνθέσουμε το παζλ της εκλογικής μάχης του 2014.


Η παράταξη Δημητριάδη, όταν όλοι χαμογελούσαν
Η παράταξη του Φ. Δημητριάδη έχει υποστεί μεγάλες απώλειες. Οι αποχωρήσεις συμβούλων είτε δια των αποχωρήσεών τους από τα κοινά είτε με παραιτήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις είτε με την απουσία τους από την επόμενη εκλογική μάχη, έχουν αποδυναμώσει την παράταξη και έχουν μειώσει την δυναμική της.
Επίσης, η φυσιολογική φθορά που έχει κάθε διοίκηση θα πρέπει να προσμετρηθεί στα "μείον" της. Ακόμη, το ελάχιστο έργο που έχει γίνει σε σχέση με τα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα υλοποιήσει αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα που αυξάνει το έλλειμμα της παράταξης του Φ. Δημητριάδη.


Το γεγονός ότι η παράταξη της διοίκησης Δημητριάδη θα στερηθεί την βοήθεια των Γκαβαρδίνα Ν., Γκιουρτζή Γ., Κοριτίδη Ζαχ. στα σίγουρα και ενδεχομένως άλλων τριών νυν συμβούλων που είναι δυσαρεστημένοι (π.χ ο Θ.Τσιφόπουλος) είναι προφανές ότι απομειώνει την δυναμική της.


Στ. Δριστάς
Μ. Βουλγαροπούλου
Ο δήμαρχος προσβλέπει σε μετεγγραφές

νεοδημοκρατών συμβούλων που σήμερα ανήκουν στην αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα προσβλέπει στην βοήθεια της Μ. Βουλγαροπούλου που χρημάτισε αντιδήμαρχος επί Γκιόνογλου και του Στ. Δριστά, του αντιπάλου του στον δήμο Πλατέος.


Είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει να ενσωματώσει κι άλλους παράγοντες που το 2010 ήταν απέναντί του. Προσωπικά το θεωρώ δύσκολο αλλά όχι αδύνατον.

Παν. Γκυρίνης
Οι απέναντι έχουν έχουν ένα πλεονέκτημα που είναι προφανές ότι θα το εκμεταλλευτούν. Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Γκυρίνης που ναι μεν προέρχεται από το χώρο της Κεντροδεξιάς αλλά ως άφθαρτος και κριτικά διακείμενος τόσο προς την γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων του Μνημονίου όσο και κάθετα κριτικός απέναντι στην πολιτική Δημητριάδη προσβλέπει να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό με ανθρώπους που θα διατρέχουν όλο το πολιτικό τόξο εξαιρουμένης βέβαια της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Γκυρίνης έχει αποφασίσει να κατέλθει στον στίβο  της μάχης των δημοτικών εκλογών και αυτό είναι παγκοίνως γνωστό. Οι επαφές του συνεχίζονται αμείωτες και οι εξελίξεις τον βοηθούν να σχηματοποίησει την δική του παράταξη. Όσο περισσότερο βιαστεί τόσο το καλύτερο γι αυτόν γιατί οι εξελίξεις τρέχουν κι ας είναι κατακαλόκαιρο...


Ν. Μπρουσκέλης
Από την πλευρά του Νίκος Μπρουσκέλης θέλει να εκφράσει έναν άλλο χώρο. Τον χώρο της κεντροαριστεράς και να εξασφαλίσει παράλληλα την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ανερχόμενη δύναμη και ενδεχομένως η αυριανή κυβέρνηση του τόπου. Οι επαφές του συνεχίζονται με πυκνό ρυθμό και οι σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε καλό επίπεδο. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνον αυτός ο χώρος για να δώσει τη νίκη στην προσπάθειά του εάν και εφόσον λάβει σάρκα και οστά.

Κ. Ναλμπάντης
Άφησα για το τέλος τους Κ. Ναλμπάντη και Γ. Απατσίδη εσκεμμένα. Ο πρώτος, μετά το εντυπωσιακό μπάσιμο που έκανε πέρσι τον Νοέμβριο λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος χαμήλωσε τον πήχη και λιγόστεψε τις δηλώσεις του έχοντας αφοσιωθεί στην δουλειά του που του αποσπά πολλές ώρες της ημέρας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του και ότι θα απόσχει από την διαμόρφωση των εξελίξεων.
Γ. Απατσίδης
Ο Γ. Απατσίδης είναι ο  απρόβλεπτος άγνωστος της εξίσωσης. Ενώ έχει εκφράσει την διάθεσή του να εμπλακεί ως επικεφαλής παράταξης κινείται με έναν "αντισυμβατικό" τρόπο που τα αποτελέσματά του θα φανούν στο τέλος, όταν έρθει η ώρα του "δια ταύτα". Πάντως, δεν πρόκειται να πάει σπίτι του και θα είναι εντός του "παιχνιδιού" με κάποιον τρόπο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν πει τις απόψεις του γιατί να τον ψηφίσουμε; Και γιατί να θεωρήσω δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γκυρίνης;
Το είπε ο ίδιος ή είναι φήμες που διακινούν τα μέσα ενημέρωσης;

Ανώνυμος είπε...

Οποιος ψηφισει μνημονιακο δημαρχο μην κλαιγετε μετα για την φτωχεια του. ΤΕΛΟΣ ΛΑΚΑΜΑΔΕΣ. νδουλα θασοκ ρημαδ, ΜΑΥΡΟ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ!!!!!!! αντε ξεκολλατε με τις προδοτικες παραταξεις .

Ανώνυμος είπε...

Το χρονικό ενός πολιτικού προαγγελθέντος θανάτου του Δημητριάδη , έχει αρχίσει προ πολλού καιρού. Βέβαια όπως στρώνει ο κάθε ένας έτσι κοιμάται. Η αυταρχικότητα του Δημητριάδη είναι γνωστή και από την προηγούμενη θητεία του στο Πλατύ. Κατά τον ίδιο τρόπο αρχίζει και πάλι το ξήλωμα του πουλόβερ. Σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν ορισμένοι από τους συνεργάτες του, έχουν δει τα μάτια τους πράγματα πού δεν είδαν σε όλη τους τη Ζωή. Μένει να αποδειχθούν. Βέβαια τα καραγκιοζιλίκια του Δημητριάδη δεν έχουν τελειωμό . Το ποιο πρόσφατο είναι η δήθεν παραίτηση του, έξ αιτίας του νομοσχεδίου για τους σχολικούς φύλακες και την δημοτική αστυνομία. Όμως αυτά δεν τα ψήφισε το κόμμα που ανήκει? Δεν είναι άμεσος συνεργάτης των μνημονικών Βουλευτών? Η γυναίκα του καίσαρα δεν φθάνει να είναι τίμια, πρέπει και να δείχνει. Πού έχει ακουσθεί σύμβουλος τις παράταξης του να είναι υπεργολάβος σε έργο που πήρε ο επικεφαλής τις αξιωματικής αντιπολίτευσης ? Στο έργο τις ανάπλασης ελεγκτής ο Δημητριάδης, και ελεγχόμενος ο Γκιόνογλου!!! Και ο Δημητριάδης να ευχαριστεί τον Γκιόνογλου για τη επίσπευση του έργου, αλλά και για την καλή κατασκευή του!!! Βέβαια το τι τους σέρνει ο κόσμος έξω δεν περιγράφεται, όμως αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει!!! Είναι λοιπόν καιρός να μπουν στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας. Να γλιτώσουμε από τους μνημονικούς παπατζήδες, Αρκετά με αυτούς.