Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Έκπληκτη και αμήχανη η Χ. Ουσουλτζόγλου απαντά στους πέντε αντιδημάρχους της - Χαμός στο Δήμο Βέροιας

Έκπληκτη και εμφανώς αμήχανη εμφανίζεται η δήμαρχος Βέροιας σήμερα μετά την δημοσιοποίηση της παρέμβασης των πέντε πρώην αντιδημάρχων της. Με δημόσια ανακοίνωσή της απορεί, ενίσταται και επιχειρεί να αντεπιτεθεί εναντίον τους αλλά παράλληλα και να κρατήσει χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης διότι έρχονται και εκλογές.
Η ανακοίνωση της δημάρχου Χ. Ουσουλτζόγλου είναι:
Με έκπληξη διάβασα μια ανώνυμη ανακοίνωση με ευθείες βολές στο πρόσωπο μου από συναδέλφους οι οποίοι καθημερινά μου χαμογελούν και με διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον μου.

Επιχειρούν σήμερα να εμφανιστούν ως «δωρητές» του Δήμου, επικαλούνται συμφωνίες που δεν υπήρξαν ποτέ για να αιτιολογήσουν την αθέτηση της πολιτικής υπόσχεσης που έδωσε η παράταξη μας το 2006 στην κοινωνία.

Στην πραγματικότητα, αν ήθελαν να είναι δωρητές του Δήμου μας, το μόνο που αρκούσε να κάνουν ήταν να τηρήσουν την υπόσχεση τους χαρίζοντας στο Δήμο τις αποζημιώσεις τους και να μην τις διεκδικήσουν ποτέ, κάτι που έπραξαν άλλοι συνάδελφοι τους, Πρόεδροι και αντιπρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, άλλοι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως οι: Αντώνης Τσιάρας, Νίκος Τσιαμήτρος, Νίκος Μωυσιάδης, Γιώργος Κάκαρης, Παύλος Παυλίδης, Κώστας Συμεωνίδης, Μιχάλης Τρανίδης, Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Πέτρος Τσαπαρόπουλος κ.α.

Αυτό που είχαμε συμφωνήσει τότε, ήταν ότι οι αποζημιώσεις θα πήγαιναν στην απόσβεση χρεών του Δήμου, όπως και έγινε αποδεδειγμένα.

Ποτέ δεν συζητήσαμε και δεν συμφωνήσαμε να εκτελεστεί κάποιο έργο με αυτά τα χρήματα, γιατί θα έπρεπε να τα εισπράττουν και μετά να τα αποδίδουν σε συγκεκριμένο κωδικό στο ταμείο του Δήμου, διαδικασία που ήταν πολύ γραφειοκρατική και χρονοβόρα.

Είναι επίσης απορίας άξιο, πως τώρα που τους κάλεσα να αποσύρουν τις αγωγές, ανακάλυψαν ότι η παράταξη τους δεν έχει «κατεύθυνση». Οι ίδιοι ως «συνιδρυτές και στυλοβάτες» τι έπραξαν αυτά τα χρόνια; Και γιατί οι εν ενεργεία σήμερα εξ αυτών, κατέχουν θέσεις σε μια παράταξη χωρίς μπούσουλα;

Προσωπικά αποζημιώσεις δεν έχω να διαθέσω, γιατί οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα που τις διέθετα. Πάντως όχι για τις προσωπικές μου ανάγκες. Εξ άλλου εγώ μπήκα πλούσια στο Δήμο και όταν θα φύγω θα είμαι κατά πολύ φτωχότερη.

Στη διάθεση τους λοιπόν, όπως και στη διάθεση όλων των συμπολιτών μου, και η φορολογική μου δήλωση, για να δούμε ποιοι βγήκαν κερδισμένοι και ποιοι λαβωμένοι οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, θα παρακαλούσα τωρινά και πρώην πολιτικά πρόσωπα, όταν δίνουν στη δημοσιότητα ένα κείμενο, να έχουν το επιβεβλημένο θάρρος να βάζουν τα ονοματεπώνυμα τους από κάτω, και να μην υπογράφουν απλά ως «οι πέντε π. αντιδήμαρχοι».

Αντιπαρέρχομαι όλες τις βολές και με οδηγό το καλό του Δήμου και των Δημοτών, καλώ δημόσια τους κ.κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, Στέργιο Παπαστεργίου, Δημήτρη Δάσκαλο, Μιχάλη Σουμελίδη και Στέλιο Μηλιόπουλο, να αποσύρουν τις αγωγές που στρέφονται εναντίον των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου σε τόσο δύσκολες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: