Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Νέο σενάριο ή μούφα; Ο Βεσυρόπουλος πάει για δήμαρχος; Άντε να δούμε τί θα ...δούμε

Μετά την δημοσίευση που έκανα το πρωί της Παρασκευής σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον δήμο Αλεξάνδρειας, την εσωπαραταξιακή αναστάτωση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του Φ. Δημητριάδη και το...
σκηνικό που διαμορφώνεται εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014 ανέκυψε ακόμα ένα στοιχείο στο ρεπορτάζ που θεωρώ ότι αν ισχύει θα είναι κομβικής σημασίας αφού αλλάζει τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα. Αναγνώστες που διάβασαν το ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις στα Τοπικά ΧΡΟΝΙΚΑ έσπευσαν να με ενημερώσουν ότι θα πρέπει να εντάξω στα διάφορα σενάρια και τον παράγοντα "Απόστολος Βεσυρόπουλος" που κατά την εκτίμησή τους ή την βεβαιότητά τους ή την πληροφόρησή τους, ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στις εκλογές του ΄14 ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση επ  αυτής της εκτίμησης. Ως και την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος θέλει ή εξέφρασε την επιθυμία ή την σκέψη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας. Και θα συνεχίσω να εμμένω στην άποψή μου ότι και να ήθελε δεν θα έβρισκε ακροατήριο μετά την θητεία του ως κυβερνητικός βουλευτής πρωταγωνιστεί σε αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζονται, είναι ένθερμος θιασώτης της Κυβερνητικής πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό.

Όμως, ως παράμετρο στο θέμα των σεναρίων που πρέπει να δούμε για τις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας την περίπτωση Βεσυρόπουλου κάνοντας την παραδοχή ότι η πιθανότητα αυτή θα βγει αληθινή.
Αν λοιπόν ο Βεσυρόπουλος αποφασίσει να ασχοληθεί με τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας εξ αρχής λέω ότι είναι χαμένος από χέρι. Όσο κι αν προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι ως βουλευτής δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς δεν θα τα καταφέρει και θα πάει ...άπατος.

Όλοι μαζί στην προεκλογική του ομιλία στη Βέροια. Τώρα;
Όμως, στην περίπτωση που το αποφασίσει ή το έχει ήδη αποφασίσει τότε η παράταξη Δημητριάδη αποκτά ένα ακόμα τεράστιο ντεσαβαντάζ αφού η πληγή που θα ανοίξει θα είναι τέτοια που ίσως θα έχει και μεγάλο πρόβλημα ο νυν δήμαρχος να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του. Ο Βεσυρόπουλος διαθέτει κάποιους πυρήνες στα χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας, έχει αρκετούς πολιτικούς φίλους που ακόμα τον στηρίζουν και είναι προφανές ότι θα τον ακολουθήσουν και ορισμένοι από τους πικραμένους του Δημητριάδη. Τουτέστιν, ο Δημητριάδης θα βρεθεί με ακόμα ένα πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Αν το παραβλέψει και βασιστεί στην στήριξη του Λ. Τσαβδαρίδη με τον οποίον έχουν άριστες σχέσεις είναι σαφές ότι αυτή η στήριξη δεν φτάνει για να του δώσει τη νίκη. Ο Τσαβδαρίδης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αναπληρώσει τα κενά της παράταξης, τη φθορά της.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχει και ο Παναγιώτης Γκυρίνης που έχει εδώ και μήνες δραστηριοποιηθεί και έχει κάνει επαφές εξασφαλίζοντας στηρίξεις τοπικών παραγόντων με στόχο να κάνει ένα ψηφοδέλτιο με προσωπικότητες του δήμου που θα ανήκουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός της ναζιστικής συμμορίας.
Προσωπικά, εκτιμώ ότι το εγχείρημα Γκυρίνη θα έχει μεγαλύτερη δυναμική από το αντίστοιχο του Βεσυρόπουλου, αν και εφόσον βέβαια ισχύσουν οι πληροφορίες που μου μεταφέρθηκαν.

Άντε να δούμε και τον Λ. Τσαβδαρίδη υποψήφιο δήμαρχο στη Βέροια και τι στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: