Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θα υλοποιήσει ο Δήμος την απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα και τις αυθαίρετες κατασκευές;

Είχε ανακοινώσει ο δήμος Αλεξάνδρειας ότι σήμερα θα βγουν τα συνεργεία του για να κάνουν τις διαγραμμίσεις επί των πεζοδρομίων και των πλατειών ώστε να γνωρίζουν άπαντες το χώρο όπου θα μπορούν να βγάζουν τραπεζοκαθίσματα τα καφέ κλπ όσο και το χώρο όπου θα μπορούν ελεύθερα και απρόσκοπτα οι πεζοί να περπατούν.
Όμως σήμερα Τετάρτη ο δήμος δεν...
δουλεύει εκτός των προνοιακών δομών και αναμένεται να μην γίνει σήμερα η εξόρμηση. Πιθανόν να γίνει αύριο.
Τι όμως θα γίνει; Θα γίνει μια απλή διαγράμμιση και θα τελειώσει η ιστορία ή θα καταγραφούν και όλες οι παρεμβάσεις, οι παραβάσεις και  οι αυθαιρεσίες εκ μέρους των καταστημάτων και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις; Δεν το ξέρουμε και θα το μάθουμε εντός των επόμενων ημερών.

Τα τραπέζια των καφετεριών θα μειωθούν αφού τα πεζοδρόμια δε γίνεται να μεγαλώσουν παρά μόνον αν καταπατηθεί ο χώρος πρασίνου. Δηλαδή αν βγάλουν τραπέζια και καθίσματα στο χώρο πρασίνου οι καταστηματάρχες. Πιθανόν να συμβεί κι αυτό αλλά θα είναι υπόλογοι οι διοικούντες του δήμου για την ανοχή που θα δείξουν.

Θα πρέπει να ανοίξουν οι διάδρομοι τόσο στον πεζόδρομο (παλιό και νέο) από τα μηχανάκια, τις φιάλες υγραερίου, σπασμένα καθίσματα κλπ με ευθύνη των καταστηματαρχών.

Θα πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους η εξαγγελία- δέσμευση Κούγκα που αναφέρονταν σε κατεδάφιση πάσης φύσεως αυθαίρετης κατασκευής. Πέρασαν έξι μήνες από την δέσμευση κι ακόμα περιμένουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται.

Θα πρέπει να επιμεληθεί ο δήμος με την αστυνομία ώστε τα καταστήματα που προβλέπει ο νόμος να κατασκευάσουν σε όλο το δήμο τουαλέτες για ΑμΕΑ.

Θα πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει ώστε να εισπράττει από όλους τους ιδιοκτήτες τα αναλογούντα τέλη για χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Ενδιαφέρον θα είχε να γίνει μια ειδική θεματική συνεδρίαση για το θέμα αυτό και να ακούσουμε τις απόψεις όλων των παρατάξεων αλλά και των φορέων, των πολιτών και των κομμάτων που έχουν άποψη και δε φοβούνται να την πουν. Η κατάσταση αυτή πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου.

Η υπ. αρίθμ. 206/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: