Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Θα καταργηθεί το ΑΤ Πλατέος; Τί προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου;

Με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Γ. Καρασμάνη για το αν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοπεύει να καταργήσει το ΑΤ Κρύας Βρύσης επανέρχεται στο προσκήνιο το παλιό αίτημα του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων της Ημαθίας να καταργηθεί το ΑΤ Πλατέος και να συγχωνευτεί με το ΑΤ Αλεξάνδρειας.
Όπως είναι γνωστό το...
ΑΤ Πλατέος δημιουργήθηκε με απόφαση του τότε υπουργού Μ. Χρυσοχοϊδη ως ρουσφέτι στην τότε διοίκηση του δήμου Πλατέος, η οποία παραχώρησε τμήμα του δημοτικού κτηρίου για την στέγασή του. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν στελεχώθηκε όπως προέβλεπε το οργανόγραμμα και ποτέ δεν επιτέλεσε την αποστολή του εξ αιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και μέσων.
Αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων της Ημαθίας ήταν ανέκαθεν η συγχώνευση των δυο τμημάτων ώστε να διορθωθεί το έλλειμμα αστυνόμευσης της περιοχής που πλέον θα περνούσε στην αρμοδιότητα του ΑΤ Αλεξάνδρειας.
Είναι προφανές ότι ο νέος σχεδιασμός του Δένδια, όπως προκύπτει από την απάντησή του στον Καρασμάνη, θα καταργήσει όλα αυτά τα ΑΤ που είναι εκ των πραγμάτων "μικρά" ώστε να εξοικονομήσει προσωπικό.
Τώρα, αν θα μειωθεί κι άλλο η αστυνόμευση ή όχι είναι ένα ζητούμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: