Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας: Η αντιδραστική κυβέρνηση Σαμαρά κλιμακώνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους

"Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ασθμαίνουσα και πλήρως υποταγμένη σε δανειστές και ιμπεριαλιστές, κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή, αντιδραστική της επίθεση σε...
όλους τους χώρους δουλειάς, σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προχωρά το δρομολογημένο σχέδιό της για διαθεσιμότητες-ουσιαστικά απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων, από κάθε τομέα. Άλλωστε αυτός ο νέος δικομματικός, κυβερνητικός σχηματισμός-έπειτα από την αποχώρηση της θλιβερής «αριστερής» γαρνιτούρας της ΔΗΜΑΡ- συγκροτήθηκε με ακραιφνή μνημονιόδουλα υλικά και πρόσωπα, ταγμένα και πειθήνια στην πιο σκληρή και βάραβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.
 
Σειρά έχουν σήμερα(έπειτα από το πογκρόμ των 2600 περίπου εργαζόμενων στην ΕΡΤ), χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ – σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, προσωπικό καθαρισμού κ.α. αλλά και εκπαιδευτικοί-μεγάλες ομάδες εργαζομένων που είδαν να μετατρέπονται μέσα σε λίγες ώρες σε θύματα της εκβιαστικής πολιτικής ξένων ιμπεριαλιστών σε ΕΕ και ΔΝΤ και του ντόπιου πολιτικού τους προσωπικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου όπως λένε να εκταμιευτούν τα απαραίτητα δισεκατομμύρια.

Δισεκατομμύρια που θα καταλήξουν για άλλη μία φορά στους ξένους ληστρικούς πιστωτές, που εδώ και χρόνια απομυζούν τον ιδρώτα και τους κόπους εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων.
Τα κόμματα αυτά, οι διεθνείς δανειστές απαιτούν χωρίς χρονοτριβή, την πιστή εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων, τη μέγιστη κατοχύρωση των συμφερόντων τους.

Για να διασώσουν τα συμφέροντά τους , αποφασίζουν και διατάσσουν τη μεγαλύτερη βύθιση του λαού στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση, τη μεγαλύτερη και πιο εύκολη λεηλασία του πλούτου της χώρας και των υποδομών της. Αυτή είναι η αιτία και ο λόγος και του τωρινού πογκρόμ εργαζομένων, που ξεκίνησε και πρόκειται να ενταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Εργαζόμενοι-ες στους ΟΤΑ , και σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο
Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ τονίζει ότι, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ότι με συνδιαλλαγή ή συνεννοήσεις σε ατομικό επίπεδο θα προστατεύσετε το δικαίωμά σας στην εργασία και τη ζωή.

Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά , ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος για κάθε εργαζόμενο που έρχεται χρόνια τώρα αντιμέτωπος με την πολιτική ιμπεριαλισμού και ολιγαρχίας, είναι ο δρόμος της οργάνωσης των αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο, μαύρο εργασιακό καθεστώς στο δημόσιο τομέα, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τις απολύσεις και την ανασφάλεια στην εργασία, με κινητικότητα και διαθεσιμότητες.

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ, απέναντι στο εφιαλτικό μέλλον που προδιαγράφεται για κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα, τονίζει πως η απάντηση θα πρέπει να είναι άμεση, μαζική και αγωνιστική. Η απάντηση απαιτεί το μέγιστο βαθμό αγώνα και συντονισμού όλων των εργαζόμενων-πρώτα και κύρια του δημοσίου τομέα-για την απόκρουση των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.
Αγώνας τώρα, ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός-πανεργατικός ενάντια στις απολύσεις.

Για την υπεράσπιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους.
Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: