Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ Βέροιας έστειλε στην Αστυνομία άνεργο για ραντεβού με γιατρό !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε στον λαό της Βέροιας την πολιτική του ΕΟΠΥΥ όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσωπο του συναδέλφου και Γραμματέα του Σωματείου οικοδόμων Βέροιας Δημήτρη Κατσιμάνη την τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.
Ο συνάδελφος παρουσιάστηκε στο κτήριο του ΙΚΑ στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και ζήτησε να του κλείσουν ραντεβού με... γιατρό.
 
Του συστήθηκε να κλείσει μέσω των γνωστών τηλεφώνων του ΕΟΠΥΥ για ραντεβού.
 
Ο συνάδελφος όντας μακροχρόνια άνεργος μη επιδοτούμενος και μη έχοντας το 1 ευρώ που χρειάζεται για το τηλεφωνικό ραντεβού επέμενε προφορικά να του κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό που είχε ανάγκη.
Αντί άλλης απάντησης η διεύθυνση του τοπικού ΕΟΠΠΥ κάλεσε την αστυνομία και έγινε προσαγωγή του συναδέλφου στο Α.Τ. Βέροιας.
 
Αφού δόθηκαν εξηγήσεις στον αξιωματικό υπηρεσίας, ο Γραμματέας επέστρεψε στο ΙΚΑ όπου ζήτησε και πάλι ραντεβού με γιατρό.
 
Μπροστά στην επιμονή και το δίκαιο του συναδέλφου η διοίκηση του τοπικού ΕΟΠΥΥ έκανε αυτό που είχε υποχρέωση από την αρχή να κάνει.
Δηλαδή να του κλείσει ραντεβού. Του έκλεισε ραντεβού και μάλιστα με παραπεμπτικό στο Νοσοκομείο Βέροιας την ίδια μέρα.
 
Αναρωτιόμαστε όμως ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των Διευθυντών των ΕΟΠΥΥ στον ρόλο που τους καλούν να παίξουν οι των Αθηνών;
 
Να σέρνουν ασφαλισμένους σε δικαστήρια με αυτόφωρες διαδικασίες επειδή θα ζητάν να δουν γιατρό και δεν θέλουν να πληρώσουν τους νταβατζήδες των τετραψήφιων αριθμών;
Με ποια κατηγορία; Του ταραξία;
 
Άραγε είναι ταραξίας κάποιος που ζητά να δει γιατρό;
Του καταληψία; Άραγε κάποιος κάνει κατάληψη γιατί ζητά να τον εξετάσει γιατρός;
 
Θα γίνουν κατήγοροι εναντίων ασφαλισμένων επειδή αρνούνται να πληρώσουν στους νταβατζήδες των ροζ τηλεφώνων των Αθηνών του ΕΟΠΥΥ;
 
Αναρωτιούνται άραγε ως άνθρωποι αν έχει κάποιος να πληρώσει ξανά κάτι που πλήρωσε και το δικαιούται;
 
Αναρωτιόμαστε αν συμβαδίζει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το καθήκον του γιατρού με το καθήκον του Διευθυντή που τους καλούν οι των Αθηνών να παίξουν.
 
Καλούμε τους συναδέλφους μας εργαζόμενους και άνεργους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, λόγω ανεργίας, να καταγγείλουν στην Διοίκηση του σωματείου παρόμοια περιστατικά..
 
Όλοι μαζί και κανείς μόνος του να απαιτήσουμε από τον ΕΟΠΥΥ για αυτό που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε. Δηλαδή ιατρικές εξετάσεις και θεραπεία χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
 
Η Διοίκηση του
Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: