Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η διαφοροποίηση του Ν. Γκαβαρδίνα έχει στόχους - Την σύγκριση, την φθορά και τις ...εκλογές

Με προσοχή ακούει τον στρατηγό ο Τ. Παπαδόπουλος ενώ ο Σ. Ανδρονίδης φαίνεται να διαφωνεί
Πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για "αρχηγική" εμφάνιση του τέως αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Νίκου Γκαβαρδίνα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Η "ανάγνωση" αυτή...
είναι λάθος διότι προφανώς όσοι κάνουν αυτή την εκτίμηση αγνοούν τα δεδομένα.
Ο στρατηγός έκανε ξεκάθαρο ότι δε θα είναι υποψήφιος σε καμιά περίπτωση με αρχηγό τον νυν δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη. Το είχε κάνει ξεκάθαρο σε όσους μίλησαν μαζί του το προηγούμενο διάστημα και φρόντισε, επέλεξε την συγκεκριμένη συνεδρίαση να το κάνει και με θεσμικό τρόπο τόσο σαφές ώστε να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον αρχηγό της παράταξης και δήμαρχο Αλεξάνδρειας.
Ταυτόχρονα, ο Νίκος Γκαβαρδίνας αξιοποίησε την ευκαιρία της συνεδρίασης για να δείξει, να καταδείξει θα έλεγα, την ποιοτική διαφορά του με τους άλλους αντιδημάρχους. Είδαμε έναν ομιλητή που είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη τετραετία επί δημαρχείας Γκιόνογλου. Όταν ως επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης ερχόταν στα συμβούλια "αρματωμένος" με φακέλους και πλήρως ενημερωμένος. Ο Γκαβαρδίνας διάβαζε, μελετούσε τα θέματα και τότε αλλά και στα δυο χρόνια που έκανε αντιδήμαρχος και αυτό το είπε με δυνατή φωνή.
Πήρε πάνω του το θέμα των σχολικών φυλάκων και τόνισε ότι "είδε" έγκαιρα πως η εν λόγω εργασιακή ομάδα θα στοχοποιηθεί και τους πρότεινε να μεταταγούν.
Έκανε σαφές δηλαδή ότι αυτός ως αντιδήμαρχος, όπως και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης την προηγούμενη τετραετία, ήταν χρήσιμος, διαβασμένος, επιμελής, άρτιος. Η σύγκριση στο μυαλό όσων άκουγαν τον ομιλητή γινόταν αυτόματα.

Συμπερασματικά. Ο Νίκος Γκαβαρδίνας τύποις ανήκει στην δημοτική παράταξη του Φώτη Δημητριάδη. Θα παραμένει στην ομάδα τυπικά έως ότου ο αρχηγός της θα τον διαγράψει. Είναι προφανές ότι ο τέως αντιδήμαρχος θα φροντίσει να το αξιοποιήσει πολιτικά το θέμα εάν και εφόσον προκύψει.
Δεύτερον. Στο εξής μέσα στις συνεδριάσεις θα διαφοροποιείται συνεχώς από την διοίκηση και θα ασκεί κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της γνωρίζοντας εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα.
Τρίτον. Στόχος του δεν είναι η ανάδειξή του σε ηγετικό πόλο για να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος. Το αποκλείει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Στόχος του είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά της διοίκησης Δημητριάδη από την οποία έχει μεγάλα παράπονα και θεωρεί τον εαυτό του "αδειασμένο" εις διπλούν.

Το σκηνικό που έχει στηθεί έντεκα μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στην Αλεξάνδρεια αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: