Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σκληρή κριτική της ΔΑΚΕ Ημαθίας στην Κυβέρνηση - Πολιτική σχιζοφρένεια ή υστεροβουλία;

Δε γίνεται, πρέπει να έχεις "μαγικές" ικανότητες για να αντιληφθείς την διττή πολιτική προσωπικότητα των ανθρώπων εκείνων που ενώ ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ βγάζουν ανακοινώσεις με τις οποίες κατακεραυνώνουν ως συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ την Κυβέρνηση Σαμαρά.
Δεν μπορώ να ερμηνεύσω με λογικά κριτήρια την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ημαθίας που επιτίθεται ασκώντας έντονη, σκληρή...
κριτική στην Κυβέρνηση Σαμαρά, στον Υπουργό Παιδείας που καταργεί ειδικότητες και στέλνει στην απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Αν πράγματα διαφωνούν με όλα όσα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παρά να αποχωρήσουν επίσημα από τη ΝΔ και να την καταγγείλουν.
Φτάνει πια με το ...βάδην σε δυο βάρκες.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ημαθίας είναι:

Με την πλάτη στον τοίχο, η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τους εύκολους στόχους για να γεμίσει το τσουβάλι με τους «διαθέσιμους» Δημόσιους Υπάλληλους σύμφωνα με τις επιταγές της «τρόικα».
Ο τελευταίος στόχος, είναι οι εκπαιδευτικοί των Επαγγελματικών Λυκείων. Με μια πρωτόγνωρη για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΧΏΡΑ μεθόδευση, το Υπουργείο εξαφανίζει από τον εκπαιδευτικό χάρτη ολόκληρες ειδικότητες αφήνοντας στον αέρα εκπαιδευτικούς και μαθητές και εξαφανίζοντας σε πολλές περιπτώσεις με αυτό τον τρόπο ολόκληρες σχολικές μονάδες.
Να υπενθυμίσουμε, πως πριν από μια εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους πως ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευτικός δεν κινδυνεύει με απόλυση.
Αντ’ αυτού, με την διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου», 2500 συνάδελφοι, παύουν πλέον να λογίζονται ως εκπαιδευτικοί και σέρνονται σε μια περιπέτεια με αβέβαιο τέλος. Οφείλουμε επιπλέον να τονίσουμε πως οι συνάδελφοι που θίγονται, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ… και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης.
Ξεπερνώντας μάλιστα κάθε μακιαβελική φαντασία, το Υπουργείο προσέφερε μόλις σήμερα επαγγελματικά δικαιώματα στις εναπομείνασες ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου προσβλέποντας στην πολυφορεμένη τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
Το προηγούμενο διάστημα η παράταξη μας έδειξε έμπρακτα ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου. Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και τώρα.
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα πως κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να κοιμάται πλέον ήσυχος.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές, σε διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση των συναδέλφων.
Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας ότι με την πολιτική του βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες.

ΔΑΚΕ ΔΕ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: