Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ποια πολιτική; Προεκλογική μάχη για τα πανηγύρια στην Αλεξάνδρεια!!

Παρακολουθώ την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Αλεξάνδρεια και κυριολεκτικά έχω μείνει...... έκθαμβος από την απουσία της πολιτικής από μια κατεξοχήν πολιτική διαδικασία, αυτή των δημοτικών εκλογών.
Οι υποψήφιοι, πλην του Ιακωβίδη (ΚΚΕ) έχουν υιοθετήσει την "γραμμή" της απολιτικ αντιπαράθεσης και ο καθένας εξ αυτών πορεύται με βάση όσα ήδη γνωρίζει από το παρελθόν, με βάση την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με τα κοινά. Το επίπεδο μ΄ άλλα λόγια έχει φτάσει στο ναδίρ.

Ο Ναλμπάντης τριγυρνάει στα χωριά και συναντάει τους υποστηρικτές του υποσχόμενος "τσιμενταύλακες", "καλή και συχνή αποκομιδή σκουπιδιών".
Ο Χαλκίδης ήδη πέρασε μια βόλτα από τα χωριά και αφού υποσχέθηκε κι αυτός ότι θα λύσει το πρόβλημα της καθημερινότητας πέρασε σε άλλο επίπεδο, ασχολείται με τις επιχειρήσεις υποσχόμενος ότι θα τις βοηθήσει ως αυριανός δήμαρχος. Είναι φανερό ότι ο Μιχάλης συγχέει το ρόλο του δημάρχου με τον ρόλο του πρωθυπουργού.
Ο Πανταζόπουλος πηγαίνει στα χωριά και συμπεριφέρεται ως ήρεμη δύναμη έχοντας δίπλα του τον πρώην δήμαρχο Δημητριάδη που γνωρίζει τα κατατόπια και αρκείται ο Αργύρης σε μια κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Γκυρίνη επαναλαμβάνοντας ότι η δική του διοίκηση θα είναι "καθαρή και έντιμη".
Ο Γκυρίνης κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του. Η συντριβή του είναι βεβαία και πλέον δείχνει να το συνειδητοποιεί και ο ίδιος... Περιφέρεται στα χωριά και μιλάει στους υποψήφιους συμβούλους που τον ακολουθούν ακόμα.
Ο Ιακωβίδης από την πλευρά του έχει ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση εξ αιτίας του γεγονότος ότι πίσω του υπάρχει το ΚΚΕ το οποίο έχει μια συνολική πολιτική αντιμετώπιση του χώρου της αυτοδιοίκησης. Η πρόταση αυτή είναι προφανώς "δύσκολη" να γίνει κατανοητή από τους πολίτες που θέλουν χειραψίες και υποσχέσεις επί παντός του επιστητού...

Κατά τα λοιπά ο Γκυρίνης με τερτίπια αρνείται να παραβρεθεί σε διάλογο με τους άλλους υποψήφιους γνωρίζοντας ότι θα τσαλακωθεί ακόμα περισσότερο αφού όλοι τους θα ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα του και βρίσκει δικαιολογίες πολύ φτηνές. 
Τέλος και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Πανταζόπουλος, Ναλμπάντης και Χαλκίδης ήδη έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι ως δήμαρχοι θα προχωρήσουν σε πρόσληψη γενικού γραμματέα του δήμου, σε πρόσληψη νομικού συμβούλου. Νιώθω ικανοποίηση ότι όλοι τους συμφώνησαν με την δημόσια πρόταση που έκανα πριν από λίγο καιρό και πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα ωφελήσει πολύ την λειτουργία του δήμου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη καμιά πρόβλεψη για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο θα μας κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Καρατσακαρισμένο!!! Την περασμένη εβδομάδα ο Γκυρίνης επισκέφτηκε τον Άραχο με την παρεούλα του Δριστάς, Παντόπουλος και ΣΙΑ. Τέτοιο παραμάζωμα που τον κάνανε δεν λέγετε!! Που ήσασταν τα χρόνια αυτά και ήρθατε τώρα που είναι οι εκλογές, τον ρώτησαν οι κάτοικοι, και αυτός χασκογελούσε οπότε τον έστειλα αδιάβαστο!!!! Δεύτερο περιστατικό στον οικισμό Σχοινά. Σε κατοικία απέναντι από το σχολείο του Σχοινά πήγαμε οι εργάτες να κόψουν χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο. Η ιδιοκτήτης τις οικίας τους ρώτησε ποιος τους έστειλε και εκείνοι απάντησαν ο Δήμαρχος!!!! Τους έδιωξε άρον – άρον λέγοντας τους να πείτε το Δήμαρχο σας τόσα χρόνια που ήταν???

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει επιτέλους να φύγει ο κ.Γκυρίνης με την χειρότερη δημοτική διοίκηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!Μας γύρισε 40 χρόνια πίσω!
Υ.Γ.Και να σταματήσει κάποια στιγμή η προπαγάνδα από κάποια μέσα ''υποτίθεται'' ενημέρωσης.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 12:οο , συμφωνώ μαζί σου για όσα αναφέρεις. Σήμερα αντικειμενικό μέσο πληροφόρησης είναι μόνο τα ΤΟΠΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ. Και αυτό δεν υπερβολή αλλά η πραγματικότητα. Για τον απερχόμενο Δήμαρχο ο κόσμος βοά ότι είναι ανύπαρκτος, δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ουσίας στον Δήμο μας, η κατάσταση στην καθημερινότητα είναι τριτοκοσμική. Όσο για τα μέσα πληροφόρησης αυτά είναι μέσα προπαγάνδας και όχι ενημέρωσης, και οι λόγοι είναι γνωστοί ακόμη και στα καλντερίμια που περπατάμε από την ανάπλαση του Γκιόνογλου. Κάποια από αυτά κρατούν και τα προσχήματα, αλλά ένα συγκεκριμένο έχει αναλάβει εργολαβικά την μαύρη προπαγάνδα υπέρ Γκυρίνη και Ναλμπάντη. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχουν στον Δήμο μας. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι αναγνώστες αλλά και οι διαφημιζόμενοι στο μέσο αυτό και να το εκτιμήσουν αναλόγως.

Ανώνυμος είπε...

Γκυρινης = ολα στην φορα (για δημητριαδη).
Εγώ στα τόσα χρόνια δεν είδα να πεί τίποτα. Οπότε ή κάτι κέρδισε ή κάτι πήρε για να το βουλώσει (βλέπε άοσμη). Συγνώμη αλλά είσαι μαυρογιαλούρος. Ολά στην φόρα? Πες τα , διότι είναι αργά.