Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας- Ιακωβίδης: 5 υποψήφιοι 2 πολιτικές- Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση"

Την Δευτέρα το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ηλίας Ιακωβίδης που κινήθηκε στο γνωστό.....
μοτίβο "όλοι οι άλλοι ίδιοι είναι και εμείς του ΚΚΕ διαφορετικοί". Επί της ουσίας του πρώτου σκέλους δεν έχει άδικο αφού ουδείς βρίσκει ουσιώδεις διαφορές επί του προγράμματος μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων ει μη μόνο η μοναδική διαφορά είναι το κατά πόσο ικανός ή ανεπαρκής είναι ένας έκαστος. 
Ο Ιακωβίδης και το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι θέλουν να εκπροσωπηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο στόχος είναι εφικτός αν και το ΄14 κατακτήθηκε μόλις για λίγα ψηφοδέλτια πάνω από το όριο. Θα είναι ικανοποιημένοι στην οργάνωση του ΚΚΕ αν ξεπεραστεί το όριο και πόσο μάλλον αν έρθει και η δεύτερη "έδρα".

+ στον Χρήστο,
μην το ξεχνάτε
Το έχω γράψει ξανά προ ημερών και το ξαναγράφω. Όποιος αριστερός ή προοδευτικός πολίτης αδυνατεί να επιλέξει έναν μεταξύ των τεσσάρων άλλων υποψηφίων έχει διέξοδο και επιλογή να ψηφίσει "Λαϊκή Συσπείρωση" (και να "σταυρώσει" τον Χρήστο Μπέλλο παρακαλώ) και στην 2η Κυριακή να κάνει την επιλογή του δημάρχου και μόνο.

Η ομιλία του Ιακωβίδη είναι:

Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες, αγαπητοί σύντροφοι και υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κεντρική μας εκδήλωση, εδώ στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, για την ενιαία μάχη των εκλογών στις κάλπες που θα στηθούν στις 26η Μάη.
Λόγω της ποντιακής μου καταγωγής δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην χθεσινή ημέρα, την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τον γενοκτονία των ποντίων, σε αυτά τα 100 χρόνια που μεσολάβησαν από τη σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων. Καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα γεγονότα της εποχής να απογυμνωθούν από την ουσία τους, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά τους αίτια και οι διδαχές της Ιστορίας να μη γίνουν κτήμα των Ποντίων, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού. Εμείς οι κομμουνιστές τιμάμε αυτή την ημέρα και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη "Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων" και θα παλέψουμε για την ειρηνική συμβίωση των λαών ενάντια σε όλους αυτούς που γεννούν πολέμους και προσφυγιά. 

Φίλες και φίλοι

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης  για τις ανάγκες  του κεφαλαίου. 
Για αυτές τις ανάγκες σχεδιάστηκαν οι αναδιαρθρώσεις, όλα αυτά τα χρόνια, στην Τοπική Διοίκηση κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εντάθηκε με τα μνημόνια διαρκείας. Είδαμε περικοπές στην χρηματοδότηση του Δήμου με τις ανάγκες των δημοτών να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, να διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα ελαστικών μορφών  εργασίας (8μηνα & συμβάσεις χωρίς δικαιώματα), την ανεπάρκεια σε υποδομές και μεγάλα έργα, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός.
Τα προβλήματα στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά και άλυτα. Εμείς, ο συνδυασμός της  «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον λαό παθητικό αποδέκτη τους. Είναι δεδομένο πως θα συγκρουστούμε με οποιονδήποτε λέει «συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση», «συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν». Θα συγκρουστούμε με τα αποτελέσματα της μίζερης για το λαό, καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία βασίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Θα βρεθούμε απέναντι στις διοικήσεις, και σε τοπικό επίπεδο, που κατά γράμμα εφαρμόζουν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου αλλά απεναντίας λειτουργούν αντίστροφα. 


Στην «Λαϊκή Συσπείρωση» εξετάζοντας τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξάνδρειας, επικεντρώνουμε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, όπως αυτά που αφορούν την ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη, την εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού της περιοχής μας. Τονίζουμε ιδιαίτερα το ξεκλήρισμα των αγροτών μας με απαξίωση δυναμικών καλλιεργειών, των οποίων κατέχουμε την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα παραγωγής τους, του ξεπουλήματος των κρατικοσυνεταιριστικών οργανώσεων που απέμειναν ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία) με την καταδίκη σε αφανισμό ολόκληρων γραμμών παραγωγής.  Δε θα παραλείψω να αναφερθώ και για την πολιτική ιδιωτικοποίησης από τα κόμματα εξουσίας, όπως για παράδειγμα αυτό της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος και ξεπουλήματος των θυγατρικών της, που επέβαλλαν τα μνημόνια και αποτελούν πλήγμα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, για τους εργαζόμενους και συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. 
Εμείς λοιπόν τη θέση μας, σε αυτόν τον αγώνα, την επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται, τους νέους και τις νέες.
Αυτό που μας ενώνει είναι ο κοινός αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι η ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους και τους ισχυρούς. Οι δημότες της Αλεξάνδρειας ξεπερνώντας προκαταλήψεις μπορεί να ανατρέψουν την άσχημη κατάσταση που βιώνουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε το γνωστό παρελθόν των άλλων τεσσάρων υποψηφίων, που έχουν και πολιτική σύνδεση μεταξύ τους, να έρθει και να εμποδίσει την επίλυση μιας σειράς οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος της Αλεξάνδρειας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ξανά αυτοί που έφεραν στην χώρα και στην πόλη μας τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, διότι κυβέρνησαν τα κόμματα τους μαζί, έφεραν τα μνημόνια μαζί και σε τοπικό επίπεδο οι συνεργασίες τους ήταν απροκάλυπτες. 
Η μόνη πραγματικά διαφορετική δύναμη απέναντι σε όλους τους άλλους, στις κάλπες που θα στηθούν, είναι τα ψηφοδέλτια που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και  «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο & Περιφέρεια. Απόδειξη στη δράση και τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ήταν οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι. Σε Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος,  στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος, στην Πετρούπολη, ο Βαγγέλης Σίμος, στην Ικαρία, ο Στέλιος Σταμούλος και στην  Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης. Φίλες και φίλοι
Δυναμώνοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με το λαό μέτρα στήριξης κι ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. 

Συγκεκριμένα θα πω τους τομείς για τους οποίους αγωνιζόμαστε, παλεύουμε και διεκδικούμε:

Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς. Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού

Την μείωση των δημοτικών τελών και χαρατσιών στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου καθώς και στα τιμολόγια του νερού ενώ διεκδικούμε τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.

Λύσεις για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με την πλήρη οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας, γραφείου Κίνησης, των οχημάτων αλλά και εργαζόμενους που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Την αναγκαιότητα για αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης, των ζητημάτων προστασίας καθώς και των αναγκαίων μέτρων και έργων Αντισεισμικής - Αντιπλημμυρικής - Αντιπυρικής Θωράκισης 

Συντήρηση Αστικής - Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό. 

Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών.


Μελέτη για την δημιουργία Αστικής συγκοινωνίας και την σύνδεση όλων των οικισμών του Δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ τους.

Την ενίσχυση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού με βελτίωση των υπάρχων υποδομών, στήριξη και προβολή της Βιβλιοθήκης και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να μιλήσει αποφασιστικά και μαχητικά ο λαός. Με την ψήφο του να υψώσει την αντίθεση στην κυρίαρχη πολιτική, να δείξει πως δε συναινεί και δεν ανέχεται την κοροϊδία και το ψέμα, να βροντοφωνάξει ότι υπάρχει λαϊκή λύση και διέξοδος, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής & κοινωνικής επιλογής. 
Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, απευθύνουμε  κάλεσμα για την ενίσχυση ώστε να έχουμε περισσότερους δημάρχους και συμβούλους στην τοπική διοίκηση, περισσότερους ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ, που θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και θα σταθούν στο πλάι του λαού. Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει πάλη για να ενταθεί η διεκδίκηση σε μέτρα ανακούφισης, σημαίνει απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας, σημαίνει ότι θα εμείς θα είμαστε το εμπόδιο και όχι τα καλά παιδιά του συστήματος μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να κατασπαράξουν κι άλλο τον λαό. Σας το λέμε και το εννοούμε, μαζί με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ψηφοδελτίου μας, ότι με την ψήφο σας εμείς δε θα καθίσουμε φρόνιμοι απέναντι στις κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους, θα διεκδικήσουμε μαζί και θα έχουμε αποτελέσματα.


Στις 26 Μάη να μην είστε φρόνιμοι κι εσείς, δείξτε τους τη δύναμή σας, τιμωρήστε τους ρίχνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε δήμο και περιφέρεια, στο ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: