Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Νέο σκηνικό! Προγραμματική συνεργασία και συνδιοίκηση αποφάσισαν Ναλμπάντης- Πανταζόπουλος και Χαλκίδης

Όταν μπαίνει πρώτο και κύριο το συμφέρον του τόπου και παραμερίζουν οι κομματικές σκοπιμότητες και τα προσωπικά παιχνίδια για ίδιο όφελος τότε υπάρχει ελπίδα για..... τον τόπο, υπάρχει ελπίδα να γυρίσει σελίδα αυτός ο δήμος που επί πέντε χρόνια βίωσε το τέλμα και την στασιμότητα.
Χτες το βράδυ ο Κώστας Ναλμπάντης κάλεσε τους Αργύρη Πανταζόπουλο και Μιχάλη Χαλκίδη σε σύσκεψη με βασικό στοιχείο την συνεργασία των παρατάξεων ώστε να επιτευχθεί μια μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία όπως εξ άλλου απαιτούσε το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Ναλμπάντη που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο περιγράφει το πλαίσιο συμφωνίας τόσο στον παρόντα χρόνο όσο και μετεκλογικά όπου ρητά αναφέρει ότι θα υπάρχει με τις άλλες δυο παρατάξεις συνδιοίκηση.

Η ανακοίνωση είναι:

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, το βασικό σημείο που τόνιζα ήταν η επιβεβλημένη διάθεση συνεργασίας με εκείνες τις παρατάξεις που είχαν την ίδια άποψη και που επίσης διατύπωναν προτάσεις για το αύριο.
Ο λαός του Δήμου, αποδέχτηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, τα δύο αυτά προαπαιτούμενα και η κάλπη επέλεξε εμένα να αναμετρηθώ με τον απερχόμενο δήμαρχο. 
Σήμερα κάλεσα τους  αρχηγούς των παρατάξεων, σε δημόσια συνάντηση συνεννόησης και συνεργασίας, στη βάση μιας μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας, που με εντιμότητα όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι κ.κ. Αργύρης Πανταζόπουλος και Μ. Χαλκίδης. 

Αποφασίστηκε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προτείναμε και αποφασίσθηκε ομόφωνα:

1.Νέα οργανωτική διάταξη των υπηρεσιών του Δήμου με σύνταξη νέου Ο.Ε.Υ, για να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε υπάλληλο να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα του.
2. Αξιοποίηση του θεσμού του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με άτομο ειδικών γνώσεων και γενικής αποδοχής.
3. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (καθαριότητα, παιδικές χαρές, πλατείες, αδέσποτα, λακκούβες, ναρκωτικά), από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας δημοτικής περιόδου.
4. Ύδρευση- αποχέτευση, βελτίωση στις υπάρχουσες υποδομές και επεκτάσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
5. Συμμετοχή με στήριξη Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-27.
6. Απαίτηση είναι να υπάρξει συμμετοχή στη διοίκηση από όλους τους συνδυασμούς, ώστε να υπάρχει συνευθύνη. 

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής, οι προτάσεις θα γίνουν αποφάσεις και είναι δεσμευτική η υλοποίησή τους από την νέα Δημοτική Αρχή.

Κώστας Ναλμπάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: