Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΜΕΛΙΚΗ- Χωρίς ορμή και όραμα ο Χαλκίδης ονειρεύεται επιστροφή στο ....ένδοξο παρελθόν

Όντως ήταν μεγάλη η συγκέντρωση του Μιχ. Χαλκίδη στο χωριό του την  Μελίκη χτες το βράδυ από όπου ξεκίνησε επίσημα ο κύκλος των..... ανοιχτών ομιλιών του. Αναμενόμενο θα πει κανείς γιατί είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Χαλκίδης θα είναι πρώτος στο χωριό του αλλά η πρωτιά στην δημοτική ενότητα Μελίκης είναι ζητούμενο με αρκετές πιθανότητες να την κατακτήσει έστω και με βραχεία κεφαλή.

Διαβάζοντας το σώμα της ομιλίας του ομολογώ ότι ένιωσα μια απογοήτευση από το φτωχό περιεχόμενό της, την ρηχή προσέγγιση των προβλημάτων του τόπου και την επαναλαμβανόμενη άκρατη υποσχεσιολογία για ζητήματα που είναι αντικειμενικά αδύνατον να υλοποιηθούν αφενός και εκτός της αρμοδιότητας των ΟΤΑ αφετέρου.
Υπόσχεται ο Χαλκίδης ως άλλος μαυρογιαλούρος ότι οι κάτοικοι του δήμου μόλις εκλεγεί δήμαρχος θα νιώθουν ασφαλείς!!! Δεσμεύεται μάλιστα ότι οι κλέφτες θα αισθανθούν την ανάσα του έστω και αν ακόμα η πολιτεία αδιαφορήσει!!! Με ποιον ακριβώς τρόπο θα το πετύχει αυτό να μας πει, να μας εξηγήσει. Θα προσλάβει σεκιούριτι να περιπολούν στο δήμο; Θα συγκροτήσει ομάδες επιφυλακής και θα περιπολούν τις νύχτες; Θα γεμίσει κάμερες τους δρόμους; Τι θα κάνει;

Επίσης ο Χαλκίδης υποσχέθηκε ότι ως δήμαρχος θα κατασκευάσει αρδευτικό στην Μελίκη! Αν κάποιος κάνει ρεπορτάζ είμαι σίγουρος ότι θα διαπιστώσει πως το αρδευτικό έχει καταντήσει ανέκδοτο που λέγεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Και επίσης είμαι σίγουρος ότι το έχει υποσχεθεί ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο Χαλκίδης αλλά αρδευτικό δεν υπάρχει. 
Υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο με το συγκεκριμένο θέμα, το αρδευτικό στην περιοχή αυτή. Είναι προφανές ότι το έργο αυτό πρέπει να γίνει και εφόσον γίνει θα χρηματοδοτηθεί από δημόσιους πόρους. Όλοι το ξέρουν αυτό και είναι κάπως άκομψο να τάζει λαγούς με πετραχήλια.
Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της περιοχής και είπε ότι θα ιδρύσει αντιδημαρχία με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Και ρωτώ εγώ: Και; Θα έρθει η ανάπτυξη του τόπου και οι επενδυτές θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Παλιοχωρίου για να κλείσουν χωράφια όπου θα στήσουν τα εργοστάσια; Είναι πρόταση αυτή;
Και γιατί, αφού είναι τόσο εύκολο, δεν αναπτύχθηκε η περιοχή που ήταν ο Μιχάλης βουλευτής και μάλιστα δεν είχαμε και μνημόνια, τρόικες κλπ αλλά κάθε χρόνο δίνονταν αγώνας να πληρώνει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για υπαρκτές και ανύπαρκτες ζημιές ώστε να περνάει ο χειμώνας για τους αγρότες..

Κατά τα λοιπά ο Χαλκίδης υποσχέθηκε καθαρό δήμο, αγορά νέων οχημάτων καθαριότητας, στήριξη στον αθλητισμό και πολιτισμό κλπ κλπ. Τα γνωστά δηλαδή που ακούμε κάθε φορά που έχουμε προεκλογική περίοδο. 
Το νέο που μάθαμε ήταν ότι δεσμεύτηκε για πρόσληψη γενικού γραμματέα του δήμου και νομικού συμβούλου. Είναι μια άκρως θετική εξέλιξη και πλέον διαμορφώνεται ένα ισχυρό μέτωπο λογικής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να επικρατήσει το αυτονόητο και όχι οι κουτοπόνηρες πρακτικές του Γκυρίνη.

Ο Χαλκίδης απέφυγε να αναφερθεί σε ζητήματα που αγγίζουν τον φτωχό και πιεσμένο οικονομικά δημότη. Για παράδειγμα δεν είπε κουβέντα για μείωση των δημοτικών τελών, των δημοτικών φόρων, για μείωση της τιμής του νερού από την ΔΕΥΑ, για δωρεάν παροχή νερού σε απόρους κλπ. Μ΄ άλλα λόγια στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής δεν έδωσε καθόλου σημασία, καθόλου βάρος και απορώ γιατί...

Στο τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ποιο ξεκάθαρος από όλους
4 ΧΡΌΝΙΑ προσφοράς και μετά
Σπίτι του τι ποιο ωραίο. Και γνήσιο.