Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Τέλος το πανηγύρι - Ένας Ναλμπάντης από τα παλιά, ένας Γκυρίνης που τσιρίζει, ένας Χαλκίδης που θα είναι ρυθμιστής και ένας Πανταζόπουλος χαμηλών τόνων

Είδα τις ομιλίες χτες του Γκυρίνη και του Ναλμπάντη και πρέπει να σας πω ότι δεν έγινα σοφότερος, δεν άκουσα τίποτα το καινούργιο. Απεναντίας, ένιωσα ένα..... σφίξιμο εξ αιτίας του γεγονότος ότι σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο της πορείας του δήμου με την απλή αναλογική να αναγκάζει τις παρατάξεις να συνεργαστούν ανακαλύπτοντας προγραμματικές συγκλίσεις αυτοί αλλά και ο Χαλκίδης που μίλησε χτες πορεύονται λες και άμα εκλεγούν δήμαρχοι θα είναι παντοκράτορες, θα ελέγχουν τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου, θα κάνουν ένα νεύμα και όλοι θα κάθονται ...σούζα.
Από την μια μεριά ο Γκυρίνης που πλέον μετράει ώρες να καταστεί και επίσημα "τέως" επιχείρησε με κραυγές που μετατρέπονταν σε τσιρίδες ενίοτε να ξεσηκώσει τους θεατές της ομιλίας του που σχεδόν όλοι τους είχαν μια φάτσα λες πήγαν σε κηδεία!
Μάλιστα, όταν οι απέναντι, οι του Ναλμπάντη άρχισαν τα πυροτεχνήματα "έγραψαν" κανονικά τον Γκυρίνη και γύρισαν τα κεφάλια τους στον ουρανό θαυμάζοντας και σχολιάζοντας τα βεγγαλικά που έριχναν αφειδώς οι αντίπαλοι.
Πλέον το ξέρουν όλοι ότι ο Γκυρίνης ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει την μοίρα του την ξέρει και θα την υποστεί. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο. Ελπίζω κάποια στιγμή να το αντιληφθεί κάνοντας μια γενναία αυτοκριτική ενθυμούμενος τα τραγικά λάθη, τις αστοχίες και τις αδικίες που έκανε τόσο στον δήμο όσο και σε ανθρώπους που τον στήριξαν ένθερμα και παθιασμένα. 

Απέναντι, στην άλλη άκρη στην οδό Βετσοπούλου ο Ναλμπάντης ανέβηκε στην εξέδρα και η εμφάνισή του ήταν προσεγμένη σκηνοθετικά και μουσικά αλλά το "δυστύχημα" είναι ότι αντί να ταυτίζεται με κάτι νέο και καινοτόμο παρέπεμπε σε στις παλιές καλές εποχές του Μπάμπη, του Γκυρίνη, του Ανδρέα ακόμα ακόμα. Σημειολογικά δηλαδή ο Κωστής αντί να φέρει το νέο έφερε το παλιό και εμένα δεν με έκανε καλή εντύπωση.
Το άλλο που δεν με έκανε καλή εντύπωση ήταν ότι στην εισαγωγή του άκουσα ατάκες και συνθήματα χιλιοειπωμένα. Ότι δηλαδή " η Αλεξάνδρεια μίλησε", "ο δήμος έχει δήμαρχο" κλπ κλπ. Είναι προφανές ότι και αυτά δεν είναι καινούργια ούτε προκαλούν πλέον καμιά έκπληξη αφού τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα τα είπε ο Δημητριάδη το ΄14 και έχασε τις εκλογές, τα είπε ο Γκιόνογλου το ΄10 και έχασε τις εκλογές, τα είπε ο Παράσχος το ΄06 και έχασε τις εκλογές κοκ.

Τέλος, ο Χαλκίδης ήταν άτυχος δεδομένου ότι μίλησε προχτές και μίλησε ο έρμος υπό βροχή που όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο αυτή δυνάμωνε αλλά αυτός δεν έφευγε από το μικρόφωνο, συνέχιζε να μιλάει και μάλιστα χωρίς ομπρέλα. Δεν θα αναφερθώ στις προτάσεις που  έκανε δεδομένου ότι στην ομιλία του ο Μιχάλης επιχείρησε να δώσει απτά παραδείγματα έργων που θα υλοποίησει ως διοίκηση. Θα εστιάσω στην αναφορά που έκανε στις ομιλίες του και αφορά σε χρηματισμούς συμβούλων καλώντας τους δημότες να τιμωρήσουν τόσο αυτούς που "τα πήραν"  όσο και αυτούς που τα έδωσαν...

Έκπληξη καμιά λοιπόν αλλά όλα έχουν ένα τέλος και στην κάλπη θα κριθούν όλα. Η κάλπη θα στείλει αδιάβαστο τον Γκυρίνη στα έδρανα της ήσσονος μειοψηφίας, θα στείλει Πανταζόπουλο και Ναλμπάντη στην μάχη της 2ης Κυριακής και την παράταξη Χαλκίδη να είναι ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Δύσκολα θα χάσει ο Γκυρινης την 2 θέση.Θα τον στηλει 2η Κυριακή η ΔΕ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ από όπου περιμένει μεγάλα ποσοστά.Ο Χαλκίδης ανέβαινει επικίνδυνα αλλά δεν νομίζω πως θα περάσει.Πανταζοπουλος είναι ο άγνωστος Χ

Ανώνυμος είπε...

Ενα θα γράψω, χαλκίδη είσαι πολιτικός αλήτης. Αντί να στηρίξεις ένα νέο παιδί (πανταζόπουλο) σε έφαγε η αλαζονεία σου. Δεν πειράζει. Πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πλέον σαν 4ος και ξεφτυλισμένος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στηρίξεις ναλμπάντη. Το κακό είναι να μην σε ακούσει ο Κώστας γιατί θα κάψεις και αυτόν. Το ξαναγράφω, είσαι πολιτικός αλήτης (σαν άνθρωπο δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου).