Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

συνέντευξη Β. Μιχαλακάκη - Πρέπει να αποδράσουμε από την μιζέρια που επικρατεί στον Δήμο Αλεξάνδρειας

Βασίλης Μιχλακάκης
υποψήφιος δημοτικός
σύμβουλος με Κ. Ναλμπάντη
Όταν άκουσα ότι ο Βασίλης Μιχαλακάκης αποφάσισε να επιστρέψει στην "ενεργό δράση" και να ασχοληθεί εκ νέου με τα τοπικά δρώμενα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ένιωσα αρχικά μια ευχάριστη έκπληξη και στη συνέχεια γεννήθηκαν απορίες. Έκπληξη ευχάριστη διότι έζησα από κοντά τον Μιχαλακάκη ως πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ επί δημαρχίας Γκιόνογλου και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ήταν ο παραγωγικότερος ίσως πρόεδρος σε επίπεδο Μακεδονίας και εφόσον ψηφίστε το ψηφοδέλτιο τότε "επιβάλεται" ο ένας σταυρός να πάει στον Μιχαλακάκη. 
Τότε, εκείνα τα χρόνια η ΕΔΑΝΑΛ ήταν η ατμομηχανή του δήμου και υλοποίησε έργα που ήταν αρκετά χρόνια μπροστά από την εποχή της. Ο Μιχαλακάκης δούλεψε σκληρά στην.....
επιχείρηση ανάπτυξης του δήμου και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι όσοι τον γνώρισαν.
Οι απορίες μου που συνίστανται στο "γιατί" κάνει "ριστάρτ", "γιατί τώρα" και "γιατί με τον Ναλμπάντη" απαντήθηκαν λιτά και περιεκτικά και μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο παρακάτω αφού πρώτα θυμίσουμε ορισμένα στοιχεία του βιογραφικού του.
Ο Μιχαλακάκης Βασίλης γεννήθηκε στη Βέροια  το  1966 και μεγάλωσε στο Καμποχώρι. Τελείωσε το γυμνάσιο Καβασίλων το 1981. Το 1984 αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια σπούδασε στην Καβάλα Μηχανικός Τεχνολόγος Πετρελαίου από όπου αποφοίτησε το1991. Εργάστηκε στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στην ΜΕΛ και στα Ελληνικά Πετρέλαια. Από το 2008  διατηρεί την επιχείρηση καφέ  "Σταθμός" στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξάνδρειας. Και  από το 2015 λειτουργεί και την επιχείρηση αναψυκτήριο – ταβέρνα "ΠΛΑΤΕΙΑ" στη πλατεία ΟΣΕ. Είναι παντρεμένος από το 2006 με την Καλλιόπη  Βουτσά  και έχουν δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο 12 ετών  και την Παρθενόπη  9 ετών.

- Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά μετά από αποχή αρκετών ετών;
Να σου θυμίσω εσένα και τους αναγνώστες σου ότι ασχολήθηκα με τα τοπικά κοινά από πολύ νέος και αρκετά παλιά. Το 1999 έως το 2002 διετέλεσα Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καμποχωρίου και από το 2003 έως το 2010 δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας και Πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ.

-Καλά έκανες και τα λες αυτά για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι ότι  υπάρχει περελθόν και μάλιστα πετυχημένο. Ωστόσο, πες μου γιατί ξανά
Θα σου πω αφού πρώτα υπενθυμίσω ότι εγώ προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου τότε και το προσωπικό ως ΕΔΑΝΑΛ αφήσαμε το αποτύπωμά μας, μια παρακαταθήκη έργων στον δήμο Αλεξάνδρειας. Η ΕΔΑΝΑΛ  υλοποίησε  μια σειρά έργων και δράσεων καινοτόμες για την εποχή  που αφορούσαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας προς τους πολίτες και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας. 
Τέτοια ήταν, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο, το ΚΕΠ, τα Ευρυζωνικά Δίκτυα,  ο μαζικός αθλητισμός,  η υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, συντήρηση σχολικών μονάδων, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.
Ένα έργο πλούσιο και με αποδέκτη τον πολίτη που είδε την ποιότητα της ζωής του να αναβαθμίζεται. 
Τώρα να δώσω απάντηση στο "γιατί τώρα". Γιατί ο τόπος μας έμεινε πίσω επειδή ο Δήμος άφησε τις ευκαιρίες να προσπερνούν, ενώ τα τελευταία χρόνια αποκόπηκε απ τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. Για τον λόγο αυτόν έπρεπε να πάρω μια απόφαση σκεπτόμενος τον τόπο όπου ζω και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Γιαυτό τώρα ένιωσα την ανάγκη να ενεργοποιηθώ και να συμβάλω στην συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην παράταξή μας ώστε να αλλάξει ρότα ο δήμος μας.

-Γιατί όμως με τον Ναλμπάντη και όχι με κάποιον άλλον συνδυασμό;
Θα εξηγήσω γιατί. Σε κάθε επιλογή που παίρνουμε παίζει ρόλο η συγκυρία και τα πρόσωπα. Στην προκειμένη περίπτωση σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή μου ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος με τον οποίο με συνδέουν κοινοί αγώνες στην αυτοδιοίκηση. Πήρα λοιπόν την απόφαση να επιστρέψω στα κοινά γνωρίζοντας ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης, έχει ξεκάθαρη αυτοδιοικητική πρόταση για το μέλλον του τόπου μας.  Ως γνωστόν τον Κώστα Ναλμπάντη συνυπήρξαμε στην Διοίκηση του Μπάμπη Γκιόνογλου και γνωρίζω καλά ότι είναι μεθοδικός και διαθέτει την ικανότητα και την ωριμότητα να δουλέψει για το καλό του τόπου βάζοντας ψηλά τον πήχη στην προσπάθεια του ιδίου και των συνεργατών του για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού για τον τόπο μας.

-Ποιος είναι ο στόχος ο δικό σου για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο;
Η προσπάθεια να αποδράσουμε από την μιζέρια προς ένα καλύτερο μέλλον, είναι αυτοσκοπός για εμένα προσωπικά.
Με περισσότερη εμπειρία λοιπόν και γνώση αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό ζητώ την ψήφο σας για να μου δώσετε την ευκαιρία και τη δύναμη να συμμετέχω στη νέα πρόκληση του «Κλεισθένη Ι»  και στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στο πλευρό του Κώστα Ναλμπάντη για να κάνουμε πράξη το αυτονόητο ως νέα Δημοτική Αρχή εξασφαλίζοντας  στο Δήμο μας το μέλλον που του αξίζει.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρά στο κουράγιο του. Εγώ θα τον ψηφίσω γιατί ξέρω ότι πρόσφερε έργο και ίσως ήταν από τους λίγους επί εποχής Μπάμπη που πρόσφερε τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο Μιχαλακάκης έκανε τη διαφορά στη διοίκηση Μπάμπη Γκιόνογλου. Νέος είναι με εμπειρία πάνω στην πραγματική δουλειά κι όχι θεωρητικός. είναι απ τις υποψηφιότητες που πρέπει κανείς να ψηφίζει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Καλό στον τόπο μπορεί να κάνει και αν θέλουμε να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά, στη θέση του με την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει, ο χρόνος ου θα αφιερώσει στο Δήμο θα αφαιρεθεί από τη δουλειά του. μακάρι να εκλεγεί ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιως βεβαιως αφησε πολλα χρεη ακομη πριν λιγο καιρο πληρωνε ο δημος και η κεδα

Ανώνυμος είπε...

Είχε και μια "μικρούλα" υποχρέωση προς τον επικεφαλής του συνδυασμού.
Αντί για 750 ευρώπουλα ανά μήνα πού έπρεπε να πληρώσει με βάση την πρώτη δημοπρασία για περίπτερο της πλατείας τελικά με ...θεεική παρεμβαση και δεύτερο διαγωνισμό ο δήμος εισπράτει μόνον 155 ευρώ το μήνα.
Αυτα τα ξέρουν και οι πετρες στον Γιδά.
Αυτοί είναι που κόβονται για το καλό του τόπου.......
ΥΓ.πόσα ποτά έταξε για την προπαγάνδα?

Ανώνυμος είπε...

Για τα δάνεια και τα χρέη θα μας πει; Για τους 200 διμηνητες τι λεει; Ο κόσμος ξέρει κι θα κρίνει όπως πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τότε απέκτησαν και μαγαζιά. Τυχαιο;

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα στα φαντάσματα του παρελθόντος

Ανώνυμος είπε...

As valei ligo akoma mesa ton dimo tosa xronia aytounou t xrei simazroun oi dimarxos p perasan. Ax re kosme fae koutoxwrto ante diskoleutijan na ta xexrewsoun na ton xanavalei nea malon thelei na parei Kai ta trena apo kei

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μίσος ρε αδέρφια κατά του Βασίλη. Αν φοράτε παντελόνια βάλτε και εσείς υποψηφιότητα να δούμε πόσο μετράτε. Όλα αυτά που γράφετε είναι ψευτιές και συκοφαντίες ανύποστατες γιατί είστε οπαδοί του κουτσομπολιού και της κατινιάς και άξιοι της μιζέριας σας που ζείτε και έχετε δημάρχους αυτούς σαν τα μούτρα σας σας λυπάμαι

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΔΙΝΕΙ
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΑΡΗ ΟΤΑΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΣΑ ΕΡΓΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη του αγάπη η ΕΔΑΝΑΛ!!!!!Ο κόσμος κοιμάται μου φαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Τα πληρωμένα παπαγαλάκια δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Μιχαλακακης ήταν και είναι πολύ μπροστά και βγάζουν χολή και απόδειξη είναι ότι ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να τους εξαγοράσει ..και μεταξύ μας δεν είναι και πολυ ακριβοί ...

Ανώνυμος είπε...

βέβαια είναι πολύ μπροστά και πρώτος μάγκας. μπήκε άνεργος στην πολιτική , έφυγε με δύο μαγαζιά , πλέον των μισθών που πήρε νόμιμα και τα φέσια που έβαλε σε επαγγελματίες της πόλης που τρέχαν στα δικαστήρια για να τα εισπράξουν και υπάρχουν αποφάσεις δικαστικές γιαυτά και τις προσλήψεις που έκανε τις καθαρίστριες διοικητικούς υπάλληλους. άντε φτάνει η κοροιδία δεν είμαστε πρόβατα

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουμε ,αφού δεν προσέχουμε και στέλνουμε την ....δεύτερη ξαδέλφη μας και το ακαμάτη ανηψιό μας να μας εκπροσωπήσει , ανάθεμά μας.
Στις εκλογές που έρχονται ας ανοίξουμε τα στραβά μας , ας θυμηθούμε ποιοί μπήκαν χωρίς σώβρακο αλλά βγήκαν με μαγαζάρες (δεν είναι ο μοναδικός)......
Κι αν μας ξαναταίσουν τυρί και μας ξαναχώσουν στην φάκα τους κάτι πονηρά αλάνια , έ τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Μετά άντε γιά σουβλάκια στην πλατεία που ο ενοικιαστής της (ο υποψήφιος ντε) δεν έδωσε τόσα χρόνια ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στο δήμο για ενοίκια και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του (όμως το μαγαζί συνεχίζει να λειτουργεί)!!!!!!!!!.
Τι παίζει ρε γαμώτο σε αυτό το τόπο;
Πως θα γίνει να το μάθουμε;

Ανώνυμος είπε...

Δώσε "πόνο" Βασίλη στους έμμισθους και άμισθους επικριτές σου που κάποιοι είναι και σε γραφεία τύπου των υποψήφιων. Καλή επιτυχία