Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Καταστράφηκε δρόμος στην Κυψέλη εξ αιτίας του εργολάβου - Μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους

Παρά την έγγραφη ειδοποίηση του δήμου συνεχίζει την ίδια τακτική 
- Η ζημιά πρέπει να σταματήσει τώρα



Είναι σύνηθες φαινόμενο να παρατηρούνται οι ίδιες συμπεριφορές από εργολάβους ή εργολήπτες δημοτικών ή δημοσίων έργων οι.....
οποίοι συστηματικά αδιαφορούν για τις ζημιές που προκαλούν, αδιαφορούν για τις δυσκολίες που ανακύπτουν στις τοπικές κοινωνίες και επιλέγουν με μεγάλη ευκολία να βγάλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Μια συγκεκριμένη εταιρία, η ΤΕΔΡΑ, κατόπιν διαγωνισμού ανέλαβε να καλύψει με χώμα τον παλιό σκουπιδότοπο του Νησελίου. Η φόρτωση των φορτηγών της εταιρίας γίνεται στο βουνό, λίγο πάνω από το χωριό Κυψέλη που τις μέρες αυτές έχει την «τιμητική» του. Ο εργολάβος επέλεξε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή την οποία κυριολεκτικά την έκανε αγνώριστη αφού η άσφαλτος έχει καθίσει και μέσα στο δρόμο έχει τέτοια εξογκώματα που καθιστά αδύνατη την ομαλή και ασφαλή οδήγηση.

Ο δρόμος που περνάνε τα τεράστια φορτηγά είναι προφανές ότι δεν έχει αντίστοιχες προδιαγραφές και συνεπώς παθαίνει ζημιά. Ο εργολάβος θέλοντας να τελειώνει γρήγορα (το κέρδος που λέγαμε) χρησιμοποιεί τεράστια φορτηγά αντί πιο μικρά ώστε να μη γίνονται ζημιές και τελικά βρίσκονται στη μέση οι κάτοικοι που κυριολεκτικά δεινοπαθούν για να πάνε στις δουλειές τους αφού εν λόγω δρόμος είναι αυτός τον οποίον διέρχονται καθημερινά δεκάδες κτηνοτρόφοι για να πάνε στην δουλειά τους.

Ο εργολάβος αν και έγινε παραλήπτης εγγράφου της υπηρεσίας του δήμου για την ζημιά που προκαλεί δεν απάντησε. Γνωρίζει ότι δεσμεύεται, ότι έχει υπογράψει μια σύμβαση στην οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τυχόν ζημιές αλλά προτιμάει να προκαλεί ζημιά παρά να αλλάξει τρόπο δουλειάς.

Βέβαια, η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε εξ αρχής δια της υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου να του επιστήσει την προσοχή και να απαιτήσει να μη γίνουν ζημιές. Όλοι γνωρίζουμε, έχουμε την κοινή εμπειρία δηλαδή, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι εργολάβοι αποκαθιστούν με την μέθοδο «τσάτρα πάτρα» τις όποιες βλάβες προκάλεσαν και όλα καλά. Τσεπώνουν τα φράγκα και το πρόβλημα παραμένει. Και για του λόγου το αληθές δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια βόλτα στον δρόμο που συνδέει το Λιανοβέργι με το Πλατύ και βέβαια μέσα στους δρόμους του Πλατέος όπου τα ΙΧ δεινοπαθούν.
Συνεπώς, ο εργολάβος αυτός πρέπει να σταματήσει την συμπεριφορά αυτή ώστε να περιοριστεί η ζημιά στο σημείο που σήμερα βρίσκεται και να απαιτηθεί από την διοίκηση του δήμου να βρει εναλλακτική μέθοδο. Απλά πράγματα που όμως έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, των δημοτών.









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας ξεχασες δημαρχε ντροπηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!!!η κυψελη σε στηριξε πολυ εσυ????σε πιστεψαμε κριμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι κουκούλωμα βλέπω. Καμία πρόβλεψη κανένας έλεγχος καμία δέσμευση από τον εργολάβο. Η αλληλογραφία είναι για τα μάτια του κόσμου. Που είναι οι αρμόδιοι? Και εάν δεν αναδείκνυε το πρόβλημα ο Μόχλας όλοι θα είχαν μαύρα μεσάνυχτα μετά ομίχλης.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτο σε κανω κεφι. Επειδη εισαι εκει που οι αλλοι το παιζουν αδιαφοροι και οικονομαν απο διαφημισεις. Συνεχισε πιο δυνατα. Να μην εισαι τοσο αριστερος ομως, Καταλαβες τι λεω. Ε?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόχλα, παρότι δεν σας κάνω ιδιαίτερο κέφι, για αυτό σας κάνω κέφι!