Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Για κακούργημα 9 για την αποχέτευση στην Αλεξάνδρεια- Ο Παπαδήμας έπεισε ανακριτή και τους στέλνει για "απιστία στην υπηρεσία"

δικάσει εννιά άτομα που σύμφωνα με την ανάκριση εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά στην ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας.
Μπ. Γκιόνογλου
Ναλμπάντης, Τζίλας, Παπαδήμας
Στιγμιότυπο από το 2009. Ο ανάδοχος Βαφειάδης
απευθύνεται στον Παπαδήμα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς για το κατάντημα αυτής τις Πατρίδας μας. Από πού να ζητήσουμε προστασία? Βέβαια τον τελευταίο λόγο έχει οι Δικαιοσύνη. Όμως δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να ελέγχουν όλα αυτά τα μεγάλα έργα? Νομίζω ότι υπάρχουν. Το ερώτημα είναι λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου? Κατά την γνώμη μου ΟΧΙ. Διαφορετικά δεν θα περιμέναμε από τον κάθε πολίτη να αναδείξει την όποια παρανομία, αν υπάρχει φυσικά. Βέβαια την εποχή εκείνη χίλια μύρια ακουγότανε για το συγκεκριμένο έργο. Θυμάμαι πως και επίσημες καταγγελίες είχαν γίνει από υποψήφιο αρχηγό Δημοτικής παράταξης. Όμως και οι επόμενες Διοικήσεις δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Απλά τους βόλευε όλους η άναρχη κατάσταση. ΄Τι παρέλαβε η Διοίκηση Γκυρίνη από την Διοίκηση Δημητριάδη? Γνωρίζει κανείς? Κάθε φορά που γίνεται κάποιο θέμα για την ΔΕΥΑΛ Απάντηση είναι ότι θα γίνει μία συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την πορεία τις επιχείρησης και τι παρελήφθη από την Διοίκηση Δημητριάδη. Και όμως πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη οι πολίτες περιμένουν να μάθουν. Πόσες ρυθμίσεις έγιναν προεκλογικά επί Τζίλα? Γιατί δεν είχε στείλει ως όφειλε οικονομικά στοιχεία και μισθολογικές καταστάσεις του προσωπικού η Διοίκηση? Πόσα ρολόγια βρέθηκαν πειραγμένα? Αλλά πόσο στοίχησε το χιλιόμετρο η αποχέτευση του Πρώην Δήμου πλατέως? Η Εφημερίδα τις εποχής εκείνη ΤΑ ΛΕΜΕ σε κάθε φύλλο εκδόσεως ρωτούσε την Διοίκηση εάν γνώριζε ένα συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο, καμία απάντηση τότε, αντίθετα κόψανε τις καταχωρήσεις στη συγκεκριμένη εφημερίδα. Και τότε ω του θαύματος το συγκεκριμένο άτομα που αναφερόταν η Εφημερίδα ήταν και ο εργολάβος που πήρε το ‘έργο!!! Η αντιπολίτευση μούγκα στη στρούγκα!!! Γιατί? Αλλά και ο σημερινός Δήμαρχος , αυτός θιασώτης διαφάνειας , του όλα στο φώς, και ένα σωρό θα,θα,θα,θα, ακολουθεί τα αχνάρια των προηγουμένων. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικές αλήθειες από τον ανώνυμο 6: 41. Δεν είναι μόνο η σημερινή Διοίκηση του Δήμου που βρίσκεται που καλύπτει την αντιπολίτευση και αντιστρόφως συνήθως αυτό γίνεται πάντα. Και ας μην ξεχνούμε ότι και οι δύο είναι δεξιοί.Για αυτό άλλωστε και στα σοβαρότερα κέντρα αποφάσεων η δήθεν μεγαλοψυχία του Δημάρχου φάνηκε αφου΄σε κανένα όργανο δεν συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, ανεξάρτητα πως κάποιοι από τους ψηφοφόρους τους την δεύτερη Κυριακή ψήφησαν Γκυρίνη. Γιατί άραγε? Νομίζω πως η απάντηση είναι αυτονόητη. Αναρωτιέται κανείς θα εκλείψουν ποτέ αυτά τα παρατράγουδα τις αλληλοσυγκάλυψης και τις αυτοεξυπηρέτησης? Ναι μπορούν να εκλείψουν όταν εφαρμοσθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση η απλή και άδολη αναλογική. Όταν υπάρξουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια υποψηφίων Δημάρχων και υποψηφίων συμβούλων. Τότε ναι υπάρχει ελπίδα. Αν όχι θα Τραγουδάμε πάλι το τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια όταν συμπλέει με την ασχετοσύνη ,την εκδικητικότητα και την αφροσύνη οδηγούν στον ....εισαγγελέα!
Η λοβιτούρα στο έργο της Αλεξάνδρειας αλλά και του Πλατέως δεν παίζει στα πόσα μέτρα εκτελέσθηκαν, αφου τα έργα ειναι με αποκοπή, αλλά στο τι ποιότητα έχει το κάθε έργο!
Και δυστυχώς τα έργα υστερούν......
Γιαυτό και κάποια αλάνια έκαναν την καλή τους , έκαναν τις επιχειρήσεις τους ταχτοποίησαν τις δουλίτσες τους κτλ ......
Κι αυτά τα λαμόγια ούτε που θα τα ακουμπίσει δυστυχώς ο εισαγγελέας αφού ο "πολίτης που μεθόδευσε τη δίωξη" τα ξέχασε εντελώς.....

Ανώνυμος είπε...

Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η περιγραφή του θέματος από τον δημοσιογράφο και συγχαρητήρια για το λόγο αυτό. Τα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης γιατί δεν το έβαλαν και μήπως προστατεύουν κανέναν;
Εγώ δεν θα μιλήσω για συγκάλυψη και τα παρόμοια που λένε ορισμένοι αλλά θα πω ότι η δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γοργούς ρυθμούς και να βγει η αλήθεια και να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ο προηγούμενος που αναφέρει τον σημερινό δήμαρχο θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο δήμαρχος τίποτα δεν μπορεί να συγκαλύψει και καμιά παρέμβαση δεν θα μπορούσε να κάνει αφού η υπόθεση βρισκότανε στα χέρια της δικαιοσύνης. Δηλαδή καλά θα είναι να μην βγάζουμε το μένος μας και πιθανόν τα προσωπικά μας πάνω του χωρίς να υπάρχει λογική βάση. Για το θέμα της παραλαβής των πεπραγμένων από τον Δημητριάδη θα συμφωνήσω και θα πω ότι παρουσιάζεται ανακόλουθος αφού είχε δηλώσει ότι θα κάνει πλήρη ενημέρωση για το τι παρέλαβε.
Άραγε η υπόθεση της αποχέτευσης είναι ένα μεγάλο θέμα όπως λέει και ο κ. ΜΟΧΛΑΣ αλλά καλά είναι να περιμένουμε γιατί οι περιπτώσεις Δριστά και Βενιόπουλου που αθωώθηκαν στα δικαστήρια είναι παραδείγματα που πρέπει να μας συγκρατούν και να μην τρέχουμε να λέμε ότι είναι ένοχοι αυτοί που είναι σήμερα κατηγορούμενοι.
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν ποιοι ενόχους, διότι δεν μπορεί, αλλά και γιατί δεν πρέπει. Για όλους τους κατηγορούμενους υπάρχει το τεκμήριο τις αθωότητας. Ίσως κάποιοι να παρασύρονται από τα τόσα που ακούνε καθημερινά . Επίσης κανείς δεν έχει αποθεμένα με το σημερινό Δήμαρχο όπως αναφέρει ο ανώνυμος 9: 16. Παράπονα και εύλογες απορίες υπάρχουν. Πόσα χαμένα χρήματα πλήρωσε ο Δήμος για την άστοχη μελέτη του Πρώην Δήμου Μελίκης και ποιος ευθύνεται? Πώς υπάλληλος του Δήμου δάνεισε στον πρώην Δήμο Μελίκης και που πήγανε αυτά τα λεφτά? Ποιος ευθύνεται? Πως πληρώνουμε λεφτά για τον σύνδεσμο ύδρευσης σήμερα όταν δεν υπάρχει μελέτη και ο σύνδεσμος διαλύθηκε πρό δεκαετίας? Ποιος ευθύνεται για αυτό? Αυτά είναι από τα λίγα που γνωρίζουμε εμείς οι πολίτες. Επομένως την ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος που δεν ενημερώνει στο δημοτικό συμβούλιο τους πολίτες και αφήνει να αιωρούνται διάφορα σενάρια.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ερωτηματικά και πολλές απορίες προκύπτουν τόσο από το ρεπορτάζ σας, αλλά και από τα σχόλια των αναγνωστών. Από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου πέραν των άλλων που ακούγονται, υπάρχει και μία θλιβερή πρωτιά Σε πολύ μικρό χρόνο είχαμε δύο παραιτήσεις επιφανών στελεχών τις Διοίκησης. Η πρώτη του κ Χαλκίδη Ισαάκ που παραιτήθηκε από την Αντιδημαρχία Μελίκης, και η δεύτερη του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή Δημάρχου. Επισήμως δεν ανακοινώθηκαν ποτέ οι λόγοι τις αποχώρησης τους. Μήπως αυτοί οι λόγοι έχουν να κάνουν με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ αλλά και όσα αναφέρουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους? Θα σταθώ μόνο σε ένα σχόλιο αναγνώστη. Τρομερή εντύπωση και πρωτάκουστο αν είναι αλήθεια ότι Υπάλληλος δάνεισε χρήματα στον Πρώην Δήμο Μελίκης και τα πληρώνουμε τώρα. Μα ο Δήμος Μελίκης συγχωνεύτηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας το 2010 γιατί τα ζητά τώρα μετά από έξη ολόκληρα χρόνια? Θα απαντήσει κανείς? Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Η σιωπή σημαίνει ενοχή και συγκάλυψη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ; ΚΑΜΙΑ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ.
Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ Η ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μία οφειλόμενη απάντηση στον ανώνυμο 10: 14 Φίλε μου εγώ γράφω Ελληνικά, δεν ξέρω τι διαβάζεις εσύ. Εγώ επισήμως δεν γνωρίζω γιατί παραιτήθηκε ο Χαλκίδης και ο Αλεξόπουλος, ακούω διάφορα κουτσομπολιά, όμως το Δήμο τον εκπροσωπεί ο Δήμαρχος όχι οι κουτσομπόληδες. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Ανακοίνωση του Δημάρχου. Αν δεν διαβάζεις περιστασιακά τα ΤΟΠΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ θα διάβασες την ανάρτηση την χθεσινή με τίτλο: ΝΕΟ Στο σκαμνί αιρετοί και υπάλληλοι παρά τις ΠΙΕΣΕΙΣ που ασκήθηκαν. Δεν σου λέει τίποτα αυτό σε σχέση με αυτά που έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση μου που εσύ απαντάς? Όσο για το κουκούλωμα του εμπρησμού που έγινε επί Δημητριάδη, έχω να σου πώ πως τότε έγινε μία ΕΔΕ το αποτέλεσμα το ξέρουμε? Όχι φυσικά. Ο σημερινός Δήμαρχος δεν έπρεπε να το ερευνήσει και να το φέρει στο φώς? Ακόμη μήπως ξέρεις πότε έκλεισε η οικονομική διαχείριση τις Μελίκης για την ενσωμάτωση στο Δήμο Αλεξάνδρειας? Αν δεν ξέρεις ρώτησε τον κ Ζαχαρία Κουριτίδη να σου πεί.Όσο για τα λεφτά του Υπαλλήλου που έβαλε τι θα πεί ότι έκανε ότι του έλεγαν οι Δημαρχαίοι όπως τους αποκαλείς? Αν του λέγανε να πάει να πνιγεί θα πήγαινε? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά φίλε μου, είναι επικίνδυνα .