Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο τραγικός νομάρχης αναστατώνει ένα ολόκληρο χωριό- ΣΗΜΕΡΑ συγκέντρωση και μάζεμα υπογραφών- Θέλει να κάνει νεκροταφείο μολυσμένων ζώων στην Κυψέλη

-Θα βγάλει τα φορτηγά με τα μολυσμένα ζώα στην εθνική οδό;
-Και αν γίνει ατύχημα; Θα μπει σε καραντίνα η εθνική οδός; 





Σε τραγική φιγούρα αναδεικνύεται ο αντιπεριφερειάρχης (νομάρχης, για να συνεννοούμαστε) Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος πιεζόμενος να λειτουργήσει όπως.....
ορίζει ο νόμος διαπράττει ένα μεγάλο πολιτικό ολίσθημα ερχόμενος σε αντίθεση με ένα ολόκληρο χωριό, την Κυψέλη βάζοντας απέναντί του ολόκληρη την τοπική κοινωνία που κατόπιν εορτής έμαθε και όχι αρμοδίως παρακαλώ ότι επελέγη για να γίνει το νεκροταφείο των βοοειδών που θανατώνονται εξ αιτίας της οζώδους δερματίτιδας.

Βεσυροπούλου Ζωή
Ο Καλαϊτζίδης δείχνοντας ότι έχει γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια την τοπική αρχή, δεν σκέφτηκε καν να ενημερώσει, έστω και τηλεφωνικά, την πρόεδρο του χωριού που έμαθε συγκυριακά ότι στο χωριό της θα ταφούν τα νεκρά ζώα. Ουδείς από την νομαρχία, κανείς συνεργάτης του νομάρχη είτε πολιτικός είτε υπηρεσιακός σήκωσε το τηλέφωνο να ενημερώσει την πρόεδρο του χωριού Ζωή Βεσυροπούλου που καταλήφθηκε εξ απήνης διότι ο νομάρχης, ο πολύφερνος Καλαϊτζίδης επέλεξε την τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ίσως γιατί θαυμάζει πολύ αυτόν που το ξεστόμισε σε άλλες εποχές; Δεν το νομίζω αλλά στην πράξη αυτό συμβαίνει.

Η νομαρχία λοιπόν χωρίς να έχει την πολιτική ευθιξία να ενημερώσει την πρόεδρο του χωριού που αν μη τι άλλο είναι γνωστή του νομάρχη, ανήκουν στο ίδιο κόμμα, την ΝΔ, έστειλε υπηρεσιακούς παράγοντες στο εν λόγω αγροτεμάχιο που είναι ιδιοκτησία του δημοσίου και βρίσκεται στα 2.700 μέτρα απόσταση από τον οικισμό της Κυψέλης και μόλις ένα χιλιόμετρο από το μοναστήρι της περιοχής για να τσεκάρουν αν ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.
Ο χώρος λοιπόν εντοπίστηκε και προφανώς εγκρίθηκε αφού η νομαρχία κίνησε τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος ώστε να πάρει την έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο. Μ΄ άλλα λόγια, ο Καλαϊτζίδης μετά την πίεση που του ασκήθηκε θεσμικά αποφάσισε να λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο αλλά απαξίωσε ένα ολόκληρο χωριό το οποίο αν μη τι άλλο τον ψήφισε και βέβαια αποτελεί και το χωριό του νεοδημοκράτη βουλευτή Βεσυρόπουλου.


Λοιπόν, από το ρεπορτάζ που κάναμε οι πληροφορίες λένε ότι ο σχεδιασμός της νομαρχίας είναι να εκταφούν τα ζώα που είναι θανατωμένα και θαμμένα στο Κλειδί και με φορτηγά που θα μισθώσει η Νομαρχία να ακολουθήσουν την διαδρομή Πλατύ- Κλειδί- Αιγίνιο και από κει στον οικισμό Παλιάμπελα αφού ο εν λόγω χώρος, το νεκροταφείο των ζώων, απέχει 2.400 μέτρα και ο δρόμος είναι πιο βατός. Αυτό όμως βολεύει τον Καλαϊτζίδη διότι θα το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα στην συγκέντρωση που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κυψέλη και στην οποία οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα ενημερώσουν τους χωριανούς που αντιδρούν και ήδη συγκέντρωσαν πάνω από 250 υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του Καλαϊτζίδη.

Βέβαια, ο σχεδιασμός του Καλαϊτζίδη, αυτού του τραγικού πολιτικού, που στην πρώτη του δύσκολη περίσταση τα έχει κάνει μαντάρα, μπορεί να ανατραπεί αφού θεωρείται βέβαιον ότι δεν ενημέρωσε τόσο τον δήμαρχο Αιγινίου όσο και την συνάδελφό του νομάρχη Πιερίας για την σκέψη του. Θέλει δηλαδή να βάλει τα φορτηγά με τα νεκρά και μολυσμένα ζώα πάνω στην εθνική οδό για να τα πάει στο Αιγίνιο. Και αν συμβεί κανένα τροχαίο, που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή και να νεκρώσουν τα πάντα γιατί ο Καλαϊτζίδης είχε αυτή την φαεινή ιδέα.

Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι υπάρχει και η παράμετρος του Μοναστηριού της περιοχής που θεωρώ περίπου σίγουρο ότι θα αντιδράσει διότι εύλογα δεν θα θέλει δίπλα του ένα νεκροταφείο μολυσμένων ζώων. Εύλογα η μονή θα διαμαρτυρηθεί και τότε να δούμε τον Καλαϊτζίδη και τους παρατρεχάμενούς του που κάνουν μεγάλους σταυρούς τι θα κάνουν.
Είναι προφανές ότι το θέμα θα έχει συνέχεια και μεγάλο ενδιαφέρον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη προκλητική και χυδαία η απόφαση του Καλαιτζίδη να προχωρήσει σε ενέργειες ταφής των ζώων χωρίς καμία ενημέρωση του Δημάρχου ( εκτός αν τον είχε ενημερώσει και εκείνος κάνει τον ανήξερο ) αλλά και την Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου. Αλλά και αν ακόμη δεν έγινε καμία ενημέρωση επίσημη, χθες που έπινε καφέ με τον κολλητό του Γκυρίνη στο τροκαντερό δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα αυτό? Και σε ποιες ενέργειες προέβη η Δημοτική Αρχή? Δέχεται παθητικά την όλη κατάσταση για να μην χαλάσει το χατίρι του καλαιτζίδη? Και ένα ερώτημα: Γιατί δεν τα θάβει στην περιοχή τις Νάουσας?