Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Κάνει το αυτονόητο η Κοτταρίδη και οι πατριδολάγνοι πέφτουν να τη φάνε. Μακάρι να συνεχίσει αγνοώντας τους

Δεξιοί Πασόκοι και Συριζαίοι όλα τα χρόνια μας έχουν ζαλίσει με την αναγκαιότητα της ανάδειξης και προστασίας των αρχαιοτήτων που πρέπει να προστατεύονται και να αναδεικνύονται ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης μέσω του τουρισμού.


Στην Ημαθία βρίσκεται στην θέση της διευθύντριας της εφορίας αρχαιοτήτων η κ. Κοτταρίδη που τί κάνει; Το αυτονόητο, αυτό που.... επιτάσσει ο νόμος και το αυτονόητο καθήκον της. Κάνει δηλαδή τη δουλειά της.
Η κ. Κοτταρίδη λοιπόν έβγαλε μια ανακοίνωση -οδηγία προς τις υπηρεσίες και λέει ότι οι αγρότες και οι χειριστές μηχανημάτων που προχωρούν σε εκσκαφές σε χωράφια να παίρνουν πρώτα άδεια από την υπηρεσία της και μετά να προχωρούν σε εργασίες.
Γιατί το κάνει; Μήπως γιατί θέλει να ελέγχει την πρόοδο των αγροτικών εργασιών λες και είναι γεωπόνος; Μήπως γιατί έχει απωθημένα και από μικρή ήθελε να  γίνει πολιτικός μηχανικός και έγινε κατά λάθος αρχαιολόγος; 
Όχι, το κάνει αυτό διότι εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια ο καθένας σκάβει όπου γουστάρει ακόμα και μέσα σε χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως προστατευόμενοι αρχαιολογικοί χώροι και κατά συνέπεια προκαλούν ζημιές.
Και προκύπτει το ερώτημα: Τί ακριβώς θέλουν όλοι αυτοί οι πατριδολάγνοι της πλάκας, όλοι αυτοί που αποθεώνουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και τώρα που βρίσκεται μια ανώτερη δημόσια υπάλληλος εντεταλμένη να προστατεύει τα αρχαία και όχι μόνο βγήκαν στο μεϊντάνι και της την "πέφτουν" γιατί έβγαλε αυτή την ανακοίνωση.
Το τί λέγεται και γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κ. Κοτταρίδη δε λέγεται. Αλλά ας είναι, φαίνεται ότι κάνει καλά τη δουλειά της και μακάρι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο.
Αυτά τα ολίγα προς το παρών.

*η φωτογραφία του εγγράφου είναι από το inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: