Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Άφαντος ο Βεσυρόπουλος, φοβάται να πάρει θέση; Κλείνει το μάτι σε Πλατύ- Κλειδί και ρίχνει το χωριό του;

Βεσυρόπουλος, Καλαϊτζίδης, Γκυρίνης
Πέρασε σχεδόν μια βδομάδα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αρμοδίων, με κινητοποιήσεις των συγχωριανών του και κραυγές για δυναμική αντιμετώπιση της απόφασης του Καλαϊτζίδη που θέλει να μετατρέψει ένα τμήμα ζωτικό για την τοπική τους οικονομία σε νεκροταφείο ζώων που θανατώνονται εξ αιτίας της οζώδους δερματίτιδας αλλά αυτός παραμένει άφαντος, κρυμμένος, εξαφανισμένος διότι..... προφανώς δεν θέλει να πάρει θέση για το θέμα. Ένα θέμα που καίει και δεν θέλει να υποστεί πολιτική ζημιά.
Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ Αποστόλη Βεσυρόπουλο που ως γνωστόν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη, εκεί όπου ακόμα και σήμερα ζουν οι γονείς του και ο αδερφός του που κατάπιε το αμίλητο νερό και ούτε μιλάει ούτε λαλάει, όπως λέει ο λαός.
Αντί ο βουλευτής να πάρει θέση από την πρώτη στιγμή και να ξεκαθαρίσει την άποψή του για το θέμα, να βγει στα ίσα και να προτείνει λύση που είτε θα είναι υπέρ του Καλαϊτζίδη είτε κατά αυτός προτιμάει να το παίζει κουφός και τυφλός. Λες και δεν υπάρχει το ζήτημα, λες και δεν το έμαθε, λες και απουσιάζει στην σύνοδο του ...ΟΗΕ και δεν μπορεί να ασχολείται με την Κυψέλη.

Το πρόβλημα του Βεσυρόπουλου είναι άλλο. Επειδή το θέμα επείγει και τα νεκρά ζώα που είναι ενταφιασμένα στα εδάφη του Πλατέος και του Κλειδίου πρέπει να ταφούν με τις προδιαγραφές που επιτάσσει ο νόμος, να ακολουθήσει η απολύμανση κλπ, όλο αυτό το σκηνικό πιέζει αφόρητα τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί ζημιά και οι οποίοι πρέπει να ξαναρχίσουν την δραστηριότητά τους. Η πίεση αυτή οδηγεί σε πίεση προς εξεύρεση λύσης και για το λόγο αυτό ο Καλαϊτζίδης έχει στηλώσει τα πόδια του. Θεωρεί ότι το πολιτικό κόστος που θα υποστεί στην Κυψέλη είναι μικρότερο από αυτό που θα έχει αν έρθει σε κόντρα με τα χωριά που έχουν υποστεί την ζημιά, το Πλατύ και το Κλειδί κυρίως.

Στην ίδια λογική κινείται και ο Βεσυρόπουλος. Προτιμά να μην μιλάει για να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής Κλειδίου και Πλατέος όπου συγκεντρώνει αρκετούς σταυρούς. Δεν μπορεί όμως να έρθει σε ευθεία σύγκρουση και με το χωριό του και κρατάει το στόμα του κλειστό.
Είναι μια τακτική παλαιοκομματισμού που βέβαια την καταλαβαίνει και την καταδικάζει ο καθένας νοήμονας πολίτης.

Στην φωτογραφία βλέπετε τους Βεσυρόπουλο, Καλαϊτζίδη και Γκυρίνη στην αυλή της εκκλησίας του χωριού σε μια γρουνοχαρά. Ο Καλαϊτζίδης απαξίωσε να πάει και να ενημερώσει τους χωριανούς για την απόφασή του. Ο Βεσυρόπουλος κρύβεται κανονικά και ο Γκυρίνης που εδώ και δυο μήνες πιέζει τον Νομάρχη να βρει λύση, έβγαλε 25 χιλιάρικα για το κόστος καύσης των ζώων αλλά ο γίγαντας της πολιτικής Καλαϊτζίδης αδιαφόρησε και προχώρησε στην απόφασή του να κάνει ένα έργο πνοής στην Κυψέλη, να κάνει νεκροταφείο ζώων εκεί.

2 σχόλια:

alexandreianews είπε...

ο Βεσυρόπουλος δεν είναι κυβέρνηση
στον ΣΥΡΙΖΑ πεστα

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι μόνο για τα πανηγύρια οι τύποι πλέον. Σουβλάκι , μπύρα και δεν .....