Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πήγε να τον "καλύψει" αλλά αυτός δεν καλύπτεται με ΤΙΠΟΤΑ - Γκυρίνης για Καλαϊτζίδη και οι Συριζαίοι στα "κάγκελα"


Καλαϊτζίδης Κ
Γκυρίνης Π
Παρακολουθώντας την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας διαπίστωσα εύκολα ότι ο δήμαρχος στην απάντησή του για την οζώδη δερματίτιδα επιχείρησε ως ένα βαθμό να καλύψει τις ευθύνες του Κ. Καλαϊτζίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας που κατά το νόμο αυτός και ο Τζιτζικώστας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την διαχείρισή της. Αυτοί με τις υπηρεσίες τους εντέλλονται από το νόμο να κάνουν πρόληψη, να κάνουν ενημέρωση, να διαπιστώσουν επιβλέποντας δια ζώσης αν και σε ποιο βαθμό υλοποιούν οι κτηνοτρόφοι τα μέτρα που.....
αναλυτικά περιγράφονται στο νόμο κλπ κλπ

Ο Π. Γκυρίνης έριξε μεν ευθύνες, ανέφερε την Δ/νση Κτηνιατρικής της Ημαθίας αλλά δεν τόνισε όσο έπρεπε και μάλιστα απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον αποκλειστικά υπεύθυνο για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα που θανατώνονται κατά δεκάδες τα βοοειδή δεν  υπάρχει στην Ημαθία εγκεκριμένος και χωροθετημένος χώρος ταφής τους και αυτά θάβονται στις εγκαταστάσεις των μονάδων. Βέβαια, το προβλέπει και αυτό ο νόμος αφού δίνει τη δυνατότητα στους κτηνιάτρους να το αποφασίσουν στο όνομα της μη μετάδοσης της ασθένειας.

Ο δήμαρχος λοιπόν κάλυψε με τον τρόπο του τον ΝεοΔημοκράτη Καλαϊτζίδη που αναδεικνύεται σε μια δύσκολη κατάσταση ως ο ανεπαρκής κρίκος που τα τινάζει όλα στον αέρα. Και τον κάλυψε διότι τον έβαλε στο ίδιο κάδρο ευθυνών μαζί με τον Μπόλαρη, τον υφυπουργό Γεωργίας που αν μη τι άλλο δεν έχει καμιά ευθύνη ει μη μόνο να ελέγχει όλους αυτούς τους ανεπαρκείς ανά την επικράτεια αν και σε ποιο βαθμό είναι σε ετοιμότητα και να τραβάει κανένα αφτί.

Βέβαια, ο Καλαϊτζίδης και ο κάθε ανεπαρκής δεξιός ή πασόκος νομάρχης θα επικαλεστεί έλλειψη προσωπικού. Θα πει ότι στην κτηνιατρική υπηρεσία υπηρετούν ελάχιστοι κτηνίατροι κλπ κλπ ότι δεν έχουν εμβόλια κλπ κλπ. Θα του έλεγα ότι άμα άφηνε τα πανηγύρια και τις δημόσιες σχέσεις θα έβρισκε λύσεις.


Σπυρίδης Γιώργος
Αντωνίου Χρήστος
Επανέρχομαι στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας λέγοντας ότι αυτή η απόπειρα ισομερούς καταμερισμού ευθυνών μπορεί να απέτυχε διότι ο ένοχος είναι ένας και αυτό το ξέρουν και οι πέτρες αλλά ήταν άδικο για τον υφυπουργό και δικαίως τσιτώθηκαν οι Συριζαίοι Αντωνίου και Σπυρίδης που όμως και αυτοί με την σειρά τους ατύχησαν αφού ενέπλεξαν στο κάδρο των ευθυνών τον δήμο που ούτε μια φορά αναφέρεται στον νόμο ότι απαιτείται η σύμπραξή του ή ότι έχει κάποια έστω και ελάχιστη αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.
Ψυχραιμία λοιπόν και όχι αδικίες…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΗΜΑΘΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μόχλα βάλε μια καλή φωτογραφία του Σπυρίδη. Αυτή είναι από την αριστερη εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανθρωποι έγιναν κυβερνηση τώρα, σε λίγο και ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε, φώναξε τον Καλαιτζίδη πάρε μια τράπουλα ξεχώρισε τα χαρτιά, και ρίξε το παπά. Παπάς εδώ- παπάς εκεί που είναι ο παπάς? Όποιος τον βρει να σου πει που θα θάψεις τα κακόμοιρα τα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να περιμένει ο κόσμος να δώσει λύση σε ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα ο Καλαϊτζήδης με τον Γκυρίνη? Και οι δύο είναι χαμηλού βεληνεκούς και τυχαίως εξελιχθέντες. Έχουν ημερομηνία λήξεως και να επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν ο ένας στις νταλίκες του, και ο άλλος στα χωράφια.