Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αντίθετος ο Π. Γκυρίνης στην απόφαση του Υπουργείου να υποβιβάσει το ΑΤ Πλατέος σε αστυνομικό σταθμό

χαρτιά αφού η έλλειψη προσωπικού είναι χρόνια και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Συνεπώς, η απόφαση αυτή αν και ελλειμματική, κατά την άποψή μου αφού θα έπρεπε να καταργηθεί παντελώς το αστυνομικό τμήμα και την πλήρη ευθύνη να αναλάβει το ΑΤ Αλεξάνδρειας, είναι προς τον σωστό δρόμο δεδομένου ότι το σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων Ημαθίας από χρόνια τώρα είχε αιτηθεί την κατάργησή του γνωρίζοντας εξ των έσω τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί η ύπαρξη και η λειτουργία του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έλειπε να συμφωνούσε!! Όμως και τώρα τι έκανε? Για τα μάτια του κόσμου έστειλε μια επιστολή στον Υπουργό και εκείνος μόλις διάβασε την επιστολή και είδε την υπογραφή του Γκυρίνη τρομοκρατήθηκε και το πήρε πίσω? Γιατί δεν έδρασε ποιο δυναμικά με έκτατο Δημοτικό συμβούλιο και με ομόφωνο ψήφισμα του σώματος ? Αυτές οι ενέργειες είναι αστείες και είναι αυτό που λέει και ο λαός μας, φύγε κακό από τα μάτια μου. Τίποτε παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Το 1930, στην τότε επαρχία Βερροίας λειτουργούσαν 8 Σταθμοί Χωροφυλακής: στο σιδ. σταθμό Βέροιας, στη Καστανιά, στο Σταυρό, στη Μελίκη, στο Γιδά, στο Πλατύ, στο Πολυδένδρι και στη Κουμαριά· οι 6 τελευταίοι με δύναμη ενός ενωμοτάρχη και πέντε χωροφυλάκων. Πέρασαν σχεδόν 90 χρόνια και των Ελλήνων δύσμοιρο έθνος δοκίμασε εν αφθονία κυβερνήσεις, «κινήματα» και «επαναστάσεις», δικτατορίες, εμφύλιο σπαραγμό. Και, εσχάτως, βαδίζοντας προς την εξόδιο ακολουθία της «μεταπολίτευσης», την πλημμυρισμένη από μυθωδίες και μαλάματα περί «λαϊκής κυριαρχίας» και «εθνικής ανεξαρτησίας», η ωραία Ελλάς δοκίμασε για πρώτη φορά πώς «κοκκινίζ’ η σταφυλή και θάλλει» – για να θυμηθούμε, παραφράζοντας, τον Άγγελο Βλάχο.

Να υπομνήσουμε στους ούτω καλούμενους «αριστερούς», πού, ως φαίνεται, και τα διδάγματα της ιστορίας κατέχουν και από επάρκεια γνώσεων διακρίνονται, τα περί του ρόλου της Αστυνομίας, ως θεσμός-πυλώνας του «αστικού» κράτους και της εκτελεστικής εξουσίας; Οι εποχές άλλαξαν· καμιά αμφισβήτηση. Η «δημόσια τάξη» έγινε «προστασία του πολίτη». Και στην πτωχευμένη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας θάλλει πλέον μια νέα ρητορική: «εκσυγχρονισμός», «μεταρρύθμιση». Να μην ακολουθήσουμε τα «αυτονόητα»; Ως συνεπείς «αριστεροί», που έχουμε άποψη επί παντός, να υστερήσουμε τώρα στα επίδικα του επιχειρούμενου «εξορθολογισμού» και «αναδιάταξης» των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.;

Το «Καλλικράτειο» δόγμα, ως γιατροσόφι «δια πάσαν νόσον και μαλακίαν», καλά κρατεί. Οδηγός το πετυχημένο παράδειγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση(sic): «ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις δήμοι». Τί και αν εκατοντάδες ή και χιλιάδες κοινότητες ανά την ελλαδική επικράτεια ερημώνουν και αποστεώνονται από υπηρεσίες; Τί και αν έχει απολεσθεί η αμεσότητα της έστω κολοβωμένης πολιτικής σχέσης και διαμεσολάβησης δημότη-τοπικής αρχής; Αντί των «ισχυρών δήμων» εδραιώθηκε ένα «ισχυρό» σύστημα που αλλοιώνει και εντέλει ποδηγετεί τις πολιτικές διαδικασίες στις τοπικές κοινωνίες· από τις υποψηφιότητες και την εκλογή ως την εκπροσώπηση και τη λογοδοσία –όχι την «τύποις» θεσμοθετημένη. Οι παθογένειες του πολιτικού-διοικητικού συστήματος της χώρας μας δεν θεραπεύτηκαν, ούτε το 1998 ούτε το 2011, με την κατάργηση χιλιάδων κοινοτήτων. Από άλλα δυτικοευρωπαϊκά «καλούδια» έπρεπε να διδαχθούν οι ημέτεροι θιασώτες των «μεταρρυθμίσεων». Από άλλα πάσχει το σύστημα· δεν είναι της ώρας η αναφορά.

Για το Α.Τ. Πλατέος: Το 2004 ο καταργηθείς Α.Σ. Πλατέος επαναλειτούργησε αναβαθμισμένος ως Α.Τ. Η τότε δημοτική αρχή δαπάνησε πλέον των 70.000 ευρώ για να διαμορφώσει το δημοτικό κτήριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξασφαλίσει τη λειτουργία του Α.Τ., παραχωρώντας δωρεάν κατά χρήση το κτήριο. Εκεί στεγαζόταν η δημοτική βιβλιοθήκη που, εξ’ αυτού του λόγου, υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε κτήριο ιδιώτη. Την ίδια περίοδο ιδρύθηκε το Κ.Ε.Π. του δήμου Πλατέος, που επίσης στεγάζεται επί μισθώσει σε κτήριο ιδιώτη, δίπλα στη βιβλιοθήκη. Χωρίς την ύπαρξη του Α.Τ. Πλατέος, το δημοτικό κτήριο θα μπορούσε κάλλιστα, τότε, να στεγάσει τη δημοτική βιβλιοθήκη και το Κ.Ε.Π. Σημειώνουμε ότι οι δαπάνες κτηριακών διαρρυθμίσεων των Κ.Ε.Π. καλύπτονταν από κοινοτικούς πόρους. Κοντολογίς, ο τότε δήμος Πλατέος κατέβαλλε υψηλό τίμημα για να υπάρχει Α.Τ. στην περιοχή ευθύνης του. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά είναι σε γνώση του σημερινού δημάρχου, ο οποίος, με το δημοτικό συμβούλιο, τον τοπικό αντιδήμαρχο και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, έχουν υποχρέωση να προασπίσουν, τουλάχιστον, τα όποια «κεκτημένα» της δημοτικής ενότητας Πλατέος. Ουδείς λόγος και απαίτηση περί «αναπτύξεως».

Γράφετε, κ. Μόχλα, ότι «στην πράξη το Α.Τ. Πλατέος υπάρχει μόνο στα χαρτιά». Υποστηρίζετε ότι ο «σωστός δρόμος» είναι «να καταργηθεί παντελώς», προκειμένου να ισχυροποιηθεί με προσωπικό το Α.Τ. Αλεξάνδρειας. Για να ελπίζουμε ότι η επιχειρησιακή ικανότητα και δράση της ΕΛ.ΑΣ. στην αποτροπή/καταστολή παραβατικών/εγκληματικών πράξεων στα όρια του σημερινού δήμου Αλεξάνδρειας μπορεί και να αγγίξει το τέλειο. Μάλιστα! Μαζί σας κ. Μόχλα, στο σωστό δρόμο των «εκσυγχρονιστικών φροντιστηρίων».

Ανώνυμος είπε...

Έγινε και αυτό!! Επί Δημάρχου Γκυρίνη, στο Πλατύ χάσαμε το Γυμνάσιο, και τώρα το Αστυνομικό Τμήμα. Επομένως στόχος θα είναι ο Σιδηροδρομικός σταθμός και πάλι ο μεγάλος Δήμαρχος θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας, και θα λέει πως δεν συμφωνεί. Τέτοια ανεπάρκεια Δημάρχου δεν έχει υπάρξει στην περιοχή μισοκλεισμένος στον κόσμο του δεν παρακολουθεί τις ενέργειες άλλων συναδέλφων του και τον τρόπο δράσης σχετικά με το ίδιο θέμα. Απλά φέρει τον τίτλο του Δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν βρε Μόχλα και με τρόμαξες με τον τίτλο . Ελεος. Αφού έστειλε επιστολή ο γκυρίνης τέλος. Κατευθείαν να γίνει θέμα.
Ο δήμαρχος πάλι καθάρισε ....:)