Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ως νομάρχης Βέροιας- Νάουσας λειτουργεί ο Καλαϊτζίδης- Παρατημένοι και ασυντήρητοι οι δρόμοι ευθύνης του στην Αλεξάνδρεια



-Έναν χρόνο πήρε να ρίξει πίσσα ο Καλαϊτζίδης στην διάβαση - είσοδο της Αλεξάνδρειας!!!


-Λειτουργεί κι αυτός ως νομάρχης Βέροιας- Νάουσας;


Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχει η Νομαρχία είναι να κρατάει καθαρό και ασφαλές το οδικό δίκτυο του νομού. Κοινός τόπος είναι ότι οι δρόμοι της Ημαθίας ούτε καθαροί είναι ούτε ασφαλείς.


Δεν είναι καθαροί διότι δεν καθαρίστηκαν ποτέ από κανένα συνεργείο της Νομαρχίας με συνέπεια τα πλαϊνά να είναι γεμάτα σκουπίδια που προκαλούν οι εποχούμενοι. Οι ελληναράδες που ανοίγουν το παράθυρο του ΙΧ και πετάνε έξω....
τσιγάρα, πλαστικά μπουκάλια ή κύπελλα με καφέ κλπ. Ωστόσο, τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή δεν έκανε η Νομαρχία διαχρονικά σε συνεργασία με τα σχολεία, την αστυνομία και τους δήμους ώστε να μειωθεί αυτό το πρόβλημα. Και θα μπορούσε να κάνει πολλά αρκεί να είχε όρεξη και φαντασία αλλά και ικανότητα να παράξει πολιτική στον τομέα αυτό. Εξ άλλου, δεν έχει και πολλούς τομείς ευθύνης η Νομαρχία και καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με κάτι ουσιαστικό.

Στον τομέα της ασφάλειας όσοι έχετε ΙΧ ή επαγγελματικό μέσο μεταφοράς γνωρίζετε από πρώτο χέρι το πόσο ασφαλές είναι το οδικό δίκτυο της Ημαθίας. Και μη βιαστεί να πει κανείς ότι ευθύνη έχουν οι κατά τόπους δήμοι γιατί δεν αναφέρομαι στο δίκτυο αυτό. Για παράδειγμα, ο δρόμος που είναι παράλληλος με την Εγνατία και φαίνεται στην φωτογραφία (πηγή ράδιο avena) έχει λακκούβες οι δε παρακείμενες λεύκες δεν έχουν κλαδευτεί ποτέ με αποτέλεσμα τα κλαδιά τους να πέφτουν στο οδόστρωμα. Βέβαια, δεν είναι λύση η κοπή τους  αλλά το κλάδεμά τους. Ένα ακόμα παράδειγμα, ο δρόμος που συνδέει την Κορυφή με το Πλατύ είναι νομαρχιακός, δεν συντηρήθηκε σωστά ποτέ και έχει άπειρες λακκούβες με αποτέλεσμα να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στα ΙΧ όσο και στα αγροτικά μηχανήματα. Όσο για τον φωτισμό των δρόμων ευθύνης της Νομαρχίας καλύτερα να μην μιλήσω. Ανύπαρκτος.

Στον τομέα της ασφάλειας εντάσσεται η ανυπαρξία μπαρών στους δρόμους εκείνους που έχουν στην μια πλευρά τους αρδευτικά κανάλια. Ουκ ολίγα δυστυχήματα έχουν γίνει αλλά ουδείς ίδρωσε πολύ περισσότερο ο τραγικός Καλαϊτζίδης που γνωρίζει από οχήματα και οδήγηση πολύ καλά και θα έπρεπε να το έχει πρώτο στην ατζέντα του. Σιγά μην…

Θα μπορούσα να παραθέσω σειρά παραδειγμάτων αλλά δεν έχει ουσία αφού όλοι τα γνωρίζουμε. Ο καθένας γνωρίζει τα του τόπου του πολύ καλά. Ο Καλαϊτζίδης όμως οφείλει να προσπαθεί για όλο το νομό πλην όμως έριξε πίσσα στην διάβαση της Αλεξάνδρειας, την κύρια είσοδο της πόλης μετά από έναν χρόνο. Ένας χρόνος πέρασε για να ρίξει μισό (;) φορτηγό στο σημείο αυτό ώστε να μην δεινοπαθούμε όλοι όσοι περνάμε το συγκεκριμένο σημείο κάθε μέρα πολλές φορές τη μέρα. Τόσο σεβασμό δείχνει στην περιοχή αυτή…

Αρχίζει κι αυτός να δείχνει δείγματα ενός προκατόχου του, του Γιάννη Σπάρτση που λειτουργούσε ως νομάρχης ...Νάουσας δεδομένου ότι είχε βάλει στόχο να εκλεγεί δήμαρχός της. Μόνο Νάουσα ο Σπάρτσης και ο υπόλοιπος νομός να πάει να ...καεί.
Αυτά τα δείγματα πολιτικής συμπεριφοράς ο κόσμος τα βλέπει, τα συζητάει και τα αξιολογεί στα καφενεία και την ώρα που πρέπει να τα "βαθμολογήσει" στην κάλπη. Αυτό είναι σίγουρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρονται στο ρεπορτάζ – και όχι μόνο – το συμπέρασμα είναι όταν πάμε και ψηφίζουμε προσέχουμε. Επιλέγουμε τον καλύτερο και όχι τον κάθε τυχαίο εξελιχθέντα. Η σαπίλα που υπάρχει δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπηρετούν τον πολίτη, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα τους και την πάρτη τους. Όμως εγώ βλέπω, διαβάζω πως ο δικός μας Δήμαρχος είναι κολλητός με τον Καλαιτζίδη. Φαίνετε τους ενώνει το δεξιό κομματικό συμφέρων, άλλως πώς να το εξηγήσω? Στα γλέντια μαζί, στις καφετέριες μαζί, στις γουρονοχαρές μαζί, στα πανηγύρια μαζί, στο κομματικά όργανα μαζί. Αλλά τον ενδιαφέρων του Καλαιτζίδη είναι ότι τον βολεύει. Όμως ενώ αυτός απαξιώνει το Δήμαρχο, αυτός φαίνεται πως πετάει αετό. Δεν μπορεί να διεκδικήσει το αυτονόητο, να ζητήσει ίδια και δίκαια μεταχείριση για τον Δήμο που υποτίθεται ότι προΐσταται , αλλά που και από ποιόν να γίνουν αυτά από τον Γκυρίνη? Είπαμε πάνω από όλα το κόμμα. Μην ξεχνάμε όμως, η δεξιά πάντα έτσι κυβερνούσε. Περαστικά μας!! Αλλά στις επόμενες εκλογές ξέρουμε να απαντήσουμε με την ψήφο μας. ΦΟΥΜΟ!!!!!