Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Άρχισε η συνεδρίαση με ρεκόρ απόντων - Απαντήσεις δημάρχου στις ερωτήσεις Βενιόπουλου, Αλευρά

Άρχισε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με τον πρόεδρο του σώματος Ν. Μπρουσκέλη να εκφωνεί τον κατάλογο των παρόντων και να διαπιστώνει ότι απουσιάζουν ουκ ολίγοι σύμβουλοι και η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των χωριών.
Οι απουσίες είναι συστηματικές το τελευταίο διάστημα και είναι σαφές ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερωτήσεις που....
ετέθησαν από τους συμβούλους Βενιόπουλο και Αλευρά είπε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει προτάσεις για να ενταχτούν στον
περιφερειακό σχεδιασμό και ότι στην εκδήλωση που έγινε στη Βέροια πριν λίγες μέρες παρουσία του Τζιτζικώστα τον δήμο εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης.


Επίσης, ο Π. Γκυρίνης είπε ότι ο απολογισμός που υποχρεούται ο δήμος να κάνει θα γίνει στο τέλος Αυγούστου. Για την οζώδη δερματίτιδα είπε ότι αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το κράτος και σε καμιά περίπτωση ο δήμος Αλεξάνδρειας και ότι είναι αστείο να υποστηρίζεται το αντίθετο.

Για τα όσα διαλαμβάνονται στις επιστολές Τασιόπουλου σχετικά με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος είπε ότι όλα αυτά έλαβαν χώρα από το 1998 και ότι δεν είναι ο αρμόδιος να ερευνήσει το όλο ζήτημα αλλά τα αρμόδια θεσμικά όργανα εφόσον γίνουν καταγγελίες.

Σχετικά με την δημοπράτηση του καφενείου στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού είπε ο δήμαρχος ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και εφόσον παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος και το ...πήρε.
Εξ άλλου, τόνισε ο δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν και ακριβότερα τιμήματα σε δημοτικά ακίνητα και ότι καλώς ενοικιάστηκε αφού θα μπουν στα ταμεία του δήμου κάποια χρήματα.

Ο Γ. Σπυρίδης ρώτησε να μάθει για την οζώδη δερματίτιδα και ζήτησε να μάθει αν φταίει ο δήμος ή η Περιφέρεια και ο Κ. Καλαϊτζίδης και δε γίνεται να είναι αρμόδιο το υπουργείο ώστε να υποδείξει τον ακριβή χώρο ταφής των ζώων στην Ημαθία.
Ο Π. Γκυρίνης απάντησε ότι φταίει το υπουργείο για την όλη κατάσταση και ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένο για το θέμα και όχι να ψάχνεται τώρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα.
Το όλο θέμα το χειρίζεται η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχίας που έχει ως προϊστάμενη αρχή την αποκεντρωμένη και το Υπουργείο και ότι ο δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.
"Μην προσπαθείτε τεχνηέντως κ. Σπυρίδη να αποδώσετε ευθύνες στην διοίκησή μας", είπε ο δήμαρχος στην απάντησή του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου δύο παρατηρήσεις σε αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην σύσκεψη του Περιφερειάρχη στη Βέροια είπε ο Δήμαρχος, εκπροσώπησε το Δήμο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Ναλμπάντης. Μόνο αυτός? Και ο εκπρόσωπος τις αυλής τι ζητούσε εκεί? ντρέπεται να το αναφέρει ο Δήμαρχος? Για τα αναφερόμενα στην επιστολή Τασιόπουλου, ο Δήμαρχος επικαλείται την χρονολογία, τα χρήματα όμως τα πληρώνουν οι δημότες σήμερα, και αυτός βγάζει την ουρά του έξω λέγοντας με θράσος, αν γίνει καταγγελία να το ψάξουν οι αρμόδιοι!!! Αν γίνει καταγγελία, αν όχι? Ποιος είναι ο ρόλος του Δημάρχου? Πώς διαφυλάττει τα συμφέροντα του Δήμου? Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά? Και όταν προεκλογικά έλεγε όλα στο φώς τι εννοούσε ? Όλα κουκούλωμα για πάντα? Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει νοήμων πολίτης που πιστεύει πως η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ασκεί χρηστή Διοίκηση ?