Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση Καλαϊτζίδη για τον πλήρη εμβολιασμό των προσφύγων - Μέγα θέμα ο πλημμελής εμβολιασμός των ελλήνων


-Πάρε "πάνω" σου το θέμα με τον εμβολιασμό των μαθητών.


H νομαρχία Ημαθίας με τον πλέον επίσημο τρόπο ενημερώνει τους Ημαθιώτες ότι όλα τα προσφυγόπουλα καθώς και οι οικογένειές τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι όπως η ελληνική και διεθνής νομοθεσία προβλέπει και συνεπώς κανένας φόβος και κίνδυνος δεν υφίσταται.
Η ανακοίνωση της Νομαρχίας έρχεται την..... στιγμή που πρέπει και αυτή είναι εν όψη της έναρξης της φοίτησης των παιδιών προσφύγων που διαμένουν στις δύο δομές, στην Αγία Βαρβάρα στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια.

Ο Νομάρχης Κ. Καλαϊτζίδης με προσωπική εντολή ως όφειλε προς την αρμόδια διεύθυνση υγείας και πάντα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της έκαναν ότι έπρεπε και το έργο τους ολοκληρώθηκε. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ο εμβολιασμός των προσφύγων έγινε για να προστατευτούν οι ίδιοι από τους γηγενείς και όχι γιατί απειλούνταν οι ντόπιοι, οι γηγενείς που υποτίθεται είναι εμβολιασμένοι και συνεπώς έχουν αντισώματα κλπ

Αυτό που πρέπει να δει ο Νομάρχης Καλαϊτζίδης είναι το γεγονός ότι αρκετά ελληνόπουλα δεν είναι εμβολιασμένα για διαφόρους λόγους (οικονομικούς, ιδεολογικούς κλπ). Ο νομάρχης πρέπει άμεσα να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία και στην κ. Καραμελίδου που προΐσταται αυτής να κάνει έναν ευρύ έλεγχο των μαθητών όλων των σχολείων της Ημαθίας για να διαπιστώσει σε ποιο ποσοστό είναι εμβολιασμένα. Γιατί, στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε παρουσία της Καραμελίδου και του Διαμαντόπουλου στην Αλεξάνδρεια στο 4ο δημοτικό σχολείο ακούστηκαν πράγματα που είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα. Καλά θα κάνει ο νομάρχης να ζητήσει ενημέρωση από την κ. Καραμελίδου και από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας για το όλο θέμα και να προγραμματίσει ένα σχέδιο παρέμβασης.

Πιστεύω ότι ο Καλαϊτζίδης μπορεί να ολοκληρώσει μια παρέμβαση ουσίας εφόσον την πάρει πάνω του. 
Αναμένω την αντίδρασή του και ελπίζω να είναι θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: