Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Να διεκδικηθεί το οικόπεδο της ΑΤΕ από τον Δήμο Αλεξάνδρειας - Με δυναμισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Ο συγκεκριμένος χώρος εδώ και χρόνια παραμένει αδιάθετος, αναξιοποίητος και κατά διαστήματα μετατρέπεται σε.... χώρο υποδοχής πάσης φύσεως απορριμμάτων. Αναφέρομαι στο οικόπεδο έκτασης περίπου οκτώ στρεμμάτων που ήταν πριν από πολλά χρόνια ιδιοκτησία της αλήστου μνήμης ΕΑΣ Αλεξάνδρειας και βρίσκονταν εκεί τα παλαιά εκκοκκιστήρια και το δημόσιο κτηνιατρείο που πλέον έχουν αμφότερα κατεδαφιστεί. Σήμερα, είναι ιδιοκτησίας της πάλαι ποτέ ΑΤΕ και έχει περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς.


Ο εν λόγω οικόπεδο δεν έχει πωληθεί από την τράπεζα για έναν και μόνο λόγο. Η διοίκηση Γκιόνογλου είχε με πράξη της δεσμεύσει την χρήση του αφού το είχε χαρακτηρίσει ως οικόπεδο που θα κτιζόταν σχολείο και μόνο. Συνεπώς, κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα φιλέτο που όμως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί, να βγάλει λεφτά. Και αυτό είναι καλό για τον δήμο, για την τοπική κοινωνία αφού με συντονισμένες κινήσεις μπορεί να περάσει στην ιδιοκτησία ή στην χρήση του δήμου Αλεξάνδρειας.

Εξ άλλου, όλοι έχουμε κατά καιρούς συζητήσει και προβληματιστεί για τον χαρακτήρα που μπορεί να αποκτήσει η εν λόγω έκταση και έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις. Ορισμένοι έχουν προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για να λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά αφού πρώτα κατασκευαστούν ελαφρού τύπου εγκαταστάσεις. Άλλοι έχουν πει να μετατραπεί σε χώρος πρασίνου και άθλησης κλπ

Είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να γίνει με την εν λόγω έκταση. Ωστόσο, επειδή ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν έχει λεφτά για να το αγοράσει θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση και με πολιτική απόφαση να διεκδικηθεί. Αν δεν μπορεί να βρεθεί μια τέτοια λύση θα πρέπει να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να βρεθεί λύση και γιατί όχι να καταληφθεί προς χρήση. 
Ιδού η Ρόδος...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικέ μου μήπως είσαι άρρωστος? Αλλά αφού το παίζεις μάγκας άντε πάρε τους δικούς σου και πήγαινε κάνε κατάληψη του οικοπέδου. Γιατί και οι π@Π@ΡΙΈς έχουν τα όρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η προτασή σου ώστε να αξιοποιηθεί ένα μέρος άχρηστο. Και ευκαιρία να γίνει και ένα άλλου είδους "κέντρο" στην Αλεξάνδρεια. Μακάρι η δημαρχεία να προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό για ένα τόσο υπέροχο οικόπεδο που παραμένει ΑΧΡΗΣΤΟ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζεις Χάρη, ότι ο Αλεξόπουλος είχε προχωρήσει το θέμα; Το γνωρίζεις και πολύ καλά.