Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου; Απόφαση του δήμου για "Διοικητική αποβολή" - Κινδυνεύουν όλα τα Τρίκαλα, είπε ο Δημητριάδης

Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου  άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Πρόκειται για την απόφαση που πήρε η παράταξη της διοίκησης μετά από.... πρόταση του δημάρχου Π. Γκυρίνη να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να γίνει διοικητική αποβολή σε ιδιοκτήτη οικοπέδου στην Μελίκη διότι έχει καταπατήσει δημόσιο- δημοτικό δρόμο. Η καταπάτηση έγκειται ότι ο ιδιοκτήτης μπήκε μέσα στο δρόμο έως και 70εκατοστά. Παράλληλα, ο ίδιος ιδιοκτήτης μετακινήθηκε από την άλλη πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου και παραχώρησε έως και 1,5 μέτρο στον δημοτικό δρόμο.

Πρόκειται για μια ιστορία εβδομήντα και πλέον ετών και η οποία έσκασε εξ αιτίας μιας προσωπικής διαμάχης δυο γειτόνων η οποία οδήγησε τον έναν να προχωρήσει σε επώνυμη καταγγελία στον δήμο Αλεξάνδρειας και η τεχνική του υπηρεσία να κάνει αυτοψία και να διαπιστώσει την παράβαση.
Η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας ήταν σαφής: Πρόκειται περί καταπάτησης και πρέπει να γίνουν οι ενέργειες που προβλέπονται. Εξ άλλου, δε θα μπορούσε να πει και κάτι το διαφορετικό αφού υπόκειται η λειτουργία της σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Φ. Δημητριάδης
Η διοίκηση ήταν σαφής και απόλυτη. Θα γίνει διοικητική αποβολή έστω και για 70 εκατοστά. Ο Φ. Δημητριάδης είπε ότι με την απόφαση αυτή ανοίγει ο ασκός του Αιόλου αναφερόμενος μάλιστα στα Τρίκαλα όπου όλο το χωριό είναι παρανόμως τοποθετημένο και όλα τα οικόπεδα έχουν πρόβλημα. "Τί θα κάνετε εκεί; Θα διατάξτε διοικητικές αποβολές σε όλο το χωριό;", είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα έδωσε αρκετές πληροφορίες ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας Χρ. Καραβασίλης που ήταν σαφής, ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει διοικητική αποβολή από την στιγμή που διαπιστώθηκε καταπάτηση, είπε. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρότειναν "επιείκεια"  (Σπυρίδης) αλλά δεν κατάφερε να απαντήσει ποια θα είναι η στάση του σε περίπτωση αναζήτησης ευθυνών και μήνυσης κατά των υπηρεσιών και των διοικούντων. Πρότειναν αναβολή και κοστολόγηση των ενεργειών που θα απαιτηθούν ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη βάση του σχεδίου (Δημητριάδης- Αλευράς). Ωστόσο, και αυτοί δεν είπαν με ποιον τρόπο θα μπορέσει κανείς να ξεπεράσει τον σκόπελο του νόμου. 

Παν. Γκυρίνης
Συνεπώς, ο ασκός άνοιξε διότι η διοίκηση Γκυρίνη έδωσε δείγμα γραφής και προχώρησε σε απόφαση διοικητικής αποβολής με το σκεπτικό της "προστασίας του συμφέροντος του δήμου". Άρα, στην πολύ πιθανή περίπτωση έλευσης και άλλων καταγγελιών είτε στην Μελίκη είτε σε άλλα χωριά η διοίκηση θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια οδό. Την οδό της διοικητικής αποβολής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: