Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δε δίνουν μεταγγραφή σε μαθητή δημοτικού για να μην υποβαθμιστεί το σχολείο!!!

Δ. Διαμαντόπουλος,
δ/ντης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας
Η γραφειοκρατία, η πιστή τήρηση εγκυκλίων και η πρεμούρα που διακρίνει πολλές φορές τους δημοσίους υπαλλήλους έχει φέρει σε απόγνωση μια οικογένεια που βλέπει να ορθώνεται ένας τοίχος μπροστά στο απολύτως δικαιολογημένο αίτημά της να φοιτήσει ο γιος της στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον σπίτι τους και όχι σε ένα άλλο που βρίσκεται σε... απόσταση τουλάχιστον πεντακοσίων μέτρων.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Οι γονείς του μικρού μαθητή του δημοτικού σχολείου ενημέρωσαν τον διευθυντή του ότι θέλουν να μετεγγράψουν το παιδί τους στο σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους διότι πλέον βρήκαν δουλειά και ότι είναι αναγκασμένοι να λείπουν από το σπίτι και δεν μπορούν  πλέον να το μετακινούν όπως έκαναν μέχρι τώρα. Και επειδή την μετακίνηση θα την αναλάβει η γιαγιά του παιδιού δεν γίνεται να διασχίζει δρόμους και εκατοντάδες μέτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Ο διευθυντής του σχολείου απάντησε αρνητικά. Για να υπέγραφε το χαρτί της μετεγγραφής ζήτησε την εντολή από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το χαρτί με την έγκριση δεν έφτασε ποτέ διότι ο διευθυντής υποστηρίζει ότι παρά το δίκαιο του αιτήματος δεν υπογράφει διότι εκκρεμούν κι άλλες 14 αιτήσεις μεταγγραφής και ότι θα πρέπει να τις εγκρίνει και αυτές με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το σχολείο από όπου θα φύγουν οι μαθητές.

Συνεπώς, για να μην υποβαθμιστεί το σχολείο δημιουργούμε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα σε μια οικογένεια που είχε την ατυχία να βρει δουλειά και δεν μπορεί να διακινεί το παιδί της.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό που είναι σε γνώση των διοικούντων του δήμου Αλεξάνδρειας τίθεται εκ νέου το θέμα της κατανομής του μαθητικού δυναμικού. Ο διευθυντής εκπαίδευσης να καθίσει και να δει επισταμένως και με τη βοήθεια των ανθρώπων της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας την κατανομή, τις εγγραφές, τα δικαιολογητικά κλπ ώστε να μην κινδυνεύσει κανένα σχολείο. Μέχρι να το κάνει αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν συμπολίτη...

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Δεν γνωριζω το θεμα αυτο, αλλα θα πρεπει ως κοινωνια να δουμε το θεμα των παρανομων μεταγραφων μαθητων που οδηδγησαν μερικα σχολεια να γινουν πραγματικα γκετο με ολεθριες συνεπειες για την κοινωνια.