Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο χαμένος τα παίρνει όλα / Ο Χρ. Αλευράς για τον αποκλεισμό της ΛΑΣ από τον Δημητριάδη ελέω Καλλικράτη

Την βαθύτατα αντιδημοκρατική φιλοσοφία του "Καλλικράτη" επισημαίνει με δημοσίευμά του ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" σχολιάζει το γεγονός ότι ο νόμος αποκλείει κάθε δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διεκδικήσουν τις θέσεις που προορίζονται για αυτή αφού η μείζονα αντιπολίτευση διαθέτει τους περισσότερους συμβούλους και δεν... προτείνει κανέναν πέραν των δικών της παιδιών.
Χτες Κυριακή στον δήμο Αλεξάνδρειας ο Χρ. Αλευράς βίωσε τον αποκλεισμό από την παράταξη Δημητριάδη/

Η δημοσίευση του κ. Αλευρά είναι:

Από τις 8 θέσεις που ανήκουν στο σύνολο της αντιπολίτευσης (3 στην οικονομική επιτροπή,3 στη επιτροπή ποιότητας ζωής και 2 αντιπρόσωποι στην ΠΕΔ,-περιφερειακή ένωση δήμων-), η παράταξη Δημητριάδη έλαβε και τις 8 θέσεις !
Ο αντιδημοκρατικός Καλλικράτης δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στο να χαρίσει το 60% των εδρών σε πλαστές πλειοψηφίες, που την πρώτη Κυριακή μπορεί να διαθέτουν ακόμη και ένα ελάχιστο  ποσοστό 20% των ψήφων.
Αυθαίρετα αντιμετωπίζει και όλη την αντιπολίτευση σαν ένα ενιαίο σώμα για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.
Έτσι δεν επιτρέπεται να θέσει κάποιος υποψηφιότητα στην τελική διαδικασία εκλογής στο δημοτικό συμβούλιο, αν δεν έχει υποδειχτεί ως υποψήφιος από τις ξεχωριστές συνεδριάσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
Για την ανάδειξη των υποψηφίων της αντιπολίτευσης πρέπει να προηγηθεί ξεχωριστή κοινή συνεδρίαση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που θα εκλέξει τους δικούς της υποψηφίους που θα θέσουν υποψηφιότητα για τις αντίστοιχες θέσεις στην ψηφοφορία όλου του συμβουλίου. Δηλαδή η αντιπολίτευση, που αποτελείται από εντελώς διαφορετικές παρατάξεις, βρίσκεται στο έλεος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (που διαθέτει και τους περισσότερους συμβούλους),η οποία μόνον εάν θέλει παραχωρεί κάποια από τις θέσεις που δικαιούται η αντιπολίτευση στις παρατάξεις τις ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου σήμερα η παράταξη του πρώην δήμαρχου Δημητριάδη δεν άφησε ούτε ...ψίχουλο για τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: