Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στο χέρι του Γκυρίνη είναι να αποκτήσει κύρος και ουσία η Επιτροπή Διαβούλευσης

Π. Γκυρίνης
Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρόσκληση του νέου δημάρχου Αλεξάνδρειας προς τους φορείς, σωματεία και ενώσεις του δήμου να στείλουν εκπροσώπους στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ενός οργάνου που προβλέπει ο "Καλλικράτης" και που όπως αποδείχτηκε είναι ένας διακοσμητικός θεσμός που έδινε μια επίφαση δημοκρατικότητας σε έναν νόμο βαθύτατα αντιδημοκρατικό.

Η επιτροπή διαβούλευσης την προηγούμενη θητεία, επί Δημητριάδη, συγκλήθηκε μια... φορά σε απαρτία όπου οι συμμετέχοντες προσήλθαν με μεγάλη χαρά και προσδοκίες για να αναλάβουν καθήκοντα πλην όμως διαπίστωσαν λίαν συντόμως ότι η εν λόγω επιτροπή ήταν χωρίς καμιά σημασία.

Ο νόμος υποχρεώνει και τη νέα διοίκηση Γκυρίνη να συγκαλέσει την εν λόγω επιτροπή. Στο χέρι της διοίκησης και του δημάρχου προσωπικά είναι να της προσδώσει κύρος και ουσιαστικές αρμοδιότητες που βέβαια εκ του νόμου περιορίζονται σε "συμβουλευτικές".

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

μας συγκαλεσε και μια δευτερη φορα κατ οπιν εορτης αφου ανακαλυψε οτι δεν μπορουσε να εγκριθει ο προυπολογισμος του δημου, χωρις συνεδριαση της επιτροπης. Μα ςζητησε ομως συγνωμη. Κατι ειναι και αυτο!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΝΑ ΒΡΕ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΕ ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ???