Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Εκατοντάδες Μακεδόνες χόρεψαν σε Κοπανό και Μαρίνα αλλά κανείς δεν τους ..."είδε" / Γρήγορα σε οφθαλμίατρο


Τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ημαθία και πιο συγκεκριμένα σε δυο χωριά της, τον Κοπανό και την Μαρίνα Νάουσας, διοργανώθηκαν πανηγύρια στα οποία συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες αλλά και επισκέπτες.
Στα πανηγύρια αυτά ο κόσμος χόρεψε υπό τους...
ήχους της ορχήστρας και των στίχων της μακεδονικής γλώσσας που μιλούν εκατοντάδες συμπολίτες. Τραγούδια διόλου εθνικιστικά, τραγούδια που εξάρουν ήρωες.
Κι όμως, κανένα από τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής αλλά και γενικότερα δεν έδωσε ούτε γραμμή ούτε λεπτό για προβολή, για την καταγραφή του γεγονότος. Κάνουν όπως η στρουθοκάμηλος που βάζει το κεφάλι της στο χώμα και νομίζει ότι όλα όσα συμβαίνουν γύρω της δεν ...υπάρχουν.
Ούτε και τα Τοπικά Χρονικά είχαν γνώση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Βρήκαμε τυχαία τα βίντεο και θεωρούμε για πολλούς λόγους σκόπιμο να "παίξουμε" την είδηση τώρα, έστω και ετεροχρονισμένα.

Ιδού λοιπόν το βίντεο από το πανηγύρι στον Κοπανό:



Κοπανός Ημαθίας 30/08/2014 Kopanovo Negush 
1. Go fatile kleti Turci 
2. Ajde Bolno lezi mojto libe 
3. Na vico planina 
4. Majka Makedonia.. 

 Πολιτιστικός Σύλλογος Κοπανού Νάουσας "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (Kopanovo- Negush) 
30/8/2014 
 Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Κοπανό Νάουσας, από τον πολιτιστικό σύλλογο "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑNΔΡΟΣ". 
Kάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. 
Βίντεο από την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων 30/8/2014!!! Παίζει το μουσικό συγκρότημα "Κρυστάλλινος Ήχος"!!!

14 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

ελληνες σλαβοφωνοι ειναι

Ανώνυμος είπε...

γηγενείς μακεδόνες είναι. με ελληνική υπηκοότητα . απλά έντιμοι. δίχως την ξεφτισμένη αρχαιοελληνική μάσκα που φοράνε ανέντιμοι γηγενείς μακεδόνες . για ιδιοτελείς λόγους. μερικοί το παίζουν και φιλελεύθεροι...
λές και θα νεκραναστήσουν τους έλληνες που αφανίστηκαν περί τον 3 μ.χ ..

Ανώνυμος είπε...

πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν σλαβόφωνοι , μόνο στην ελλάδα...

παντού ρωσόφωνοι, σερβόφωνοι , ακόμα και πομακόφωνοι..

χρεοκοπημένα ελληνοξενόφωνα ναζιστάκια...

Makis Nik Gatopoulos είπε...

Nikos Lioliopoulos δεν υφίσταται ο όροςσλαβοφωνοι ......όπως αναφέρει και δημοσίευμα της εφημερίδας .......Στα πανηγύρια αυτά ο κόσμος χόρεψε υπό τους...
ήχους της ορχήστρας και των στίχων της μακεδονικής γλώσσας που μιλούν εκατοντάδες συμπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Giati de rotas kalyrtera tous idious na sou poune ti einai...

Ανώνυμος είπε...

Δλδ θέλεις να πεις οτι τα σκοπια ειναι μακεδονια. Δλδ εγω που ακουω μουσικη προερχομενη απο καποιο αλλο κρατος (π.χ. Ηνωμενες πολιτειες, Βρετανια κτλ) και χορευω , σημαινει οτι Ηνωμενες Πολιτειες και Βρετανια ανηνουν στην Ελλαδα. Σωστα?
Σε γαμους που βαζουν μπλουζ (απο γαλλια μερια) και οι νεονυμφοι χορευουν σημαινει οτι η γαλλια ειναι Ελληνικη. Σωστα?
Βρισκω το αρθρο σου τουλαχιστον γελοιο.
Οταν ο απλος φτωχος λαος πειναει και εσυ δινεις εμφαση σε τετοια τι να πω?
Τελικα οπως ειπε καποιος (μου διαφευγει το ονομα του), η αριστερα εχει γινει τραβεστι πλεον.
Κριμα.
Ευτυχως υπαρχουν παλικαρια ακομη εκει , λιγοι αλλα υπαρχουν.
Δυστυχως οι μαιμουδες αριστεροι εγιναν πολλοι. Ανηκεις εκει?

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Nikos Lioliopoulos είπε... Είσαι σαν την ΜΠΙΠ που πετάγετε. 'Ασχετος ανίδεος και γενικά λακαμας. Είναι αυτό που λέμε , καλύτερα να τρώς παρά να μιλάς. Φάε ρε συ. Ελεος.
Στην τελική η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ τον @ωλο σας να χτυπατε κατω.
thanks moxlas.

Nαουσαίος είπε...

Επιτρέψτε μου να σχολιάσω δύο πράγματα.
Πρώτα την αναφορά πως κανένα μέσο δεν προβάλει τέτοιες εκδηλώσεις.
Βέβαια δεν τις προβάλλει γιατί αυτή είναι η κεντρική κατεύθυνση.
Σε μια πατρίδα που σχεδόν έχει πείσει το σύνολο των συμπολιτών ότι ΔΕΝ υπάρχει Μακεδόνικη γλώσσα ή ότι ΔΕΝ υπάρχουν εντός της Ελληνικής επικράτειας άνθρωποι που συνεχίζουν να μιλούν, να τραγουδούν και να θέλουν να κρατήσουν την μητρική τους γλώσσα, δεν μπορούν κάποιοι με τις εκδηλώσεις τους να αποδεικνύουν την σαθρότητα των επιχειρημάτων της «στρουθοκαμήλου».
Δεύτερο ζήτημα τα σχόλια συμπολιτών που μάλλον δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και απαντούν υβριστικά σε διλλήματα που φαντάζονται!
Πχ. Η Μακεδονία είναι Ελληνική! Γιατί υπάρχει κανένας που λέει πως η Ελληνική Μακεδονία δεν είναι Ελληνική; Και από πού καταλάβατε ότι αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοια πανηγύρια αμφισβητούν την κυριαρχία της Μακεδονίας;;; Δηλαδή κινδυνεύει η πατρίδα μας από το χορό και το τραγούδι σε δημόσιες εκδηλώσεις!!
Άλλος έχει ζόρι με την αριστερά, άλλος με τη δεξιά, άλλοι με τις ονομασίες σλαβόφωνοι, σλαβόγλωσσοι κλπ. και φτάνουμε στο σημείο μια δημόσια εκδήλωση που σε κάθε γωνιά της γης θα είχε πολιτιστική και τουριστική αξία μόνο να γίνετε στα μυαλά κάποιων σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Τα πράγματα κύριοι είναι απλά.
Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν, είναι Έλληνες πολίτες, έχουν μητρική γλώσσα που την ονομάζουν Μακεδόνικη, έχουν τραγούδια, έχουν παράδοση και έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να κρατήσουν την μητρική τους γλώσσα.
Αν αυτό είναι ποινικώς κολάσιμο υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.
Προσωπικά το μόνο κολάσιμο που παρατηρώ είναι η προσπάθεια κάποιων να απαγορεύσουν σε Έλληνες πολίτες να τραγουδούν και να χορεύουν.
Στην πατρίδα μας υπάρχουν γλωσσοπολιτισμικές ομάδες (Αρβανίτες, Βλάχοι, Πομάκοι, Τούρκοι και οι Μακεδόνες που η πατρίδα ονομάζει «γηγενείς»).
Αν δεν υπάρχει το 2014 σεβασμός στο αυτονόητο δικαίωμα τους να διατηρήσουν και να αναδείξουν την γλώσσα και την παράδοση τους για ποια δημοκρατία και ποια ελευθερία μιλάμε.
Συγχαρητήρια στους συλλόγους που διατηρούν την παράδοση. Ας το σκεφτούν οι υπόλοιποι που είναι και περήφανοι γιατί χορεύουν μουγκά.

Ανώνυμος είπε...

η ελλάδα στους έλληνες...

η μακεδονία στους μακεδόνες....

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να μην το θελουν καποιοι εθνικισταροι στην Ελλαδα υπαρχουν ανθρωποι που αυτοκαθοριζονται ως Μακεδονες γιατι απλα ετσι αισθανονται και ετσι ονομαζαν τους εαυτους του οι παπουδες και οι γιαγιαδες τους.
Για να μη γραφω αλλα ο "Ναουσαιος" (6 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:55 π.μ.) τα λεει ολα ετσι οπως ειναι και οπως συμβαινουν.

Ανώνυμος είπε...

Μάθετε μερικοί,αν ήταν ένα απ τα ελληνικά φύλα ,οι μακεδόνες... Μάθετε τι είδους γραφή ήταν η γραφή τους, μάθετε την ιστορία τους πριν τον Φίλιππο τον Α, ...ανοίχτε κανα βιβλίο γαμω το κεφάλι μου επιτέλους.... Ολοι οι αμόρφωτοι στόκοι εχουν και αποψη για τον ελληνισμό που ποτέ δεν έμαθαν τίποτα γι αυτόν. Ελεος πια.. .

Ανώνυμος είπε...

Kανεις δεν 'ελληνοποπιησε τους Αρχαιους Μακεδονες γιατι ηταν οι ιδιοι Ελληνικης καταγωγης οχι μονο λογω της συμμετοχης τους στους Ολυμπιακους αγωνες και της κοινης θρησκειας και γλωσσας(καταδεσμος της Πελλας) με τους
Νοτιοτερους Ελληνες αλλα κυριως απο τις αναφορες ξενων Ιστορικων της εποχης εκεινης.
Διαβασε λοιπον για να μαθαινεις και να μην μεινεις(κατα την δικη σου εκφραση) αμορφωτος στοκος
1)http://www.jewishencyclopedia.com/articles/1120-alexander-the-great
"" Alexander then gave the high priest his right hand, and went into the Temple and "offered sacrifice to God according to the high priest's direction," treating the whole priesthood magnificently. "And when the Book of Daniel was shown him [see Dan. vii. 6, viii. 5-8, 20-22, xi. 3-4], wherein Daniel declared that one of the Greeks should destroy the empire of the Persians.
2)http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Velleius_Paterculus/1*.html"About this time also Caranus, a man of royal race, eleventh in descent from Hercules, set out from Argos and seized the kingship of Macedonia. From him Alexander the Great was descended in the seventeenth generation, and could boast that, on his mother's side, he was descended from Achilles, and, on his father's side, from Hercules."
3)http://www.globalegyptianmuseum.org/glossary.aspx?id=163 "The Persians (who came from what is now Iran) were defeated by the Greek conqueror, Alexander the Great, who occupied Egypt and founded a new capital city at Alexandria. When Alexander's empire was divided after his death in 323 BC, his general Ptolemy acquired Egypt and established the Ptolemaic dynasty. Greek was the official language of Egypt under the Ptolemies. Greek influence in art, administration and military organisation continued for the next 300 years. ""

Ανώνυμος είπε...

για τον ανωνυμο 8 Σεπτ. 9,27μμ
Για το ποιος παροποιει ιστορικα εγγραφα αλλων λαων δεν εχεις παρα να δεις τον παρακατω συνδεσμο απο σελιδα του γειτονικου κρατους που παρουσιαζει την επαναστατικη προκηρυξη της προσωρινης κυβερνησης της Μακεδονιας του 1878 που ζητουν την ενωση με την Ελλαδα σαν "μανιφεστο των μακεντοσκι" .

Ειναι γραμμενο στα Ελληνικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα και περαστικα σου

Ανώνυμος είπε...

Στην ελληνικη δημοκρατια μπορει ο καθενας να πιστευει οτι θελει. Αλλα η μουσικη που ακουγεται ειναι σλαβοφωνη και αρκετα τραγουδια ειναι ωραια. Αλλα δεν μπορω να αποδεχτω να χορευει καποιος τραγουδια οπως το Ogan da gori φωτιά να κάψει, το BISER BALKANSKI το μαργαριτάρι των Βαλκανίων, το Aleksandar car Makedonski Αλεξανδρος βασιλιας των Μακεδονων. Αν πιστευει οτι ειναι Ελληνας σλαβοφωνος και ακουει και τα χορευει τα συγκεκριμενα τραγουδια τοτε ας τον κοιταξει καποιος ψυχιατρος. Αλλιως μπορει να ζητησει να εγκατασταθει στην FYROM. Αφου τα συγκεκριμενα ασματα ειναι και ανθελληνικα αλλα και αμφισβητουν την εδαφικη ακεραιοτητα της Ελλαδος. Αν και πιστευω οτι πολλοι που υποστηριζουν τις συγκεκριμενες ιδεες δεν μπορουν να επιβιωσουν στην FYROM, γιατι απλα εκει ισχυει η νομοθεσια περι ΚΟΚ και καπνισματος κανονικα. Οποτε μην επιθυμειτε να ζησητε κατι που θα σας φερει σε πολυ δυσκολη θεση. Εκτος των αλλων η δημοκρατια της FYROM μαθαινει στα σχολεια τους Αλβανικα, οπως και εχει παρα πολυ καλες σχεσεις με την Τουρκια αν αυτο επιθυμειτε δικο σας προβλημα