Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ξέρει μπάλα ο Γκυρίνης; Ο Θεοχάρης ξέρει καλύτερη; Γιατί έχασε η Αλεξάνδρεια; Γιατί πατάνε στο ταρτάν;

Χτες Σάββατο στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες της πόλης. Η πάλαι ποτέ ιστορική Αλεξάνδρεια που πλέον μετέχει στην πρώτη κατηγορία της Ημαθίας και ο Πάοκ Αλεξάνδρειας που.... εκπροσωπεί τον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου. Η συνάντηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο και ως εκ τούτου αποτέλεσε και μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν παρουσία οι πολιτικοί του τόπου με επικεφαλής τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη.


Βέβαια, ο δήμαρχος πάντα είχε μια καλή σχέση με το τοπικό ποδόσφαιρο και έδινε το "παρών" στα τοπικά γήπεδα και όταν δεν ήταν δήμαρχος. Ωστόσο, έκανε εμφάνιση στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας και μαζί του εμφανίστηκαν μια σειρά δημοτικών συμβούλων όπως ο Γ. Θεοχάρης, ο Κ. Ναλμπάντης, ο Στ. Δελιόπουλος, ο Σ. Παντόπουλος και ενδεχομένως και άλλοι που δεν τους έπιασε ο φωτογραφικό φακός.
Ωραίες οι φωτογραφίες και οι αγκαλιές. Ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι είναι άνευ περιεχομένου αφού η διάσταση μεταξύ των ρομά και των άλλων υπάρχει και τροφοδοτείται καθημερινώς 

Αρχίσαν λοιπόν τα φλας να αστράφτουν, να στήνονται για φωτογραφίες που σημειολογικά παραπέμπουν στην "συναδέλφωση" του πληθυσμού της Αλεξάνδρειας που βέβαια είναι ένα σκέτο παραμύθι δεδομένου ότι κάτοικοι του συνοικισμού βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό των άλλων και με την σειρά τους προβαίνουν σε μια σειρά παραβατικών πράξεων και έτσι τροφοδοτείται αυτή η αντιπαράθεση.

Π. Γκυρίνης επιχειρεί προσπάθεια για να ρεφάρει τον Θεοχάρη
Ο δήμαρχος, παρά την ηλικία του και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται επιχείρησε να κοντρολάρει τη μπάλα και περιέργως πως έδειξε ότι βγήκε πετυχημένα από αυτή τη διαδικασία. Γιατί ως γνωστόν, για να σηκώσεις τη μπάλα, να την κάνεις "ένα δυο" με το κουντουπιέ και στο τέλος να ρίξεις και σουτ και να μην σε πιαστεί η μέση ή να μη σε βγει ο αστράγαλος είναι μια επιτυχία και μάλιστα μεγάλη.

Γιώργος Θεοχάρης σε άψογο στυλ εντυπωσιάζει
Φαίνεται ότι ο δήμαρχος ζήλεψε την δεινότητα του Γ. Θεοχάρη που πήρε πρώτος τη μπάλα και έκανε τσαλιμάκια ασχέτως αν δεν έχει σχέση με το αντικείμενο. Τα τσαλιμάκια ήταν άψογα εκτελεσμένα και προφανώς θα τα έκανε τόσο τέλεια για να αποστομώσει τον δήμαρχό του που ακόμα να τον αξιοποιήσει.

Βέβαια, και οι δυο ελέγχονται για το γεγονός ότι έκαναν ποδοσφαιρική επίδειξη με τα σκαρπίνια τους πάνω στο ταρτάν. Θα πρέπει να βγάλουν από το τσεπάκι τους την κίτρινη κάρτα και να την δείξουν στον εαυτό τους. Να μην ξανασυμβεί και θα πρέπει ο Στ. Δελιόπουλος να επιληφθεί και να οδηγήσει τους συναδέλφους του στην κερκίδα όπως χαρακτηριστικά δείχνει το στιγμιότυπο.

Ο Πάοκ νίκησε, για όσους δεν το έμαθαν αλλά μικρή σημασία έχει η νίκη αυτή καθαυτή όσο για τις επιπτώσεις της, τις προεκτάσεις της. Η νίκη πανηγυρίστηκε από τους ποδοσφαιριστές του Πάοκ Αλ. και περισσότερο από τους φιλάθλους ρομά που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες. Πήραν μια ικανοποίηση για όλα όσα βιώνουν δεκαετίες τώρα στο γκέτο που κατοικούν, για το γεγονός ότι δεν έχουν καθαρές πλατείες, δρόμους, χαντάκια με κουνούπια κλπ κλπ.

Η αντιπολίτευση του δήμου που την προηγούμενη τετραετία είχε ερωτευτεί το τοπικό ποδόσφαιρο απουσίαζε από τις κερκίδες. Είχαν δουλειές άπαντες το μεσημέρι του Σαββάτου. Το ίδιο πιθανόν να κάνουν και οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων χτες όταν θα πάψουν να είναι εκλεγμένοι. Αλλά έτσι είναι η ζωή... 

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολυ καλο χαρη με μια μονο ενσταση. Ο ορος ΡΟΜΑ ειναι καταχρηστικος δεν ταιριαζει στους ανθρωπους του συνοικισμου.