Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τα ακάθαρτα νερά, ο ξερόλας Δημητριάδης και ο άναυδος Γκυρίνης - στιγμιότυπα σουρεαλισμού στο δημ. συμβούλιο



















Τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Αλεξάνδρειας παρατηρήθηκε το φαινόμενο της υπερχείλισης ορισμένων φρεατίων των ομβρίων με ακάθαρτα νερά της.... αποχέτευσης με αποτέλεσμα να τα ακάθαρτα νερά να περιχύνονται στο οδόστρωμα και να δημιουργούνται προβλήματα τόσο από τις οσμές όσο και από την μεταφορά τους στα παρόδια καταστήματα κλπ.


Το πρόβλημα εντοπίστηκε από την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας και τα συνεργεία επιλήφθηκαν και μετά από δυο μέρες δουλειάς αποκατέστησαν τις βλάβες. Βλάβες που προκλήθηκαν από βουλωμένα φρεάτια, όπως είπε ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης σε ερώτηση που του τέθηκε από τον Φ. Δημητριάδη.
Βέβαια, ο τέως δήμαρχος σε μια επίδειξη γνώσεων που τον χαρακτηρίζει, είκασε ότι μπορεί να υπάρχει βλάβη στην μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την μη ικανή απορροφητικότητα του δικτύου με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν τα ακάθαρτα νερά της αποχέτευσης στο δίκτυο των ομβρίων.

Ο δήμαρχος παρακολουθώντας με υπομονή την "τεχνοκρατική" προσέγγιση του προκατόχου του σχολίασε ότι δεν του αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από την ΔΕΥΑ και συνεπώς δεν υφίσταται πρόβλημα. Ήταν ακόμα μια σουρεαλιστική στιγμή για το συμβούλιο της Αλεξάνδρειας και όλοι θυμηθήκαμε τις συνεχείς αναλύσεις και τις μακρόσυρτες ενημερώσεις του τέως.... Έξις δευτέρα φύσις που λέει και το γνωμικό...

Ωστόσο, θα πρόσθετα εγώ, θα πρέπει να γίνει μια υπόμνηση και απορώ γιατί δεν έγινε από κανέναν σύμβουλο, η φράση του δημάρχου ότι τα φρεάτια ήταν βουλωμένα. Και αναφέρονταν στα φρεάτια των ομβρίων. Αλήθεια, έγινε επιστάμενος καθαρισμός εν όψη χειμώνα και πιθανών πλημμυρών; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημητριάδης είναι ότι χειρότερο πέρασε απο την περιοχή μας. Το κακό είναι ότι ο γκυρίνης πάει να γίνει χειρότερος.
Δήμαρχε δές και λίγο τον απλό πολίτη, τα απλά έργα με μικρό κόστος. Ασε τις φανφάρες και μπές στο πετσί του πολίτη. Οπως μια ανάρτηση που έγινε πριν για το ακριβό νερό του δήμου μας.
Δες τα απλά και άσε τα άπιαστα.
Μην ακολουθείς το παράδειγμα του προκατόχου σου, που στην τελική στο χωριό του (μπορεί να άφησε τα άλλα), έκανε πολλά έργα.
Απλά μην δείχνεις σαν διορισμένος δημοσιος υπάλληλος. Οι απλοί πολίτες σε έκαναν δήμαρχο.